reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Dobry wieczór kochane kobietki.
Dorwałam sie wreszcie do mojego laptopka :-D
Dziękuje tym, które się o mnie martwiły. Mój mąż wczoraj aż buzię otwarł, jak mu przeczyutałam sms-a od TheHague:-D
Niniejszym melduję posłusznie, że jestem jeszcze w dwupaku i wszystko u mnie ok.
Wczoraj dość póżno zaczęliśmy układać panele i szło nam jak krew z nosa.
Rano niby mieliśmy zrobić szybkie i małe zakupy, ale wszędzie były takie kolejki że szok:szok: No i długo nam zeszło.
Potem mąż zaczął powoli rozbierać stare panele i od razu kłaść nowe. Na szczęście dzieci mu pomagały i ja niewiele mialam do roboty. No ale robic remont podłogi w salonie pełnym mebli... masakra. Niewiele możliwości wyniesienia wszystkiego....
Przerwaliśmy robbotę o 23.00, po kolei wykąpaliśmy się i o 2.00 w nocy wreszcie poszliśmy spać.
Dziś rano po śniadaniu praca od nowa. Ja robilam obiadek a mąż z dziećmi kładli resztę paneli.
Powiem wam, że mimo tego ze niewiele robilam to kolo 13.00 zrobilo mi się jakoś slabo i musialam sie isc polożyc - w sypialni mialam chlodniej i spalam do 16.00:-)
W tym czasie mąż z dziećmi mieli już podłogę całą zrobioną i meble postawione. Zostało tylko dokładnie odkurzyć (wszystko, łącznie ze ścianami) i powycierać podlogę...
I tu musze pochwalić mojeog męża, bo stanął na wysokości zadania i zrobił to wszystko:-) Mało tego - dogotował nawet obiad:-D
Jak się przemóc i zacząć pić wodę z kranu :confused:. Jestem jakaś nienormalna.

A co do Dnia Mamy, to fajnie mieć go dwa razy w miesiącu hahaha, chociaż mój M. mówi, że jesteśmy Polakami i obchodzimy polski dzień :cool2:.
Astrid, ja też nie pije wody z kranu, zdecydowanie wole wodę mineralna (gazowaną) lub jakiś dobry sok.
Co do Dnia Matki - z racji tego, że moje dzieci chodzą do holenderskiej szkoly to mój dzień matki obchodzimy po Holendersku (podobnie jak Dzień Ojca), natomiast dla naszych mam kartki wysyłamy zawsze na 26 maja :tak:

A w ogole czy ktoras z was ma satelite ? Bo dzis M zamontowal i ustawil na Hotbird , ale tam tylko pare polskich kanalow i nie mam ani TVP 1, 2 ani Polsatu ani TVN ... Czy to da rade na satelicie odbierac ? Mam za to program z disco polo :/ szalenstwo... :dry:
Ayni, ja mam satelitę i cyfrowy Polsat i odbieram chyba wszystkie polskie kanały. Masz jakiś dekoder do tej satelity?

chryste, Was nagodnić, to trzeba mieć jakieś czytadło automatyczne, co na głos czyta!

w skrócie- Robaczku, nie przejmuj sie testami. Idz do verloskundige, zapisz się na termijn echo i bedziesz wsio wiedziec :) U nas np nie trzeba zadnego skierowania ani nic, tylko dzwonisz, mowisz ze jestes w ciazy i polozne robia pierwsze usg

KRAMZOORG... - grrr... wredna wyzyskiwaczka! Ja bym jej powiedziala, ze nie potrzebuje obcej kobiety w domu i ze bede miala ze sobą kogokolwiek (nawet bym skłamała!! zeby dała spokoj). U nas tylko przyszla, pogadala, na pokoj mlodego nawet nie zerkała.

Ślub i wesele było czadowe!! odsypiałam 2 dni!! Nawet klientkę z soboty ostatnią odwołałam, bo nie byłam w stanie jej pedicure zrobic :p spałam na stojąco. Weselicho sie o 4 skonczylo- co dość długo jak na wiatraki :p a na 9 musialam byc w pracy... no ale dałam rade!! :))

We wtorek o 20.20 mam echo! Zobaczymy czy mam fasolę czy zupę fasolową! :) nie mogę się doczekać!

poza tym , strasznie poklocilam sie z M. wkurza mnie i pieprzy bzdury jak malo który!! Ach, faceci!

reklama
witajcie...

Ja meza znowuna delegacje wyprawilam - szybko nam ten weekend minal i znowu sama:-(
Carinio alez to byl bal z tego co piszesz:tak:- pozazdroscic takiej imprezki:-)-sama bym sie tez chetnie na jakies weselicho przeszla ale u nas w rodzinie to jakis zastoj:rofl2: A ....mezowie czasami juz tak maja... ;)
Ayni ja tez mam POLSAT i wsio dziala:tak: - czasami tylko jak przywieje sztormowy to mi nachwilke przytrzyma sygnal bo akurat satelita ustawiona na takim wygwizdowie gdzie wiatr sie rozpedza:-D

Kochane korzystajcie z pieknej pogody bo znowu sie ochlodzi:dry: a ja myslalam ze tak bedzie do wrzesnia :-p:-D...
Robalku niech moc bedzie z toba... jestes dzielna i nie zamartwiaj sie:tak:
Iskierka moj M to sie smieje ze ja druga rodzine mam na forum:-) - bo jak zaczne cos opowiadac to on w szoku jest ze my tak sie tutaj "znamy":szok::-)
Astrid ja nie wiem czemu ty masz takie opory do tej wody :rofl2:;-) z kranu przeciez nawet niemowlakom leja do butelek wie tobie tez raczej niezaszkodzi hihi... u mnie wszyscy zlopia chociaz kiedy tu przyjechalam to za kazdym razym myslalam ze w PL taka brudna jest:-( - co nie zmienia faktu ze razw tygoniu pare zgrzewek mineralki kupujemy bo ja lubie z bombelkami:-D

Kochane zmykam na sniadanie - potem do pracy :zawstydzona/y:;-) zycze wam CUUUUUUUUDNEGO DNIA! :-p

Do góry