reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Agasta ja kupiłam sobie książkę Język niemowląt Tracy Hogg co prawda moje dziecko miało już 2 miesiące jak koleżanka mi ją poleciła ale po przeczytaniu bardziej zaczełam rozumieć moje dziecko ;-)
w tej książce są takie różne wskazówki jak rozpoznać kiedy dziecko np.jest śpiące ,itp. według tych rad nauczyłam go samodzielnego zasypiania bo wczesniej to po3 godziny musiałam go nosić żeby zasnął i żałowałam że nie przeczytałam przed urodzeniem kilku błędów udało by mi się może nie popełnić .

Ja już zrobiłam ciasto z truskawkami mniam ......:-D:-D
i czekam na mojego chłopaka który właśnie jedzie z Holandii :-)już się doczekać nie mogę po 3 miesiącach :-)

Miłego wekendu !!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-)www,suwaczek.pl/]
4d66eee816.png
[/url]

reklama
Witam wieczorową porą,
melduje że mam salon jak ta lala-według mnie :rofl2:...teraz przy kolejnej kasiorce to się biorę za pokój Amelki, i d;a drugiego baby.....lubie takie meblowania,malowania.
Agasta-ja miałam książkę "pierwszy rok dziecka" autorzy amerykańscy(jutro dokładnie sprawdzę), jak dla mnie książka rewelacyjna, bo opisuje każdy etap ciąży, objawy u matki, jak dziecko się rozwija....o co się martiwć a o co nie.....są jej kolejne serie na drugi i trzeci rok życia...i zachwalam.
A co do opieki, to zaraz po porodzie kraamzorg Tobie wszystko wyjaśni, pytaj ją o co tylko uważasz....i nas ....a reszta przyjdzie w praktyce :tak:
Notomiast ja mam duży wybór e-książek, jeśli podasz meila to poprzesyłam Tobie.
Agnes-a Ty daj chłopakowi jak przyjedzie odpocząć...ja rozumiem długa rozłąka ale odrobina odpoczynku się przyda ;-):-p
Marita- a u Ciebie już po sesji?
A jak reszta? Sencila-Ty jedyna masz dosyć na głowie że nie musisz się codzień meldować :tak:
Dobranoc.
Aaaa, na rozstępy, ja miałam Biodermal Mama, i za każdym razem pod prysznicem masowałam brzusio.....ponoć tego nie powinnam robić ale nie mam żadnego rozstępa.

PaulinaAnna wiesz mi się marzy córeczka a sama sobie jej nie zrobię ;-)
jeszcze nie tak dawno mówiłam że nie prędzej jak za 2 latka a teraz coraz częściej myślę żeby już mieć a jak bym wiedziała że to będzie napewno dziewczynka to już chcę :-) Dawid miał być dziewczynką byłam przekonana na 100% chyba mi podmienili w szpitalu:-D:-D:-D:-D
muszę spytać Sencille jaki ona ma patent ...ha ...ha:-D:-D:-D:-D:-D

http://www.suwaczek.pl/cache/4d66eee816.png[/img][/url]

dobry wieczór

troszke mnie tu nie było ale nadrobiłam wszystko:tak:

witam nową kolezankę i zarazem gratuluję fasolki:-)

co do ksiazek to dobrze mi sie czytało Język niemowląt Tracy Hogg, jeszcze jedną ale nie pamietam tytułu, jutro napisze bo teraz nie chce młodego budzić a gdzies ją podziałam w jego pokoju;-)

co do kremów na rozstępy to uzywałam te najzwyklejsze ze Zwitsal'a i nie wiem czy to moja natura czy działanie kremu ale nie mam ani jednej szramki a przytyłam do 8mego miesiaca 19kg...

Sencilla podziwiam Cie, dwa maluszki a ty dajesz radę będąc jeszcze nie w całkowitej formie

Paulina wspołczuję sąsiadów i mam nadzieję, że sie dowiedzą, że z Tobą nie warto zadzierać;-)

co do spacerówek to polecam odwiedzić Baby-Dump, niedawno tam byłam na zakupach i maja całkiem niezły wybór buggy'ies w przyzwoitych cenach... my śmigamy w chicco ct.04 ale zamawiałm go w PL bo tu był dostepny tylko w jednym sklepie i w dodatku bez dodatków...

hej dziewczynki!! Agasta, witaj, widze ze nasze grono sie powieksza, super!
Ja stosowalam krem tylko na piersi ze zwitsala, bardzo fajny. Na brzuch nie smarowalam nic, taka moja natura, ze nie mam rozstepow. Zreszta niewiele przytylam, wiec moze to dlatego. Aha, w ciazy z Marysia plywalam prawie codziennie, wiec pewnie to pomoglo uniknac rozstepow.
Agnes, patentu to ja nie mam, zapytaj mojego meza, haha :tak: U mnie w rodzinie same dziewczynki sie rodza, nie ma ani jednego faceta, a dziewuch w wieku 0-10 jest 9 sztuk!! :tak::szok:
Ale mozna zwiekszyc prawdopodobienstwo przez wspolzycie w okreslonych dniach cyklu. Chodzi o to, ze plemniki "zenskie" zyja dluzej, ale sa wolniejsze, a plemniki "meskie" sa szybkie, ale malo wytrwale, haha (jak to faceci). Wiec zenskie moga sobie poczekac w jajowodzie na jajeczko, podczas jak meskie juz dawno padly. Czyli jak chcecie dziewuszke, to lepiej sie kochac przed jajeczkowaniem, aby "usmiercic" meskie, a w tym czasie zenskie sobie poczekaja.

Dzien dobry niedzielnie :-)

Co do recepty na chlopca lub dziewczynke to do tego, co pisze Sencilla dorzuce tylko, ze jesli planujemy maluszka plci zenskiej to zalecane jest wspolzycie w dni plodne przed owulacja, juz w sam dzien owulacji i po nie nalezy sie seksic :tak: Natomiast jesli marzy nam sie chlopiec to zaczynamy sie starac w dzien owulacji.
Ale tak naprawde to podobno wszystko zalezy od innych czynnikow. Komorka jajowa sama decyduje ,ktory plemnik wpusci do srodka.
Sa tez inne dziwne metody planowania plci. Kiedys na jakims forum widzialam taki watek. Jak znajde to wrzuce link :tak: Chodzilo tam o rozne fazy ksiezyca i bylo uzaleznione od godziny urodzin przyszlej mamy i inne takie tam ;-)

Sencilla a u nas w rodzinie same chłoposzki:-D:laugh2::-D
Oliwier został spłodzony w dni płodne przed owulacją i niestety nie jest dziewczynką:-D:laugh2::-D
U mnie w rodzinie od kilku pokoleń ze strony ojca jest tak, że kobiety mają synów, a mężczyźni córki:
mój ojciec ma 3 córki
ojca brat ma 5 córek
ich siostra 3 synów
jej syn 2 córki
ja 2 synów
moja siostra 1 syna
itp
ale namieszałam:-D:laugh2:

Witam wszystkie panie! jestem dzis pierwszy raz choc juz dawno czytam wasze posty. Nazywam sie Karolina i od roku mieszkam w hadze z moim chlopakiem <wczesniej mieszkalam w bredzie.Jestem w 19 tyg ciazy i zastanawiam sie gdzie rodzic.Ale polozna mnie zacheca zeby w hol i to w domu> nie wiem co o tym myslec.pozdrawiam goraco

Karola witamy serdecznie :-)
Co do porodu to chyba wszystkie dziewczyny na tym forum sa zadowolone z porodu w Holandii, wiec warto sie zastanowic. Co do miejsca porodu to nie sluchaj poloznej, ale kieruj sie tym, co Ci podpowiada intuicja :tak: Jesli wiesz, ze bezpieczniej bedziesz czula sie w szpitalu, to nawet sie nie wahaj tylko wybieraj szpital. Bo najwazniejszy jest Twoj komfort psychiczny i poczucie bezpieczenstwa. Ja np. rodzilam w domu, ale to byla tylko i wylacznie moja decyzja :tak:Polozna na nic nie naciskala i nie probowala mnie do niczego przekonywac. Niestety wiem, ze niektore polozne czasem za bardzo naciskaja na dziewczyny, probujac je przekonac do porodu domowego.
Ja sama i porod i opieke po porodzie wspominam naprawde super :-):tak:

reklama
Czytam i czytam i końca nie widać..:-D Znów się babki rozgadały.
Mój komp pdał, ale mąż 2 czy 3 dni temu sprezentował mi nowy laptop, wiec zamierzam częściej udzielać sie na forum.
Witam nowe kobitki, przyszłe mamy. Hmm, ciąża-mój ukochany stan ciała i ducha-gorzej potem-hahahahaha. Muszę, przyznać, że starania o kolejne odkładam na jakieś 2 lata, no, może 1,5 roku. Uważamy, że nie damy rady i już:tak:
Ma-Rita-obiecanki cacanki. Aktywna na forum jestes, zakładam więc, że egzaminy zdane, a kiedy w odwiedziny do mnie?
Paulina, proponuję zacząć pisać ksiązkę o przygodach z sąsiadami, co Wy na to?
Czy któraś z Was oglądała program na TV Polonia "Wyjechani"? Zastanawiam się, czy do nich nie napisać...
Od środy mam wizytę teściowej wraz z 2 siostrami, czyli zostawiam babki z Mają, a sama pędzę poćwiczyć, bo dzięki wizytom gości przybyło mi 4 kg!!!!! Koszmar. Mój mąż ma mniej w talii niż ja-hahaha (kurna, tu się nie ma z czego smiać;-)).
I jak sobie czytam, że ktoś waży 46 kg.....to marzę o 56 :)
Pa, mordki Wy moje...

Do góry