reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Witam Was!

My już od środy w Holandii.
DObrze Nam było w PL. Na całe szczęście teraz jesteśmy do końca czerwca tu i znowu lecimy na 2 miesiące do PL. Misia zaczęła chodzić i chyba się jej nudzi tu na mieszkaniu. U moich rodziców duży dom z pięknym ogrodem. O 7 rano zawsze już byłyśmy z psem na polu a tu nawet parku w pobliżu nie mamy. Mam nadzieję, że niebawem zmienimy mieszkanie bo tu taka mała nudna klitka.. nawet balkonu nie mamy a u Babci piaskownica, huśtawka, trampolina.. Jest co robić :)

Ogólnie przyjechałyśmy w środkę a w piątek umarła moja Babcia... Niestety nie będziemy na pogrzebie :(

ALe tu się pozmieniało. Mam nadzieję, że teraz zacznę nadrabiać co tam u każdej z Was !

Miłego dnia dla Was! Mi się Misiak obudzi i spadamy na pole! :)
P5170202.jpgP5170161.jpgP5170176.jpg

ROBALE cos ci powiem ,napisalas ze zrobilas tescik i ze ta kreseczka jest teraz ciemniejsza to by moglo oznaczac ze poziom betaHCG rosnie.Nie sugeruj sie wynikami testu po czasie jaki podaje producent.Najlepiej kup sobie test cyfrowy,Sa takie ktore pokazuja tydzien ciazy a sa takie gdzie wyswietla sie usmiechnieta buska jak jest ciaza.Ja bym na twoim miejcu wybralas sie do lekarza domowego i opowiedziala cala historie.On zdecyduje a noz posle cie do gina i bedziesz pod jego opieka.Nawet jesli nie uda sie teraz to radzila bym ci wybrac sie do lekarza mimo wszystko.Mi tez ciaza lekko nie przyszla.Jedno poronienie w 10 tyg ,pozniej 2 ciaze biochemiczne i znow lipa.Poszlam do lekarza dostalam skierowanie do gina ,porobili mi badania ,operacje i udalo sie ,tylko trzeba powalczyc.Na forum porod w holandii jest dziewczyna ktora ma za soba jedno poronienie i jest po opieka gina.Mysle ze i tobie sie nalezy.trzymam kciuki :-)

http://www.condoom-anoniem.nl/winkel/clearblue-digitale-zwangerschapstest-met-conceptie-indicator

http://www.condoom-anoniem.nl/winkel/clearblue-digitale-zwangerschapstest-3-stuks

to sa takie tesciki i wyskakuje napis czy jestes czy nie w ciazy i nie trzeba sie stresowac kreseczkami sprawa jest jasna

Ostatnia edycja:
My po spacerku,,,maly spi wiec mam chwilke,,,,
7axe7 wyrazy współczucia z powodu smierci babci
[*].
Troszke Cie rozumie bo tez niestety nie bylam na pogrzebie babci,bo Alex byl malenki...3maj sie

Co do tego chrztu to tak sie rozpedzilam ze zapomnialalm wam napisac ze ksiadz zapytal czy bylismy juz w tym kosciele,oczywiscie bylismy ale ze troszke przygluchawy to oprowadzil nas po kosciele i pokazal gdzie chrzcielnica stoi,no pytal jak nam sie tu zyje a swojej gosposi powiedzial ze ma jeszcze dodatkowo gosci-z Polski,,,wiec zlozylismy zyczenia.Ciesze sie ze juz mamy umowione,teraz tylko czekac do 3 czerwca.A potem za miesiac juz roczek,no i dziadkowie z Pl przyjezdzaja i inni goscie.....
Sencilla fajne fotki,coreczki to jak blizniaczki wygladaja,,,a malenka rosnie pieknie..szkoda ze my mamy tak daleko do keukenhof;-(((

Sencilla i AniaHaven, jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie informacje:-) Teraz mi się troche rozjaśniło:tak:

7axe7, witaj!!!

A my właśnie wróciliśmy z baseniku. Dzisiaj bardzo intensywnie było, głównie dlatego że inny instruktor i nieźle dał w kość rodzicom. Trzeba było skakać ze swoimi pociechami, tańczyć itd. Czuję się jak po 2 godzinnym wycisku na siłowni:-D

Dokonaliśmy wyboru mieszkania, zatem przeprowadzamy się do Rijswijk, a dokładnie do dzielnicy Presidentenbuurt (brzmi poważnie;-)), ale bardzo tam jest fajnie....:-D

reklama
Sencilla i AniaHaven, jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie informacje:-) Teraz mi się troche rozjaśniło:tak:

7axe7, witaj!!!

A my właśnie wróciliśmy z baseniku. Dzisiaj bardzo intensywnie było, głównie dlatego że inny instruktor i nieźle dał w kość rodzicom. Trzeba było skakać ze swoimi pociechami, tańczyć itd. Czuję się jak po 2 godzinnym wycisku na siłowni:-D

Dokonaliśmy wyboru mieszkania, zatem przeprowadzamy się do Rijswijk, a dokładnie do dzielnicy Presidentenbuurt (brzmi poważnie;-)), ale bardzo tam jest fajnie....:-D

Gratulacje,,,pochwal sie fotkami z nowego domku jak juz sie wprowadzicie,,,,

Sencilla
do Den Bosch mam 65 km,bliżej mam do Eindhoven,albo Helmond jak ktos kojarzy.

Do góry