reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

carinio tak masz racje ze trzeba sie ubeczpieczyc odrazu ale nadpłaca sie tylko podstawe ubezpieczenia nawet jak wybierzesz wyzsze, jak brałam np z azivo srednie a ubezpieczylam sie 3 miesiace od zameldowania a do nadpłaty przyszlo mi 3 razy podstawa czyli basis a od czwartego meisiac normalnei srednie płace ;)

reklama
Astrid moja uwaga jest do Anyi, broń boże nie do Ciebie :)

A to przepraszam. Ciąża mi się już rzuca na mózg :rofl2:.

W ogóle mnie Unive ściga z opłaceniem okresu od podpisania umowy do otrzymania meldunku. Ciągle o tym zapominam, mam nadzieję, że jutro nie zapomnę zapłacić. Nie wiem tylko czemu mi tego z konta nie ściągnęli, no ale co tam.

Carino mam bardzo aktualne informacje i nikt mi bzdur nie opowiadał bo umiem czytać po holendersku . Na stronie każdego ubezpieczyciela jest wyraźnie napisane że musisz posiadać meldunek w Holandii. Jeśli go nie posiadasz musisz wykazać kto jest twoim holenderskim pracodawca oraz podać adres zameldowania w polsce. W sytuacji kiedy zainteresowana koleżanka nie chce podjąć pracy w Nl jest zobowiązana do meldunku aby otrzymać kartę ubezpieczenie. Trzeba to poswiadczyc wyciągiem z gminy. Możesz to samodzielnie sprawdzić na str każdego ubezpieczyciela. Ceny porodu w Nl również uległy zmianie. Nie wiem czy to moje spostrzeżenie ale masz dość agresywny sposób wypowiedzi.

co do tego meldunku to nie trzeba go miec, carinio ma racje, siostra mojego M z mezem nie maja meldunku, przyjechali tu w lutym i od tego czasu sa ubezpieczeni a nie zameldowani..
ubezpieczenia basis sa tansze, np. w anderzorg placi sie 96,25e na miesiac.. ja mam azivo basis - place 107 z groszami.

nie wiem, ja płaciłam tyle ile powiedziałam- 20miesięcy temu... Cieszę się, że znasz holenderski. Bardzo.
Agresywna?? Nie... po prostu nie lubię, jak ktoś się mądruje i zgrywa ważniaka, zamiast kulturalnie napisać np: "oj nieee... ostatnio na stronie BLABLABLA czytałam, że BLABLABLA" chyba brzmi to lepiej niż od razu wiadro na głowę, bo mam informacje z dupy i generalnie nic nie wiem.

reklama
Do góry