reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Moje dzieciaczki juz umyte ide zaraz polozyc Filipa spac i bede dalej pakowac sie. Masakra u nas w domu wyglada jak po wojnie kartony, troby itp

A to moi plazowicze :
DSC05221.jpg

a tak wogole to dzisiaj z pospiechu zapomnialam wzisc ze soba pakieciuku wymiennego dla Filipa (pampers itd) i oczywiscie mnie zaskoczyl zrobil kupke i mialam pod reka tylko action i kupilam tam najtansze pampersy i powiem wam ze nie sa zle :-)

reklama
Ania, moze nie mieliscie zadnych problemow z nimi. Raz dokonalam platnosci z mojego konta nie z M, od 8 marca nie mogli sie polapac , upierali sie ze jest niezaplacone, a screenshoty z internetbanking nieczytelne. Po cos w koncu jest betalingskenmerk, zeby sie polapac o jaka platnosc chodzi. Nikomu sie nie chcialo nawet zalacznika otworzyc. W koncu wyslalam poczta wydrukowany wyciag, gdzie nakreslilam na czerwono platnosc i dopiero dzis przyszedl list, ze odnotowali ta platnosc. A juz nas straszyli incasso :sorry2: A ile pieniedzy poszlo na telefony... Dialog przez e-mail utrudniony, bo zamiast uczciwej odpowiedzi, dostaje odpowiedz od d.. strony :wściekła/y: Oni w ogole nie dzwonia do klienta, klient ma dzwonic i czekac na linii.. Jak im wysylalam dowod z gminy, ze jestem zameldowana, to potrzebowali miesiaca zeby to zatwierdzic, przez e-mail im sie nie podobalo znow. Takie przeciaganie struny, zeby nic nie robic, a zyskac na czasie ,do poloznej nie pozwolili mi isc na poczatku bo twierdzili, ze jeszcze nie otrzymali papierka z zameldowaniem, a potem i tak trzeba bylo za ten okres nadplacic = czyli za nic :D
no , ale co ja narzekam, w koncu polozna powiedziala, ze VGZ to dobra firma, a serwis obslugi klienta w innych ubezpieczalniach wcale nie jest lepszy... Coz... pozostaje mi tylko sie smiac :D

dodam ze place 107 EUR za basispaket i jak narazie nic mi nie wiadomo o zadnych znizkach. Napewno bym nie polecala nikomu. Jestem dolaczona do polisy mojego M i razem placimy ok 220 EUR/mies. Pewnie kazde ubezpieczenie jest dobre, jesli jest sie przykladnym , cierpliwym, holenderskim klientem
;-)

Ostatnia edycja:
Ania, moze nie mieliscie zadnych problemow z nimi. Raz dokonalam platnosci z mojego konta nie z M, od 8 marca nie mogli sie polapac , upierali sie ze jest niezaplacone,

oj mielismy ...ale zawsze po jednym odeslanym liscie /emialu potrafili zakumac co i dla kogo wiec ja dalej bede przy swoim:-p...nawet kiedys dzwonili i mnie przepraszali ze tak dlugo na swoja karte czekalam:-D a ty pod nimi dlugo jestes? bo ja od 2007roku i naprawde mam dobre wrazenia... przez rok bylam w MENZIS ale w grudniu zeszlego roku wrocilam z powrotem...:tak:

Anetko fajne fotka - moi tez juz w lozeczkach wykapani pogadali przez skypa z tata i aaa...:tak:

oj mielismy ...ale zawsze po jednym odeslanym liscie /emialu potrafili zakumac co i dla kogo wiec ja dalej bede przy swoim:-p...nawet kiedys dzwonili i mnie przepraszali ze tak dlugo na swoja karte czekalam:-D a ty pod nimi dlugo jestes? bo ja od 2007roku i naprawde mam dobre wrazenia... przez rok bylam w MENZIS ale w grudniu zeszlego roku wrocilam z powrotem...:tak:

Anetko fajne fotka - moi tez juz w lozeczkach wykapani pogadali przez skypa z tata i aaa...:tak:
To moze za staz was tak szanuja, ja niestety ani razu telefonu nie dostalam, a wiedzieli , ze jestem w ciazy i prosilam o priorytetowe potraktowanie sprawy, bo chce zdazyc na te badania w 11 tyg :( M jest w VGZ od jakis 8 miesiecy wczesniej niz ja, a ja jak wspomnialam przed poczatkiem ciazy. Moze mialam pecha co do konsultantow, i chyba na poczatku trafilam na czas, ze mieli storing w systemie i pisali w mailach, ze odpowiedz moze potrwac dluzej niz zwykle.. Eh.. No coz, bylo minelo, mam teraz karte i juz napewno nie bede placic ze swojego konta, bede grzecznym konsumentem , nie odbiegajacym od reszty placacych :-D

​Anetko , slodziaki Twoi chlopcy. Moge spytac co polozylas w kuchni ? Panele czy wykladzine PCV ?

Witam.

Robale gratulacje!!!

My juzw PL, lot Tymek zniosl lepiej niz ja.Znowu trafilo mu sie oddzelnie siedzenie wiec zamiast u mamusi na kolankach siedzial obokw fotelikusamochodowym. W PL cieplo zreszta wNL rowniez...a ja nabawilam sie kataru...i chodze z zatkanym nosem.

Iguana a co do nassej rozmowy o wnoszeniu Jankapo schodach do lekarza to czy nie wygodniej byloby Ci zabracGo w foteliku samochodowym??Mysle ze fotelikdasz rade wtargac i Janio by siedzial jak Ty z lekarzem bys dyskutowala...

Pozdrowionka dla calego forum.

AYNI a moze ty jezyka nie znasz ,trzeba bylo poprosic kogos kto lepiej zna by ci pomogl :-D

No, a ja myslalam, ze jestesmy w Unii Europejskiej o oni po polsku tez pisza
:-D Hmmm dalas mi do myslenia :-)
Ej wiecie moze jak jest wykladzina PCV po holendersku ?

ale mi się spać chce... Kosmos. Aż kawę sobie zrobiłam...
Już się doczekać weekendu nie mogę. Jedziemy do Genk w Belgii do kuzyna, na domek kampingowy z jeziorkiem. Ma być pogoda więc zapowiada się cudnie! :D

Wkońcu mi się okres skończył po 2tyg... Kosmos...

Ayni my kladziemy wszedzie procz sypialni panele. Plany byly inne ale co chwile sie zmieniaja hehe dzisiaj zdecydowalam ze u dzieci w pokojach tez panele i moj T musial jechac dokupic jeszcze 7 paczek :-) Przemyslalm wszytskie za i przeciw i postawilismy na panele a zwlaszcza dletgo ze moja Kolcia ma cieczke co 4 miesiace i nie bede biegala za nia ze scierka i wycierala dywanow.

reklama
Hejka
Ale pogoda :-) mysmy dzisiaj pol dnia nad jeziorkiem przesiedzieli, mlody non stop w wodzie do tego opalil sie ze mam teraz rudego murzynka w domu :-D a ja po ramionach spalona na raka
Anetka ja to samo mialam rok temu i do dzisiaj nie pomalowalismy jeszcze schodow :szok: i nie mam pojecia kiedy to w koncu zrobimy :baffled:

Do góry