reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

mam pytanie do dziewczyn ktorych dzieciaczki chodza juz do szkoły, czy to prawda ze dzieci moga wyjezdzac na wakacje tylko wtedy kiedy sa ustawowo wakacje w szkołach?? moj brat ma problem z córa bo chca teraz do polski jechac i musiał pisac jakies podanie do dyrekcji, a jesli zabierze dziecko bez pozwolenia to zapłaci wysoka kare... co to za dziwnosci???

reklama
hejka
moja trójka poszła na rower a ja obiadek wstawiam
prezent na dzien matki dzieciaki dały mi w piątek po szkole bo nie mogły się powstrzymać:-D

Madziula
niestety tak tu jest W mojej szkole możesz wziąć dwa dni ale wczesniej zgłaszasz wychowawcy Jesli więcej musisz pisać podanie dlaczego W statusie szkoły jest że gdy pracodawca nie da urlopu w wakacje to na wczasy można zabrać dziecko w okresie szkolnym

a bo ja tu rzadko bywam ;) mój syn jest o dzień młodszy od Aniowego Victorka ;) hehe
DSC_7727.jpg a tu moje 2 krechyy :D 23 maja mam iść po skierowanie na echo, czyli pewnie koło czerwca będe znała wszystkie szczegóły. W związku z tym, że zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek- nie wiem od kiedy liczyć i jak długo to może już trwać :p

Ostatnia edycja:
carinio, z tym liczeniem to roznie bywa, ja dowiedzialam sie ze jestem w ciazy jak spoznil mi sie okres wiec liczylam od ostatniej miesiaczki a sie okazalo ze w ciazy bylam juz tydzien przed ta ostatnia miesiaczka :) taki grypsik ;) lekarz obliczy najdokładniej :)

Czesc dziewczyny! Mysmy pospali dzis do 12!! szok, nie wiem , chyba tacy padnieci bylismy po wczoraj, bo jeszcze do 2 w nocy szalelismy. Wlasnie wpadlam sie przebrac w dzienne ciuszki i postanowilam was podczytac zobaczyc co w trawie piszczy.

Anna , dzieki za sugestie na bardzo lubie primark , oczywiscie nie w godzinach szczytu, bo mozna sie poobcierac o wszystkich i poczuc jak w we wielkiej, holenderskiej rodzinie :D niestety najblizszy Primark mam w Rotterdamie i jak narazie sie tam nie wybieram, chociaz pewnie tez znalazlabym tam fajne , brakujace mi rzeczy..

Astrid, ech, u mnie to samo, jak przyjezdzam do Polski, to zawsze kolezankom przywoze jakies drobiazgi, ale niestety ja nie dostalam jak narazie nic. Moze to taka mentalnosc, ze my tu w NL workami pieniadze zarabiamy i w obowiazku mamy przywozenie? U mnie w kazdym razie sie skonczyla dobroczynnosc w jedna strone i coraz rzadziej tam bywam. Dlatego na nikogo nie licze, mama zaoferowala sie kupic posciel i ochraniacze do lozeczka , ojciec pewnie tez kupi drobiazgi ale nie spodziewam sie niczego wiecej od moich dzieciatych kolezanek
:no:nawet kartki sie nie spodziewam. a potem czlowiek przyjezdza i slucha, jak ciezko w PL i wieczne narzekania az mi sie odechciewa. Liczymy na siebie i nie spodziewamy sie rewelacji.

Madzia nie wiedzialam o tym. Ach, a ja uwielbiam latac na wakacje zima, zeby naladowac bateryjki :/ No coz.. W lato w zakatki ,w ktorych bywam jest strasznie goraco i w ogole nie bardzo mi sie podoba ten pomysl.

Carinio. Witam i gratuluje drugiej pociechy!! Jak sie czuje przyszla mama ?

Idziemy na spacerek glaskac shaorme (owieczki)
:-D

madziula ja znam tych chyba wszystkich Polakow, co w Twoim bloku mieszkaja (a raczej tych co wiem, ze tam mieszkaja :D) i raczej nie sa ąę ;))) :happy:
tez sie spotkalam z tym, ze trzeba pisac to podanie jak sie chce wziac dziecko na wakacje w innym terminie niz jest do tego przeznaczony.. pisalam kolezance takie podanie, bo ona ni w zab po nl i bez problemu puscili jej synka, bo ona miala w polsce egzaminy w swojej szkole, ale zas drugiej kolezance malego nie puscili i nie pojechali.. jakby zabrali go z wlasnej woli bez zgody to kara jest dosyc wysoka, nawet kiedys o tym na niedzieli czytalam....:confused2:

Astrid nie przejmuj sie kuzynem, widocznie czegos wam musi zazdroscic skoro taki wredny typek z niego i wygadywal takie rzeczy do Ciebie :eek::baffled:

pogoda dzis w miare fajniutka, choc co chwile sloneczko zachodzi.. ja juz wstawilam 2 pranie do pralki, a bede prac chyba jeszcze z 3 razy heheh, bo oprocz naszych ciuchow to musze wyprac wszystkie 68 ciuszki dla Tomusia.. z 62 prawie juz powyrastal, bodow i spiochow 62 to nawet na niego nie zaloze bo sa za krotkie..:sorry: takze same ciuszki Tomusia zajma 3 prania :-D kto to pozniej uprasuje...:rofl2:

reklama
witaJ CARINO ,serdeczne Gratki drugiej ciazy,Twoj synek jest troszke starszy od mojego.Wiesz ja jak bylam w ciazy to zrobilam sobie taki test na ktorym wyskakuje w ktorym tyg jestes.Juz nie pamietam dokladnie ale cos jak 2,3 i np 5 + No i ja bylam ponad 5 i tak mi wyszlo .Oczywiscie ponad 5 liczac od daty ostatniej M.Moze sprobuj.

Do góry