reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

hahahaha mama mikołaja brawo!! :) dobre porównanie z tym samochodem :) mnie też to śmieszy trochę, żeby nie kupować używanych, fakt faktem w necie jest takich informacji cała masa - taka prawda jakby był w dobrym stanie to czemu nie :) Astrid jednak w dobrym stanie się nie udał ale dobrze, że zapłaciłaś za niego grosze i nie ma się co wściekać :) człowiek na błędach się uczy! Kupuj używki pewnie tylko sprawdzaaaaaaaaaaaaj dokładnie :)

jak tam Wam dziewczyny dzień mija? Robale jak się czujesz?

reklama
7axe7 czuję się w miarę, czasami czuję jakiś ucisk po prawej stronie podbrzusza ale jest ok, czasem mam zachcianki typu na chleb moczony w jogurcie, lub ogórki z sosem czosnkowym. Ogólnie jest dobrze

Aniu to Ty już w domciu jak zleciało, dopiero co piałaś że idziesz do pracy a tu proszę, już z powrotem

Aniahaven gdzie Ty na tą plaże chodzisz? :)

kolo mojego domu jest jezioro GALDERSE MEREN GO nazywaja :-D poszukam ci fotek z zeszlego roku , cudnie tam jest - nie bylas nigdy tutaj?:confused: plaza jest wokolo jeziora trawiasta albo piach co wolisz jest tez kawal lasu i butki z jedzeniem i lodami ;)

Załączniki

• P3120117.jpg
    P3120117.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 31
  • P2190077.jpg
    P2190077.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF7279.jpg
    DSCF7279.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCF7266.jpg
    DSCF7266.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCF6890.jpg
    DSCF6890.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCF6579.jpg
    DSCF6579.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 28
  • 2009_0321WAGARY0148.jpg
    2009_0321WAGARY0148.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 24
Aniahaven ja oprócz Zevenbergen i Klundert to nigdzie nie byłam.. może w Bredzie 2x... ale bez samochodu i bez roweru jestem w ciemnej du** .... pięknie tam! Mam nadzieję, że uda mi się tam wyskoczyć w któryś weekend :) dziękuje za namiary! Jest booosko! Takiego miejsca mi trzeba! :)

Czy to jest koło miejscowości Zundert? Co mam wpisać w gps żeby odnaleść ten akwen? HELP!

Ostatnia edycja:
Aniahaven ja oprócz Zevenbergen i Klundert to nigdzie nie byłam.. może w Bredzie 2x... ale bez samochodu i bez roweru jestem w ciemnej du** .... pięknie tam! Mam nadzieję, że uda mi się tam wyskoczyć w któryś weekend :) dziękuje za namiary! Jest booosko! Takiego miejsca mi trzeba! :)

Czy to jest koło miejscowości Zundert? Co mam wpisać w gps żeby odnaleść ten akwen? HELP!

KOCHANAto jest kolo Bredy dokladnie 6km w strone Belgii - a tu masz fote z tego tygodnia.. a adres w linku z FB ;) http://www.facebook.com/pages/Galderse-Meren/119075304834818

Załączniki

• GALDEREEEEEE.jpg
    GALDEREEEEEE.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 31
Przejechalam na rowerku Hage wzdluz i wszerz :-) w Hadze poludniowej slonecznie i cieplo, a na Scheveningen MGLA I taka szarowa.... wiec czym predzej wrocilam z Scheveningen i juz jestem w domciu :D Karola widzialam Cie na Scheveningen, bylas w zielonym plaszczu z mezem i synkiem:-D ;)))

Dzien dobry kluseczki :) a ja sie dzis cos pozno melduje. Chleba nie ma, sklepy pozamykane, wyslalam M do miasta niech cos szuka bo ja bez kanapeczki nie moge , mam nadzieje, ze w miescie chociaz Marokan otwarty wrrr.... Jak zwykle przegapilam z wiekszymi zakupami przed weekendem.

A... no i jeszcze dostaliśmy rożek :-D. W ogóle Schiedam jest taaaaki piękny :szok:. Dobrze, że mamy blisko tam, bo jak będzie mi się nudziło z Majką, to wsiądziemy w autobus (mamy pod domem przystanek) i pojedziemy sobie na wycieczkę. No i ostatnio koleżanka nas uświadomiła, że koło nas jest basen i są w środy rano zajęcia dla mam z baby :-D.

Kochana a co tobie sie tak w tym Schiedamie podoba ? Ja tam mialam znajoma fryzjerke i jezdzilam tam robic wlosy, ale czy ja czulam sie tam jak na polsko-tureckim gruncie, w sumie swojsko
:-D Nie martw sie tym fotelikiem, nie kosztowal fortuny, a tez o wszystkim nie mozna wiedziec itd. Ja np kupilam wozek 3w1 z maxi cosi od holendrow z sasiedniej wioski przez marktplaats. My nie mamy w ogole samochodu , wiec maxi cosi potrzebne nam tylko na odbior ze szpitala, moze sporadycznie dziecko bedzie jeszcze uzywac, ale watpie, bo do Polski nie jezdzimy, wiec na cholere nam nowy fotelik za nie wiem ile nawet, bo raczej nie jestesmy maniakami motoryzacji zeby gdzies jezdzic co chwile. Moze jakbysmy jezdzili, to kupilabym nowy, moze nie , nie wiem co by mi przyszlo do glowy. Ja wierze, ze co ma byc to bedzie, komu jest pisany wypadek, temu nie pomoze nawet najlepszy fotelik. Po prostu nie wsciekaj sie, maz wroci, pogadajcie na spokojnie, pomylscie wspolnie ile bedziecie jezdzic z dzieckiem , ile kosztuje nowy fotelik, czy chcecie taki kupic, czy nie. Na spokojnie, nie w nerwach. Nie zyjemy w idealnym swiecie , gdzie podczas procesu produkcji sie bada kazda sztuke fotelika, kazdy kawalek odziezy, czy kazda sztuke zabawek dla dzieci , czy kazdy sloiczek z jedzeniem. Komt goed meisje :)

Iskierka & Ania & Madzia - kurcze mysmy sie chyba nie zrozumialy. Ja nie mam cyfrowego polsatu, ani dekoderow i tego typu spraw, po prostu nie chce wydawac pieniedzy na telewizje, ale zamontowalismy normalna antene satelitarna z odbiornikiem (tunerem) satelitarnym i odbieramy z Hotbirda i mamy kilka programow polskich, ale Polsaty i TVN nam nie dzialaja. Ja sie w ogole na tym nie znam jak to jest z odbiorem polskiej TV za granica, wiec chcialam was spytac, czy ktoras tez ma zwykla satelite i wie jak to dziala ;)

Axe fajnie, ze wam sie udal wyjazd, fajnie , ze Misia miala sobie gdzie pohasac ;p a ty ostatnio taka zakrecona, ze majtus zapomniala? Milo sie oglada takie zdjecia.

Nana - ja w ogole nie moglam sie dostac do tego Twojego artykulu, bo adres http byl dla mnie zablokowany, ale wlazlam na glowna strone rp.pl a tam naglowek : kobiety maja utrudniony dostep do srodkow medycznych... Hmmm czlowiek czyta i przez chwile sobie mysli, czy to Europa czy Afganistan... Nielegalne aborcje, gdzie kobiety sie wykrwawiaja na smierc... Jakis koszmar. W jakiej Polsce przyszlo zyc mlodym Polkom ? W Polsce ciemnej i nieporadnej...

Robalku - mysle, ze czas pokazac mezowi, ze teraz niestety ale bedzie musial wziac na siebie nawet wiecej obowiazkow. Wiem, ze polskie wychowanie nakazuje kobiecie, robic, podawac i uslugiwac, ale czas wprowadzic troche nowoczesnosci i przejsc na holenderski model, niech tatus sie troche pogimnastykuje z odkurzaczem
;-)Poczatek ciazy to jednak jest taki abstrakcyjny moment dla mezczyzny, bo czesto dlugo do niego sie nie moze przyzwyczaic, dopuki, ciaza nie jest 'namacalna' i czasem panowie nie dokonca dowierzaja, ze zostana ojcami i beda musieli sie zaopiekowac zona, ktora dotychczas opiekowala sie nimi. A najgorsze Robalku dopiero przed TOba, bo wkrotce stracisz checi na cokolwiek i tylko bys spala. Ja prawie co domu nie zapuscilam i nie chcialo mi sie ani zmywac naczyn ani odkurzac, a tymbardziej gotowac, bo czulam, ze moglabym nie jesc. Na szczescie moj M nawet sie slowem nie odezwal, po prostu gotowal i sprzatal kiedy mi sie nie chcialo. Twoj pewnie jak zobaczy zdjecie maluszka z usg wpadla w szal i tez pewnie bedzie Ci uslugiwal ;)

reklama
Do góry