reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla biedna Ty jesteś:-(, podziwiam Cię i zastanawiam się jak Ty sobie radzisz... mąż ma urlop czy sama jesteś z dziewczynkami? Szkoda, że nie mieszkamy bliżej z przyjemnością pomogłabym Ci:tak:. Sencilla skąd jesteś, daleko od Hagi?

reklama
Kobitki znacie jakieś fajne sklepy z dziecięcymi ciuszkami w Hadze? Ja znalazłam tylko sklepy Zeeman i Wibra. W Zeemanie jest mały wybór, a w Wibrze wszystkie ciuszki po podłodze się szwędały, więc zrezygnowałam z zakupów. Jakość tych ciuszków pozostawia wiele do życzenia. Byłam także w HEEM (dobrze napisałam?), ale ceny mnie powaliły, chciałam kupić Nikodemowi spodnie dresowe na plac zabaw, a cena 20e:szok: mnie odstraszyła. Kupiłam małemu skarpetki za 2,5e i jak założyłam któregoś dnia na spacer to po spacerze były w nie za ciekawym stanie ponieważ malutki kopał w wózku i się troszkę popruły:baffled:
W Polsce zawsze lubiłam robić zakupy w H&M (tutaj byłam to nie było działu dziecięcego) i w 5 10 15.
Jeszcze jedno pytanko.... gdzie kupię TANIO (mam na myśli raczej nową) spacerówkę, ale z rozkładanym oparciem? Moja rozkłada się tylko do połowy:crazy:
Miłego dnia:tak:

Ostatnia edycja:
Witam :-):-):-)
Paulina o matko:szok::szok: co ty masz za sąsiadów gdzie ty mieszkasz ja to bym minuty tam nie wytrzymała co za ludzie pojebani wspólczuje bardzo i nie daj im się teroryzować :tak:
Sencila to jest najgorsze nie sam poród ale potem trzeba się dzieckiem zająć a człowiek ledwie łazi masakra :szok:a swoją drogą i tak sobie dobrze radzisz podziwiam a nie przychodziła do ciebie po porodzie położna bo słyszałam że tak jest w NL że niby ona wszystko robi przy dziecku;-)
Aneta też właśnie mnie interesuje zakup spacerówki w Holandii bo ten co mam jest 3 funkcyjny i mi dużo miejsca zajmuje w aucie i wogóle ciężki:szok:
Wczoraj oglądałam mecz i się wkurzyłam bo oglądam tylko jak grają Polacy a oni zremisowali i raczej nie przejdą dalej :-(
kończę miłego dnia idę z malym na szczepienie mam nadzieje że tym razem to dobrze zniesie narka:-):-):-):-)www.suwaczek.pl/]
4d66eee816.png
]

Witam mamusie :-)

Sencilla na Twoje cierpienia polecam tabletki Crandberry (dostepne w kazdej drogerii) i duza ilosc wody, zeby duzo sikac i wyplukiwac bakterie z przewodu moczowego. Ja mialam przyjemnosc doswiadczyc pare lat temu zapalenia przewodow mozczowych :baffled: Ufff to byl bol, nawet moj porod wspominam lepiej niz to zapalenie :baffled::baffled::baffled:

Aneta co do ciuszkow to Wibry i Zeemana ani tez Hans textiel nie polecam :no: Ciuszki w tych sklepach sa marnej jakosci (przynajmniej dla mnie). H&M z ciuszkami dla dzieci na pewno jest w Hadze. Tylko czasem w jednej filii maja dzial dzieciecy, w innej nie. Na pewno w den Haag jest wiecej niz jeden H&M :tak: HEMA (chyba o ten sklep Ci chodzilo) ma ubranka dobre gatunkowo i ja uwazam, ze ceny tez przystepne. Teraz czesto tam kupuje ciuszki dla mlodego, ktorych uzywamy wlasnie do celow typu piaskownica czy zlobek ;-)
Poza tym V&D (Vroom&Dreesmann) tez maja serie cenowo przystepnych ubranek.
A co do wozka to nie mam pojecia, my mamy Mutsy (spacerowka rozklada sie na plasko). Ale radze Ci popatrzec na marktplaats, bo tu w Holandii raczej kroluja wozki typu Mutsy, Quinny, Bugaboo a one niestety do tanich nie naleza :baffled: Ale moze ktoras z dziewczyn kupila tutaj jakis fajny i niedrogi wozek.

Ostatnia edycja:
Anetka zobacz w sklepie Prenatal,moja znajoma kupila za 55 euro chicco i jest mega zadowolona,ma fajny kosz na zakupy,rozklada sie do pozycji lezacej.Ja mam z Polski chicco ct 04 i jestem takze zadowolona,zaplacilam w sklepie 400 zl,ale to jest ta na podwojnych wiekszych kolkach,jest swietna.Ciuchy to w H@M ,ale mi akurat z tego sklepu srednio odpowiadaja.Szgoda,ze nie mieszkasz blizej,bo ja mam po swoim tyle,ze glowa boli,niektore jeszzce z metka,bo wszyscy mi ciuchy kupowali.

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na forum :D Ciesze się, że do Was trafiłam.
Nazywam się Agata, mam 22 lata, od maja 2005 roku mieszkam w Holandii.

Przez 4 tygodnie siedziałam w domu, 3 razy byłam u lekarza domowego, który twierdził, że dopadł mnie jakiś wirus. Upirałam się, że to coś innego, więc zdecydował się na badanie krwi. ALAT wyszedł nieco powyższony, więc dostałam skierowanie na drugie, szczegółowe badanie krwi pod względem wątroby. Wyszły jakieś minimalne odchyły od normy, ale lekarz stwierdził, że są nieznaczące.
Narzekałam dalej, więc w 3 tygodniu "choroby" dał mi skierowanie do internisty, bo on nic nie może znaleźć. Na wizytę u internisty czekałam 2 tygodnie, wkońcu w ten poniedziałek udało mi się dotrzeć do lekarza. Po wywiadzie i oględzinach, internista też się poddał. Kazał zrobić ponowne badanie krwi, moczu i zaplanował mi na 20 czerwca prześwietlenie jamy brzusnej. W środę dostał wyniki, zadzwonił i oświadczył mi bardzo uroczyście, że jestem w ciąży.
Doznałam szoku :szok: gdyż 3 razy miałam robiony test, pierwszy robiłam sama w domu, dwa ze skierowania lekarza i za każdym razem wynik był negatywny. A tu nagle przy 4 badaniu okazało się, że będę mamuśką :-)
No i tak znalazła się przyczyna mojej "choroby".
Nie wiem który to tydzień, ale jak tak czytam forum i etapy ciąży to wychodzi na to że gdzieś ok 9 tygodnia.
Dowiem się w przyszłym tygodniu, jak pójde na USG :happy:

Póki co mam mdłości, już 4 tydzień, męczę się rano, ręsztę dnia czuję dobrze, tylko od czasu do czasu mam chwile słabości, że muszę sobie uśiąść.

Pozdrawiam serdecznie i będzie mi bardzi miło jeżeli udzielicie mi jakiś rad dla młodej, przyszłej mamy.​

Agasta GRATULUJE!!!!:tak::-) Moja kolezanka tez miala taka sytuacje: 3 testy negatywne, w tym jeden u HA, dopiero USG pokazalo ciaze, prawie 10 tydzien :tak:
Jesli jeszcze tego nie zrobilas, to skontaktuj sie szybko z praktyka poloznych w Twojej miejscowosci. One dadza Ci skierowanie na badania. Jesli natomiast te formalnosci masz juz za soba to pozostaje czekac na USG :tak::-)
A na mdlosci ja jadlam pieczywo chrupkie. Przed wstaniem z lozka przegryzalam dwa takie krakersy i popijalam herbata. A potem spokojnie wstawalam z lozka.

reklama
Do góry