reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Moje dzieciaczki juz umyte ide zaraz polozyc Filipa spac i bede dalej pakowac sie. Masakra u nas w domu wyglada jak po wojnie kartony, troby itp

A to moi plazowicze :
DSC05221.jpg

a tak wogole to dzisiaj z pospiechu zapomnialam wzisc ze soba pakieciuku wymiennego dla Filipa (pampers itd) i oczywiscie mnie zaskoczyl zrobil kupke i mialam pod reka tylko action i kupilam tam najtansze pampersy i powiem wam ze nie sa zle :-)

reklama
Ania, moze nie mieliscie zadnych problemow z nimi. Raz dokonalam platnosci z mojego konta nie z M, od 8 marca nie mogli sie polapac , upierali sie ze jest niezaplacone, a screenshoty z internetbanking nieczytelne. Po cos w koncu jest betalingskenmerk, zeby sie polapac o jaka platnosc chodzi. Nikomu sie nie chcialo nawet zalacznika otworzyc. W koncu wyslalam poczta wydrukowany wyciag, gdzie nakreslilam na czerwono platnosc i dopiero dzis przyszedl list, ze odnotowali ta platnosc. A juz nas straszyli incasso :sorry2: A ile pieniedzy poszlo na telefony... Dialog przez e-mail utrudniony, bo zamiast uczciwej odpowiedzi, dostaje odpowiedz od d.. strony :wściekła/y: Oni w ogole nie dzwonia do klienta, klient ma dzwonic i czekac na linii.. Jak im wysylalam dowod z gminy, ze jestem zameldowana, to potrzebowali miesiaca zeby to zatwierdzic, przez e-mail im sie nie podobalo znow. Takie przeciaganie struny, zeby nic nie robic, a zyskac na czasie ,do poloznej nie pozwolili mi isc na poczatku bo twierdzili, ze jeszcze nie otrzymali papierka z zameldowaniem, a potem i tak trzeba bylo za ten okres nadplacic = czyli za nic :D
no , ale co ja narzekam, w koncu polozna powiedziala, ze VGZ to dobra firma, a serwis obslugi klienta w innych ubezpieczalniach wcale nie jest lepszy... Coz... pozostaje mi tylko sie smiac :D

dodam ze place 107 EUR za basispaket i jak narazie nic mi nie wiadomo o zadnych znizkach. Napewno bym nie polecala nikomu. Jestem dolaczona do polisy mojego M i razem placimy ok 220 EUR/mies. Pewnie kazde ubezpieczenie jest dobre, jesli jest sie przykladnym , cierpliwym, holenderskim klientem
;-)

Ostatnia edycja:
Ania, moze nie mieliscie zadnych problemow z nimi. Raz dokonalam platnosci z mojego konta nie z M, od 8 marca nie mogli sie polapac , upierali sie ze jest niezaplacone,

oj mielismy ...ale zawsze po jednym odeslanym liscie /emialu potrafili zakumac co i dla kogo wiec ja dalej bede przy swoim:-p...nawet kiedys dzwonili i mnie przepraszali ze tak dlugo na swoja karte czekalam:-D a ty pod nimi dlugo jestes? bo ja od 2007roku i naprawde mam dobre wrazenia... przez rok bylam w MENZIS ale w grudniu zeszlego roku wrocilam z powrotem...:tak:

Anetko fajne fotka - moi tez juz w lozeczkach wykapani pogadali przez skypa z tata i aaa...:tak:

oj mielismy ...ale zawsze po jednym odeslanym liscie /emialu potrafili zakumac co i dla kogo wiec ja dalej bede przy swoim:-p...nawet kiedys dzwonili i mnie przepraszali ze tak dlugo na swoja karte czekalam:-D a ty pod nimi dlugo jestes? bo ja od 2007roku i naprawde mam dobre wrazenia... przez rok bylam w MENZIS ale w grudniu zeszlego roku wrocilam z powrotem...:tak:

Anetko fajne fotka - moi tez juz w lozeczkach wykapani pogadali przez skypa z tata i aaa...:tak:
To moze za staz was tak szanuja, ja niestety ani razu telefonu nie dostalam, a wiedzieli , ze jestem w ciazy i prosilam o priorytetowe potraktowanie sprawy, bo chce zdazyc na te badania w 11 tyg :( M jest w VGZ od jakis 8 miesiecy wczesniej niz ja, a ja jak wspomnialam przed poczatkiem ciazy. Moze mialam pecha co do konsultantow, i chyba na poczatku trafilam na czas, ze mieli storing w systemie i pisali w mailach, ze odpowiedz moze potrwac dluzej niz zwykle.. Eh.. No coz, bylo minelo, mam teraz karte i juz napewno nie bede placic ze swojego konta, bede grzecznym konsumentem , nie odbiegajacym od reszty placacych :-D

​Anetko , slodziaki Twoi chlopcy. Moge spytac co polozylas w kuchni ? Panele czy wykladzine PCV ?

Witam.

Robale gratulacje!!!

My juzw PL, lot Tymek zniosl lepiej niz ja.Znowu trafilo mu sie oddzelnie siedzenie wiec zamiast u mamusi na kolankach siedzial obokw fotelikusamochodowym. W PL cieplo zreszta wNL rowniez...a ja nabawilam sie kataru...i chodze z zatkanym nosem.

Iguana a co do nassej rozmowy o wnoszeniu Jankapo schodach do lekarza to czy nie wygodniej byloby Ci zabracGo w foteliku samochodowym??Mysle ze fotelikdasz rade wtargac i Janio by siedzial jak Ty z lekarzem bys dyskutowala...

Pozdrowionka dla calego forum.

AYNI a moze ty jezyka nie znasz ,trzeba bylo poprosic kogos kto lepiej zna by ci pomogl :-D

No, a ja myslalam, ze jestesmy w Unii Europejskiej o oni po polsku tez pisza
:-D Hmmm dalas mi do myslenia :-)
Ej wiecie moze jak jest wykladzina PCV po holendersku ?

ale mi się spać chce... Kosmos. Aż kawę sobie zrobiłam...
Już się doczekać weekendu nie mogę. Jedziemy do Genk w Belgii do kuzyna, na domek kampingowy z jeziorkiem. Ma być pogoda więc zapowiada się cudnie! :D

Wkońcu mi się okres skończył po 2tyg... Kosmos...

Ayni my kladziemy wszedzie procz sypialni panele. Plany byly inne ale co chwile sie zmieniaja hehe dzisiaj zdecydowalam ze u dzieci w pokojach tez panele i moj T musial jechac dokupic jeszcze 7 paczek :-) Przemyslalm wszytskie za i przeciw i postawilismy na panele a zwlaszcza dletgo ze moja Kolcia ma cieczke co 4 miesiace i nie bede biegala za nia ze scierka i wycierala dywanow.

reklama
Hejka
Ale pogoda :-) mysmy dzisiaj pol dnia nad jeziorkiem przesiedzieli, mlody non stop w wodzie do tego opalil sie ze mam teraz rudego murzynka w domu :-D a ja po ramionach spalona na raka
Anetka ja to samo mialam rok temu i do dzisiaj nie pomalowalismy jeszcze schodow :szok: i nie mam pojecia kiedy to w koncu zrobimy :baffled:

Do góry