reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
7axe7 Witaj :-) Jak tam dalas rade w PL z alergia bo z tego co pamietam to masz taki problem jak ja?

Ania pisalas ze idziesz do GGD z Karinka bo za malo wazy ja mam ten sam problem i tez mam na 30 wizyte (kolejna)

Robale ja tez mialam bardzo jasna kreseczke prawie niewidoczna i podobnie jak Sencilla odlozylam test a na nastepny dzien jak go zobaczylam to byla czerwona krecha :-) Ja do poloznej poszlam w 6 tygodniu pierwszy raz.

Aaa zapomnialam zapytac tych ktore maja mieszkania socjalne. Moglby mi ktos doradzic/ powiedziec jak to jest z oplatami za wode, gaz, prad? Bo moja kolezanka ma rczalt i placi po 100 euro ale 2 razy w roku ma wyrownanie. Mozna placic za tyle ile sie wykorzysta czy musze okreslic sie ile chce placic? Dzisiaj musilabym to zaltwic a nie wiem jak sie za to zabrac

Ostatnia edycja:
ANP wcześniej zaczęłam brać z dnia na dzień, żeby być zabezpieczona po tygodniu czasu. a to opakowanie wzięłam też wcześniej bo okresu nie miałam od 40 dni a też chciałam, żeby zaczęły działać jako zabezpieczenie. Teraz przeczytałam artykuł, że jak się weźmie tabletki przed okresem dzień dwa to mogą występować uciążliwe plamienia ;/ .... przez branie pierwszego opakowania. Będę musiała się pomęczyć...

Anetka witam CIę. Z alergią super! Miałam aż całe 2 dni! Zaczęłam brać tabletki Clatra i krople do nosa Avamys, które poleciła mi koleżanka i alergii brak :) Śmieję się, że tu mnie dopadła i chyba będę musiała brać leki :)

Jakie plany na przyszły długi weekend??

dobry ;-) ją tylko przelotem chciałam was poczytać ale ciężko mi się rozpisywac na telefonie. padł nam zasilacz w laptopie Hp któreś się już chyba skarzyly na niego i mam tylko telefon buuuuu.

miałam napisać że bardzo się cieszę z samych pozytywnych wiadomości z rana. Robale achhhh !! mam ochotę Cię usciskac !!! Anna J tesknilysmy za tobą! niech moc będzie z twoim praniem i z astrid naczyniami ;-) Sencilla bardzo przydatne info i axe witaj spowrotem !!! jeszcze miałam coś napisać ale mam kiepski podgląd. piękny dzień mamy i lecę na sniadanko. noc była ciężką ale żyje jeszcze!!!

Iskierka zwolnij, bo urodzisz szybciej ode mnie :szok:. Łaaa całą ciążę miałam ładną buzię i teraz mnie tak wysypało, że wyglądam jak dziecko z gimnazjum. A ostatnio wkurzył mnie na dodatek temat gdzieś w necie, że kobiety w ciąży się nie malują. Po 1. maluję się, jak gdzieś mam iść do ludu, po 2. siedząc w domu, po co mam się malować, po 3. jak mam taki wysyp, to makijaż jeszcze pogarsza sprawę.

ROBALE wiem ,ze ciezko miec wiare no i boisz sie ze uwierzysz i znow sie rozczarujesz.Pamietam jak mi lekarz powiedzial ,ze zdrowe pary maj co miesiac 8 % szans na ciaze ,no to my ile?:-)no ale moj maz byl pewien ze sie nam uda ,wierzyl w swoja moc:-D:-D:-D.fajnie ,ze masz takie wsparcie w mezu ,bo nie zawsze tak jest.

Nana fajnie że mnie rozumiesz i moje obawy, czasem tak patrzę na te pary co się długo starają i im się udaje, może i nam. Twój mąż dobrze że tak wierzył, w końcu i Wam się udało. Ach kiedyś i ja się będę mogła wypowiadać na temat sukcesików i porażek dziecka. nie powiem czasem się zastanawiam co ja tu robię, tak na prawdę. Przecież wszystkie mają dzieci, ja nie, każda ma się czymś pochwalić ja nie.

reklama
Iskierka Ty szalona kobieto, zwolnij tempo :szok:. Co za kobieta ;-)
No przecież ja nie napisalam ze robie to w szalenczym tempie - sama widzisz, ze mam pogdlad na forum, co chwilka przysiadam, zmywarka ma program na 30 minut wiec ja wtedy odpoczywam :)
Aaa zapomnialam zapytac tych ktore maja mieszkania socjalne. Moglby mi ktos doradzic/ powiedziec jak to jest z oplatami za wode, gaz, prad? Bo moja kolezanka ma rczalt i placi po 100 euro ale 2 razy w roku ma wyrownanie. Mozna placic za tyle ile sie wykorzysta czy musze okreslic sie ile chce placic? Dzisiaj musilabym to zaltwic a nie wiem jak sie za to zabrac
Ja place tyle ile mi wyznaczyly firmy dostarcxzajace prad, gaz, wodę i raz w roku musze podawac liczniki - wtedy mam rozliczenie i albo doplacam (najczęsciej), albo mi zwracają
Iskierka zwolnij, bo urodzisz szybciej ode mnie :szok:. Łaaa całą ciążę miałam ładną buzię i teraz mnie tak wysypało, że wyglądam jak dziecko z gimnazjum. A ostatnio wkurzył mnie na dodatek temat gdzieś w necie, że kobiety w ciąży się nie malują. Po 1. maluję się, jak gdzieś mam iść do ludu, po 2. siedząc w domu, po co mam się malować, po 3. jak mam taki wysyp, to makijaż jeszcze pogarsza sprawę.
Ok, ok zwalniam jeszcze bardziej :-D
Astrid - ja się przestalam malowac gdzieś w 6 miesiącu. Wczesniej malowalam sie niemal codziennie, bo chodzilam do pracy/sklepu itp. Teraz nie mogę w ogóle, bo jak sie, choć trochę spocę to zaraz makijaż mi spływa albo ja muszę go ścierac chusteczką...
czasem podkreśle oczy kredka i tuszem - to wszystko. No i paznokcie pomaluję - jak nie zapomnę:-D
Generalnie mam ładną cerę w ciazy i czesto nie widzę potrzeby nakladania "tapety" na twarz:-D
Co do paznokci to podobnie - zawsze kruche, lamliwe i sila rzeczy krótkie. Teraz długie tak, ze musze obcinać - ale od kilku dni są łamliwe, więc to chyba już koniec ładnych paznokci jak i ciaży:-D:-D:-D

Do góry