reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

nana19 kazda opinia jest mile widziana, ale przychodzi dziewczyna zestresowana a ty z grubej rury ze napewno lekarz jej nie pomoze i ze jak bedzie cos sie działo to badan nie dostanie i tyle. a moze tylko tobie ich nie zrobili z jakiegos powodu o ktorym nawet nie wiesz?? czemu odrazu generalizujesz ze wszyscy maja w nosie i nic nie robia zeby pomoc....

reklama
Właśnie o tym mówiłam... ja na początku ciąży byłam też przerażona i ryczałam ze strachu. Jakbym weszła i zobaczyła wypowiedź, że weź uciekaj stąd, bo Cię tu prawie, że zabiją, to bym na zawał padła. Każdy przypadek jest inny i nie ma co się kłócić. Tak samo są dobrzy i źli lekarze. Jedna miała pecha, ale to nie znaczy, że inna też go będzie mieć. Nie ma co się łudzić, w PL też można spotkać rzeźnika nie lekarza a na dodatek tak chamskiego, że odechciewa się w ogóle wszystkiego.
Także...nasza kochana nowa koleżanko, życzę Ci znalezienia położnej, która będzie życzliwa i pomocna. Obserwuj siebie, jeśli jest coś źle, to zgłaszaj. Ja czytałam, że w NL ginekolog i tak na wiele w ciąży się nie przyda, bo tak na prawdę położna jest od tego, a ginekolog od spraw patologicznych. Przede wszystkim... uspokój się i nie stresuj. To robi jeszcze gorzej, niż cała lista prawdopodobnych złych przypadków. Spisz sobie wszystkie pytania, jakie Cię nurtują na kartce i przedstaw położnej. Ona Ci we wszystkim pomoże i pokieruje. W razie czego, twardo stawiaj na swoim i nie dawaj się spławić.

Czesc dziewczyny!!

Snila mi sie dzis szarlotka, ale sklepy pozamykane, skonczylismy tylko na kawke, bedziemy jeszcze dzis na gorze majsterkowac a potem nad morze sie wybieramy. Swoja droga, tez mi narobilyscie smaki na chinskie, ja z chinskiego jedzenia uwielbiam prawie wszystko! Krewetki, kurczak , kaczka, wolowina mniaaam a wszystko w super sosie i z masa warzyw. Moze dzis skonczymy na chisnkie o ile otwarte , cholera ich wie tutaj na wsi.

Witam. Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was robiła prawo jazdy w Holandii? I ma może do odsprzedania pomoce naukowe? I czy na skutery też trzeba mieć prawko?
Z góry dziękuję. Życzę miłego dnia.

Hej! Jesli zabierasz sie do prawa jazdy tutaj, to od swojej szkoly dostaniesz ksiazke i plyte CD, my mamy i wyglada to prawie identycznie jak pomoce naukowe z Polski :D Nawet sie trafiaja glupie odpowiedzi w testach, jak w PL hahaa. A na skuter trzeba miec prawo jazdy, nie wiem jak ze snorskuterem tym do 25 km chyba nie, ale one jezdza tylko po fietspadach, a te 45 km/h musza miec odpowiednia licencje, ktora kosztuje okolo 300 EUR.

Carino, rozumiem , ze sie troche dygasz, ze jestes w obcym kraju , ale pomysl obiektywnie. Czy polscy lekarze to jakis numer jeden na swiecie i nikt inny poza lekarzami z Polski nie potrafi prowadzic ciazy ? Czy dzieci w reszcie Europy masowo umieraja? Nie... To naturalne,ze sie stresujesz i z zaskoczeniem przyjmujesz do wiadomosci fakt , ze normalnie rozwijajaca sie ciaza opiekuje sie polozna. Tak, polozna to zawod medyczny , ma wiedze, doswiadczenie czasem lepsze niz np swiezak ginekolog po studiach, czy inny polski ginekolog biznesmen, ktory dla potrzeby zarobku wysle Cie na sto tysiecy badan i pusci z torbami. Ciaza to nie choroba i jezeli nie objawia sie zadnymi zaburzeniami, mysle, ze mozna miec do niej zdrowe podejscie i sie nie stresowac. Ja sobie cenie, ze nie musze sie zastanawiac i nawet widziec na oczy moje wyniki badan. Tutaj jest troche tak to wszystko skonstruowane, aby ciezarna mogla sie cieszyc w spokoju swoja ciaza, a nie nakrecac sie i wymyslac czarne scenariusze. Faktem jest, ze wiekszosc ciaz jest donoszona, a dzieci rodza sie zdrowe, reszta to znikomy procent, ktory ma miejsce na calym swiecie, nie tylko w NL, a PL juz napewno nie przoduje w statystykach jako kraj z najlepsza opiekowa okoloporodowa. Mowisz troche po angielsku ? Mam filmik po ang na temat opieki ciazy w NL jesli chcesz, poge Ci podeslac linka, napewno Cie to uspokoi...

Dziewczyny prosze nie pzresadzajcie mnie nigdzie nei chodzilo o to ze jej lekarz nie pomoze tylko o to co ASTRID napisala na koncu swojego posta ze nie ma co tak sie tym stresowac ze do gina sie nei chodzi ,nawet ja tak uwazam.Ja sie nie chce klocic z nikim choc pewno trudno wam w to uwiezyc.To wy pewne sprawy generalizujecie i jak ja cos napiesze to dokladacie swoje i wychodzi nie wiadomo co .Ja wiem ,ze nie znajde tu zrozumienia ,bo zrozumiec to moze tylko ktos kto przezyl cos podobnego.No ale czego wy sie tak boicie przeciez ciagle wszedzie piszecie ze tu jest lepsza opieka niz w pl i ze jestescie zadowolone.wiec moj glos nie powinien miec wiekszego znaczenia.

nana 19 ale obracasz kota ogonem, wypisuje sie z tej bezsensownej dyskusji bo dla ciebie wiecznie my coś dokładamy a ty święta:) znam takie przypadki z autopsji i wiem ze lepiej dać sobie spokój . ja nic do Ciebie nie mam ale poczytaj swoje posty i przeanalizuj jak odbiera to osoba która to czyta...

Ayni chwała za C1000 ktore w swieta sa otwarte, ja wlasnie wrocilam i kupilam sobie płatki owsiane, mniam mniam niestety nie było jabłkowych ale zwykłe tez lubie :)

reklama
Do góry