reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Olinka Witam na forum. Przebywajac na terenie Holandii musisz posiadać niderlandzkie ubezpieczenie zdrowotne więc polskie na niewiele Ci się tu zda. A tego nie dostaniesz póki nie masz meldunku. Lepiej zatem niech Twój mąż się zatroszczy najpierw o formalności zanim dolaczysz do niego. Oczywiście w Holandii robi się usg ;)))) a częstotliwość wizyt u poloznej zależy od zaawansowania ciąży. Jeśli chodzi zaś o poród w szpitalu bez wskazań medycznych poród kosztuje około 300 eur ale być może będziesz mogła skorzystać z porodu w hotelu polozniczym w którym poród przeważnie jest darmowy bądź pobierana jest drobna opłata. Gratuluje ciąży i życzę spokojnych pozostałych miesięcy :-D

A ja czekam na moja szarlotke mniam mniam.
Sencilla wymyśliłam że przesypie cukier puder przez... Tarke ! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się ponownie. Zjedliśmy dziś obiadek (fasolka szparagowa+ziemniaczki+jajko sadzone) i mąż mnie wyciągnął znowu do sklepu. Trzeba te nadpłacone pieniążki jakoś zainwestować i chyba położymy nowe panele w salonie. Te co mamy to przez ponad 3 lata użytkowania zrobiły się brzydkie, no ale tak to jest jak się kupuje tanio i szybko:-D:-D
Najgorzej wyglądają w miejscu gdzie stoi biurko komputerowe i krzesło - całkiem już wytarte:-)
Obejrzeliśmy więc wszystkie możliwe opcje i teraz musimy to przeliczyć. Choc pewnie i tak nie kupimy super drogich...
a jeszcze nie wiem czy mój piesio przypadkiem nie zdąrzył zaciążyć mojej suni. :szok::szok::szok:, dziwnie się zachowuje, popadnę w rozpacz jak będzie mieć maluchy
Robaczku, czekamy na wieści. A o szczeniaczki się nie martw - jak cos to ja mam kogos chętnego na jednego pieska :-)

Witam Olinka na forum. Czytania faktycznie jest strasznie dużo, ale chetnie służymy pomocą:-)
Obiecałam wam fotki.
Najpierw kącik dla naszej małej: P1030242.jpgP1030245.jpg

A teraz jej "bryka"

P1030239.jpgP1030240.jpgP1030241.jpgP1030235.jpg

Iskierko!!!!!!!!!!!!! sliczny kacik :szok: tapeta super, ojjj!!! sama bym zamieszkala chetnie w takim kaciku!!!! :tak::happy: super jest!
a wozek taki jak moj tylko juz widac ze nowszy hihi :))

Iskierko bardzo pomysłowe wygospodarowanie pomieszczenia na taki kącik dla malutkiej :) efekt piorunujący :) wiele nie trzeba a ma coś w sobie ;)

no to juz teraz masz w górki :) najwazniejsze jest;)

reklama
aaa mi powiedzieli dzisiaj, ze jesli szpital jest od miejsca Twojego zamieszkania oddalony około 25 minut drogi, to zaleca sie porod w szpitalu, wtedy jest za darmo. Ja z moim synem za dobe pobytu płaciłam 175e, zostałam 2 dni więc 350e kosztował mnie poród (w szpitalu byłam od soboty 5 rano, do niedzieli 10 rano).

Do ubezpieczenia nie potrzeba żadnego meldunku. Nie wiem Ayni, kto Ci taką bzdurę powiedział... Jedyne co jest potrzebne to numer sofi/bsn... A nie meldunki do ubezpieczenia...
najniższa składka to około 110e nie pamiętam dokładnie, możesz wybrać sobie pakiet jaki Ci odpowiada, najniższa to kwota jaką wymieniłam. Urodzone dziecko do 18rż ma opiekę medyczną za darmo.

Do góry