reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

carinio, gratuluję!!!

pregnancy0001.gif

To mnie zaskoczyłyście z tym Dniem Matki. Nie wiedziałam, że mają go tutaj wcześniej. Wszystkiego naj naj naj Mamuśki!!!:-)

reklama
witam
Carinio serdecznie gratuluje i spokojnych 9 miesięcy:)
a my byliśmy chwilkę na spacerze, pogoda nadal nie dopisuje ale chociaż nie pada.
znalazłam parę z was na fb:)

Pozdrawiam:-)

Nana a to dobra ta kobitka az sie usmialam :D haha
ja kiedys mialam w Rotterdamie taka sytuacje, ze bylam w Albercie z kolezanka , a tu podbija do nas jakis dresiasty i wyjezdza ni z gruszki ni z pietruszki.. : "ej dziewczyny, macie do zalatwienia jakas robote" ee yyyy
:eek:no sorry ... rozne paragrafy chodza tutaj miedzy nami, nie musimy na sile sie laczyc z reszta polakow, kazdy dobiera towarzystwo wzgledem siebie , mi to akurat nie robi roznicy czy bede miala znajomych polakow czy chorwatow , czasem lepiej mozna sie dogadac z kimkolwiek niz z kims kto nosi d.. wyzej glowy, albo z jakims plebsem. Moja znajoma wlasnie wyjechala do UK i tam nie przedstawila sie na dzien dobry naszym rodakom, szanowni panowie postanowili ja ukarac i kradli jej poczte... :confused2:dziekuje bardzo :-D

Bylismy na owieczkach i nad morzem, potem w kinderboederij i na kawce i juz spowrotem. Moze wstawie wam potem fotke z chodzaca shaorma z tle :D pogoda miodzio!!

Ayni hehe no to gostek miał tupecik, pojechał z tekstem, szkoda ze nie zapytał czy moze mieszkanie do załatwienia ;) rozumiem znajomi ale tak obcy w sklepie.....

madzia ale to nie pierwszy raz, ja juz nie raz mialam takie przypadki. Co wiecej poznalam kobiete, ktora przyjechala tutaj z polski, gdzie ma 3 dzieci, caly czas uskarzala sie, ze nie moze znalezc pracy, ze ja z wynajmowanego mieszkania z polakami niedlugo wykopia , bo nie placi i jeszcze narzekala, jak ludzie moga byc tak malo empatyczni, ze powinni jej pozwolic tam zostac i jeszcze jej kupowac jedzenie, bo ona nie ma. Na dodatek jej wszystkie opowiesci z piekla rodem naprawde sprawialy,ze czlowiek czul sie winny, ze mial prace i jako tako mu sie wiodlo. Od wszystkich pozyczala, nikomu oczywiscie nie byla w stanie oddac, ale do agencji ona nie pojdzie, bo nie. Do Polski nie wroci, bo maz alkoholik... Czasem mam wrazenie, ze nasi rodacy mysla, ze sam fakt, ze pochodzimy z tego samego kraju upowaznia ich do pytania mniej lub bardziej obcych o prace , czy pomoc a jak nie pomozesz to Cie jeszcze zwyzywaja. oczywiscie ksiazkami do nauki nikt nie jest zainteresowany. Albo zalatwic robote , albo pieniadze. Brr... A ty masz pomagac bo tez jestes z Polski, jakby to jakis dlug byl ... bleee.. z czasem sie czlowiek nauczyl zyc swoim zyciem , wole czasem sama sie przejsc nad morze niz bym miala sluchac ludzkich dramatow jak to kazdemu jest ciezko w zyciu. Dlatego nie dziwie sie tez ze inni polacy maja dystans, chociaz kompletne ignorowanie to tez bardzo niegrzeczne. Ja dobrze zyje z moimi holenderskimi sasiadami, mimo,ze osobiscie za nimi nie przepadam,zawsze pogadamy o kwiatkach czy pogodzie i tyle wystarczy.

Ayni ja tez sie juz spotkalam z czyms takim "ej masz moze zalatwic jakas robote".
Moj Kuba chodzi do klasy z jeszcze jedna Polska dziewczynka jej mama jest w ciazy ma termin na 16 czyli za 3 dni i jak widze ta kobiete to az mi wstyd za nasz narod wyglada jak z marginesu spolecznego (bez zebow tzn ma jedna dwojke:-Dsiwy 20 cm odrost)wiem ze sie nie ocenia ksiazki po okladce ale sluchac jej tez sie nie da tylko narzeka i narzeka. W wieku 20 lat zaliczyla wpadke teraz ma 39 lat i jest w 4 ciazy nie ma kasy klepia biede zamiast sie zabezpieczyc to woli teraz narzekac.

Madziula my tez nie zarabiamy kokosow ale az zle sie patrzy na tych ludzi. Najgorsze jest to ze nie stac ich na porod w szpitalu wiec rodzi w domu i ciagle slysze ze nie ma co zrobic z dziecmi na czas porodu sugerujac mi zebym powiedziala "ok to ja je wezme" ale to sa tak niegrzeczne dzieci ze powiedzilam nie dziekuje. W szkole tez patrza na nich tak dziwnie bo tej dziewczynki nie zaprowadzaja codziennie do szkoly czasem jest raz w tygodniu czasem wogole jak im sie podoba bo jak jej maz w pracy to ona juz dzieci nie posle bo sie zle czuje kiedys sama nauczycielka mnie pytala o nich. Wstyd mi za nich.

reklama
No Anetka nie dziwie Ci sie , ze nie chcesz takiej kolezanki. Ja tez uwazam, ze nie powinno sie oceniac ksiazki po okladce, ale jak widze w supermarkecie te polskie rodziny , dzieci w brudnych swetrach pytaja : mamusi moge to? A tam charczacy glos przepity mowi : "nie!! k...ile razy Ci powtarzac mam" :szok:wychodzi ze sklepu i odpala peta fuj.... na szczescie oni pewnie nie wiedza, ze jestem polka , a nawet jakby wiedzieli, to na szczescie nie pracuje i nie mam zadnej roboty do zalatwienia :D hehe. Ja mysle, ze nic na sile, czasem sie trafia mile osoby poznane w pracy, z ktorymi sie ma ochote wyjsc i zrobic cos wiecej i nie zwracam wtedy w ogole uwagi czy sa z Ukrainy, Syrii , Brazylii czy Filipin czy tez z rodzinnej polski. Co ma byc to bedzie. Wlasnie moj Mehdi zaklada listwy w pokoju dzieciecym i co chwile powtarza : "wstawaj, zimo,wstawaj zimno" wlasnie uslyszal z domu na przeciwko , najwyrazniej mamy polskich sasiadow na ulicy obok ! :-D

Do góry