reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wszystkie śpiochy :-) !

U nas już wszyscy na nogach od dawna, pogoda zapowiada się piękna więc szkoda czasu marnować!
Zrobie tylko zakupy na marku bo dziś mam pod domem.To chyba jeden z plusów mieszkania w centrum:-D,a na obiad dziś u nas pierogi z jagodami!
Sama zbieralam w niedziele z mężusiem na spacerku.I pędzę z dzieciakami na spacerek niech sobie poszaleją!
Sencilla no właśnie jak się miewa twój pęcherz?Lepiej ci chociaż troszkę?
Kurcze wiem że tyle rzeczy masz na głowie, ale wrzuć gdzieś chociaż maleńkie zdjecie tej twojej Księżniczki....Pewnie jest słodziutka...:-)..
Zmiatam na śniadanko....
Pa pa

reklama
Ania a gdzie Ty te jagody znalazlas???:szok: Ja mam niedaleko las, ale tak wydeptany przez spacerowiczow, ze zdzblo trawy tam trudno znalezc a co dopiero krzaczki jagod :tak:

MaRita!

Na jagody i grzyby jeżdze zawsze do tego samego lasku, pełno w nim ludzi biegających i na koniach też śmigają :-D!
Ale jagody są pomimo to, a lasek po drugiej stronie Bredy więc nie daleko...
I wybieram sie znowu, bo drożdzowy był pycha :tak::-):-D!
Powodzenia.......

Witam dziewczyny!
Ja jeszcze w domku, bo prawie całą noc nie spałam, dopiero niedawno się zbudziłam i zaraz lece do pracy (zaczynam o 12:30).
Też miałyście problemy ze spaniem?

Agnes jak się wprowadziłam do nowego mieszkania to wykupiłam w tele 2 cały pakiet: tel, tv, internet. Płace miesięcznie 44,90 euro abonament (tele 2 compleet i vision gold), w tyg po godz. 19 i cały weekend do pon godz. 6 rano rozmowy krajowe są za darmo a międzynarodowe i na komórkę są tańsze.
Wprowadziłam się 1 lutego a podłączli mi wszystko dopiero 24 marca. Tłumaczyli się nawałem pracy i że teraz akurat montują nowe anteny itd. standard wymówka.
Póki co nie narzekam. Jak tv albo internet nie działa albo się zawiesza to wysyłam do nich maila z pretensjami od kiedy do kiedy miała miejsce sytuacja, dokładnie co i jak i wtedy odejmują mi troszkę kasy z rachunku :D

dziewczyny, ja to mam pecha: dzis rano polazlam resztkami sil do huisartsa i sie okazalo,ze na dodatek wszystkiego mam infekcje drog rodnych... :baffled: moj maz nie poszedl do pracy, bo ja ledwo do kibla dojde, a co dopiero mowic o zajmowaniu sie maluchami.. Ale oczywiscie usmiech mnie nie opuszcza (czy ja jestem glupia??:rofl2:)
my mamy internet z orange, ale tyle co sie z nimi meczymy od poczatku, to nie warte jest to ceny (niskiej:15 juroł za miesiac), ale na telefony do nich juz wydalismy tyle, ze nie polecam. Czekalismy 2 miesiace na podlaczenie internetu :szok:

Sencilla biedna ty jesteś biedna....:-:)-:)-(
Jak ci można pomóc?Gdybyś ty mieszkała w Bredzie biegałabym do ciebie codziennie, żeby ci pomóc...:tak:
A tak to tylko dobrym słowem cie możemy wesprzeć...:zawstydzona/y:
Twój optymizm dobrze wpływa na dziewczynki...Tak trzymaj!;-)
Jak maleńka?

Fajnie, że piszecie o tym internecie.Ja też już niedługo będe się za czymś rozglądać, bo się przeprowadzam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu z tego koszmarnego domu....
Buziaki, pędze z powrotem na spacerek.
Obiadek zaliczyliśmy...
Pa

Ania, dziekuje za dobre slowo :tak: grunt to miec swiadomosc, ze nie jest sie samym :) A do bredy to mam daleko, oj daleko...
A gdzie sie przeprowadzacie? Znalezliscie jakies fajne mieszkanko?

Czesć dziewczyny :)

Sencilla, współczuje problemów :( Ja po pierwszym porodzie przez miesiac byłam "nie do życia", a po drugim czułam sie jakbym wcale nie rodziła, góry mogłam przenosic :) Po pierwszym razie tez miałam problemy z kroczem i mnie bardzo pomogła w szybkim zagojeniu maść tranowa. Z kolei mojej siostrze rozeszły się szwy i miała już jakieś zakazenie. Lekarka poleciła balsam Szostakowskiego ( nie wiem jak to sie pisze) i szybko doszła do siebie.
Jak chcesz to maść tranową mam i moge Ci wysłać.

Aniahaven super że udało Wam sie znaleźć mieszkanko :)

Agasta gratuluję fasolki :tak:. Jesli chodzi o zakupy w Pl, to jeśli masz zamiar ubierać maleństwo w spioszki, to na pewno wiekszy w nich wybór jest w kraju.

Czesc dziewczyny mam troszke czasu bo dzis ide do pracy na 12.Ja brzuch smaruje oliwka g&g dziecinna i na razie jest dobrze a brzuszek juz mam dosc duzy jak na 5 mies.Jak patrze na te wasze zdjecia to juz nie moge sie doczekac na dzidziusia.Nie mam jeszcze nic z wyprawki tylko jedne spioszki i skarpetki ktore dostalam.A zaczne kupowac po usg prenatalym jak wszystko bedzie dobrze,trudno sie tak powstrzymac bo ubranka sa takie piekne .Milego dnia:-)

reklama
:zawstydzona/y:Witajcie po dlugiej nieobecnosci mam takie zaleglosci w czytaniu ze szok dni mi zabraknie ale SENCILLA gratuluje bo chyba juz urodzilas AGNES74 no kiedy do nas przyjezdzasz moze znasz ta miejscowosc?? chyba twoj facet wrocil po ciebie?? ja bylam u mamusi w PL bylo super ale czas do pracy ......:angry:

Załączniki

• DSC07700.JPG
    DSC07700.JPG
    285,4 KB · Wyświetleń: 25
Do góry