reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Książki już zamówione, zamówiłam też drugą część język dwulatka, także jak przyjadę do pl to będą na mnie już czekać w domku przyszłej babci :-)

Kurcze dziewczyny tyle pytań mi się po głowie kręci, że aż mi głupio tak o wszystko pytać...

Pomęczę Was jeszcze trochę, jak będziecie miały mnie dość to od razu piszcie :tak:

Jak już wspominałam wybieram się wkrótce do pl. Jakie akcesoria, rzeczy dla maluszka warto kupić w pl, czego tutaj nie ma?

Jaki termometr jest najlepszy dla niemowlaka?
Czy używałyście nosidełek tych takich, co się nosi dziecko na klatce piersiowej, czy to dobry pomosł?

Pytam tak bo wychodzi na to, że jak pojade teraz do pl to większość rzeczy będę musiała kupić już teraz.
Z moich obliczeń wynika, że dziecko urodzi się na początku stycznia, więc w grudniu na święta w tak zaawansowanej ciąży w podróż do pl raczej się nie wybiorę. Więc trzeba będzie zakupy porobić już teraz, oczywiście tylko to, co do auta zmieści się .

reklama
A co tutaj takie pustki poweekendowe ????
Ja sie zabralam za mycie okien i pranie zaslon :rofl2: Zaraz trzeba bedzie to wszystko poprasowac :baffled:
Milego wieczoru kobitki :-)

dobry wieczor...
jestem jak wyżęta gąbka... :rofl2::baffled: chociaz zyje... jeszcze... dzis pierwszy dzien bylam kompletnie sama, tzn. ja + moje dwie urocze krolewny :laugh2: daly mi popalic!! O ludzie.. na dodatek krocze caly czas boli, pecherz rozpierniczony. Ale sie trzymam, jak zawsze :tak:
Dzis Tosia uwalila kupe przy Marysi. Na to Mary, pokazujac palcem na pupe Antosi : "BUM!!" Usmialam sie.
Milego wieczorku!

Hej hej!

No dziewczyny ale sie rozpisałyście :tak::-D:-) !!!
Witam Karolę, nasze forum wciąż się poszerza - miło nam bardzo!
Sencilla podziwiam Cię bardzo, podziel się twoim cierpieniem cielesnym-bedzie ci lżej...choćby ze mną!
Ja to nie wiem co to ból po drugim dziecku, może to trudne do uwierzenia ale to prawda...Miałam ochote biegać nastepnego dnia...;-)
Agasta ja tez polecam "W oczekiwaniu na dziecko" a póżniej "Pierwszy rok życia dziecka"...Byłam też w Holandii jak zaszłam w ciąże, ale ta książka bardzo mi otworzyła oczy na wszystkie rzeczy i rozwiała moje niepokoje..Polecam.:tak:
Do dziś czytam kolejne bo mam dzieci w wieku 1 rok i 3 latka...
Jednak receptury na płeć dziecka nie posiadam, choć mamy parkę:-)...
Może mój mąż powinniem się wypowiedzieć:-D:-D:-D!

Na rozstępy nie używałam nic specjalnego i też ich nie mam po dwójce dzieci...na szczęście!!!
Używałam pamietam DOVE krem i żel pod prysznic, bo mi się zapach wówczas bardzo podobał!A może taka moja uroda...:zawstydzona/y:
Pozdrawiam wszystkie kobitki....śpijcie dobrze,pa.

Witam kobietki po wekendzie!!!!!!!!!!

co tam u was widzę że nie za dużo się tutaj działo przez wekend:-):-):-)
sencilla ciężko masz ale dzielna jesteś podziwiam :-)
a ja mam trochę luzu przyjechał mój Arek i dużo się zajmuje dzieckiem nadrabia stracony czas rozpieszcza małego na maksa:-Di mnie też
Właśnie się dowiedziałam że w NLbędę mieszkała na wsi nie bardzo mi się to podoba bo on cały dzień w pracy a ja się tam zanudzę ale trudno zobaczymy mam nadzieję że jakoś to będzie byle w końcu razem ;-)
a jak to jest z internetem w Holandii jak długo trzeba czekać na podłączenie może ktoś wie?

teraz już mykam spać do jutra :-):-):-)

Ooooo Agnes!
Jak ja ci zazdroszcze tego mieszkania na wsi nawet nie wiesz...cisza i spokój,grillek w weekend i wogóle!;-):tak::-)
Ja mieszkam w samym centrum praktycznie na deptaku handlowym.
Pod moim mieszkniem sa bary, dookoła dyskoteki i nie musze chyba tłumaczyć co sie dzieje od czwartku wieczorem po poniedziałek rano....:wściekła/y::angry::-(
Np wczoraj Turcja wygrała -- przyjechało ze 150 samochodów o 11 i jeżdzili śpiewali tańczyli do 1.00 :angry::angry::wściekła/y:
Nie wspomnę,że raczki im z klaksonów nieschodziły...:crazy:
Bezstresowo....
Powodzenia.

bry wieczór

nie pisałam ale podczytwałam Was i czekałam az moj komp powroci do formy... ale to tak jak w przyslowiu "szewc bez butów chodzi" mój m. wszystkim dookoła naprawia komputery a ja sie reinstalki doprosic nie mogłam... ale mały szantaż zadziałał :wink:

dziś połaziłam po sklepach w poszukiwaniu dekoracji na tort i przyozdobienia domku... wszystko znalazlam ale licze na cud - czytaj kogoś kto by zająl sie tortem bo ja to zupełna noga jestem w pieczeniu tzn nigdy nic nie upiekłam i nawet nie wiem jak by mój piekarnik sie zachował przy ciastach... jedyne co umiem to pizze upiec...
inne jedzonko sie zrobi i zostanie dostarczone w sobotę z ranca...
mam nadzieję ze pogoda nam dopisze, bo osobiscie wolałabym zorganizowac urodzinki w ogrodzie, dzieciaki miałyby wiecej miejsca do zabawy a i grill byłby na oku :wink:

a teraz biore sie dalej za instalowanie jeszcze paru programow bez ktorych ciezko mi sie funkcjonuje... jedynie w nocy moge spokojnie posiedziec bo w dzien mam małego rzepa wiszącego na moich nagawkach :wink:

Hej twiggless!

Ja to zawsze na łatwiznę idę, tort kupuję w Hemie albo jakieś takiej cukiernii.
Te z Hemy są pycha smietankowe miękkie i nie za słodkie.:tak:
Dzieciaki chetnie pałaszują!!!:-):-D
Dekoracje tylko podrabiam ale to już łatwizna - wszystko dostepne w sklepach...
Powodzenia!

reklama
Helloool :-)

Agnes ja tez mieszkam na wsi i nie narzekam :tak: Choc niestety mieszkam przy ruchliwej ulicy, bo prowadzi ona do jakiejs firmy transportowej i bez przerwy kursuja po niej TIRy :baffled: Juz tyle razy byla wysylana petycja do gemeente, ze to za mala ulica na taki ruch i to robi sie niebezpieczne, ale niestety gemeente nic nie robi w tej sprawie :no: Ale poza tym jest super. Powiem Ci, ze jak masz dzieci to tylko wies lub male miasto :tak:
Twiggless ja tak ja Ania zawsze kupuje ciasto w Hemie lub zamawiam w cukierni :tak: Bo jak policze koszt skladnikow, czas no i ryzyko, ze cos nie wyjdzie to naprawde lepiej sie oplaca kupic :tak:
Sencilla trzymaj sie cieplutko :happy2: A stosujesz cos na te pecherzowe dolegliwosci??
Agasta co do zakupow w Polsce to przywizlabym rozne medykamenty na kolke i aspirator do nosa Frida lub Sopelek :tak: Reszte rzeczy dostaniesz tutaj. Moze dziewczyny jeszcze cos doradza. Oczywiscie mozesz kupic w Polsce cala wyprawke, pewnie bedzie taniej.
Co do termometru to najlepszy jest digital (szybko mierzy temp.) Termometr do ucha odradzaja jesli chodzi o noworodki. Ale dla starszych maluszkow jest OK.
Nosidelko (chyba masz na mysli Baby Bjorn) mozna uzywac gdy maluch juz sztywniej trzyma glowke, ale nie nalezy wkladac do niego dziecka na dlugo. Oczywiscie gdy malec jest juz starszy moze byc noszony dluzej w nosidle. Ja osobiscie posiadam takie i uzylam go tylko raz.

Ostatnia edycja:
Do góry