reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

fortuna kolem sie toczy :D zaraz zas mnie ktos od panienek wyzwie :-D chociaz w sumie lepiej panienka niz stara baba zrzedliwa :D :D

reklama
Jeśli ktoś wie, że ma racje, powinien to w kulturalny sposób powiedzieć, a nie mądrzyć się- wyrażam swoje zdanie na temat użytkownika, tak samo jak i ona na temat mój...
poza tym, powiem Wam coś. Jestescie na forum krótko, a więcej zadym w przeciagu 4 miesiecy bylo niz od poczatku istnienia forum.... To powinno Wam dać do myślenia. Myslicie, ze czemu sie nie odzwyalam dluuugi czas? Bo niektórych treści nie chciało się czytać, a co dopiero o wypowiadaniu się. Jestem tutaj stażem dłużej od Was i nie pamietam takich zadym jakie tu obecnie są co chwile... Bo Hague wali z grubej rury, bo Ayni się przemądrza, bo ktoś tam straszy (gdzie w rzeczywistości nie straszy a jest o to posadzany), bo ktoś opisuje swoje przezycia i dostaje za to po dupie... Przecież to jest śmiechu warte...

co do tego meldunku to nie trzeba go miec, carinio ma racje, siostra mojego M z mezem nie maja meldunku, przyjechali tu w lutym i od tego czasu sa ubezpieczeni a nie zameldowani..
ubezpieczenia basis sa tansze, np. w anderzorg placi sie 96,25e na miesiac.. ja mam azivo basis - place 107 z groszami.

tAK, o ile pracuja w Holandii, a sa zameldowani w Polsce to wystarczy im sofi numer do zalozenia ubezpieczenia. Jesli natomiast nasza kolezanka napisala, ze nie podejmie pracy bo zaszla w ciaze. Totez odpisuje, tak jak pasuje do jej sytuacji.

Carino , ale jaki kubel na glowe, ladnie Ci odpisuje, kulturalnie, nie wiem skad Twoja agresja. To nie ja napisalam do Ciebie : "Nie wiem kto Ci takich bzdur nagadal" tylko ty do mnie
:-D . Skoro robilas takie rzeczy dosc dawno mozesz wziac spory margines na, ze mozesz sie mylic, zanim napiszesz do kogos : kto Ci bzdur nagalal. A teraz wyluzuj, nie mozesz przeciez w zyciu wiedziec wszystkiego. Ja akurat wiem, bo niedawno mialam taka procedure w trakcie i ubezpieczyciel czekal na moj uitreksel z gminy, zanim dostalam numer polisy. :) nie bylam zatrudniona w tamtym momencie.

carinio to wytłumacz mi co ma do rzeczy tutaj staż bycia na forum?? tak sie przechwalasz w co drugim poscie ze ile to ty tutaj nie jestes ale chyba to ze ktos sie kłoci to zalezy od danej osoby i ze tak powiem tego co ma w głowie a nie czy jest tu miesiac czy 2 lata.

P.S wam tez wyskakuje ta zakichana reklama na pełny ekran jak wchodzicie na forum? do szału mnie doprowadza...

Ostatnia edycja:
carinio a ty sie madrzysz ze wielce jestes tu dluzej stazem niz my, i co z tego? forum nie Twoja wlasnosc.. mozemy pisac co chcemy, a ze sa tu zadymy, to raczej nieuniknione, widocznie teraz na forum sa dziewczyny ktore roznia sie BARDZO od siebie charakterem i kazda ma swoje zdanie. ja raczej nie bede komus przytakiwac jesli cos mi sie nie podoba, sama tak nie robisz. a wale z grubej rury, bo tak lubie i mi sie podoba, za to nie lubie nieporozumien, dlatego wole wszystko czarno na bialym.

tAK, o ile pracuja w Holandii, a sa zameldowani w Polsce to wystarczy im sofi numer do zalozenia ubezpieczenia. Jesli natomiast nasza kolezanka napisala, ze nie podejmie pracy bo zaszla w ciaze. Totez odpisuje, tak jak pasuje do jej sytuacji.
o to mnie chodzi- mądry człowiek nie rezegnuje z polskiego meldunku na rzecz holenderskiego... tym bardziej, ze mozna miec dwa... u nas wszyscy mamy podwójne.Kochana, ja pracuję od 6 miesiecy... i mam ubezpieczenie od 3 lat... z meldunkiem w polsce... chryste....

My też mamy podwójne, z czego ja w PL jestem zameldowana u swoich rodziców a mój Mąż u swoich. Przez to, jak byliśmy rozłączeni, bo ja kończyłam studia a on był w pracy, to nie mógł brać rozłąkowego.

po co podkreślam? bo tu nigdy nie bylo takich zadym. Nikt sobie w dupe tez nie wchodzil jak coś mial innego na dany temat mowil to z klasą. A nie rypał wszystkich słabszych od siebie.
Róbcie sobie co chcecie, piszcie co chcecie. Ale jedna nowa juz pisała, ze niesmacznie sie nawet wypowiedziec, bo nie wiadomo jak zareagujecie... Zbastujcie z tonu...

reklama
jak to nie którzy mówia chryste panie

ja tez sie ubezpieczałam 3 lata temu i tez miałam i mam dwa meldunki i jakos ode mnie wymagali zameldowania w gemeente... no chyba ze sobie to wymysliłam....

Do góry