reklama
anetka880
Fanka BB :)
Moglybyscie mi pomoc i podpowiedziec jakis wyraz na litere D ktory kazdy moze miec w domu i ktory moglby moj Kuba wziac do szkoly? Oczywiscie po NL
Robale
Anetko, dobrze powiedziałaś nie ma co oceniać książki po okładce,
nana19
Ja tez poznalam tu jedna dziewczyne na szczescie przeprowadzila sie i nie mam z nia kontaktu.Tez taka dziwna ma dziecko z portugalczykiem ,jest tu chyba z 6 lat ma 4 letnie dziecko i wciaz sie zali bo do pracy nie moze isc bo dziecko jezyka sie uczyc nie moze bo glowy nie ma do lekarza z dzieckiem isc nie moze bo jezyka nie zna oj.No a najwiecej to sie mozna napatrzyc w pl sklepie.ostatnio jak bylismy to wchodza tacy z dzieckiem i od drzwi k...a i takie tam.Ogolnie to jak dzicz.No nie dziwie sie ze holendrzy narzekaja na nas.My bylismy na popolodniowym spacerku ,niby slonko ale wiatr zimny .
anetka880
Sencilla no ja wlasnie sie zastanawilam nad smokiem albo delfinem ale nie mam nawet zabawek w tych ksztaltach bede jeszcze myslala bo to ma byc male bo wieszaja to na takiej parasolce.
U nas na wsi to tyle Polakow z dziecmi ze glowa boli tylko zastanawiam sie gdzie te dzieci chodza do szkoly bo w szkole od Kuby jest lacznie z nim jest 3 dzieci z PL. Ogolnie osoby pracujace w Otto i mieszkajace hotelu nie maja meldunku moze dlatego olewaja rodzice szkole bo nikt nie wie ze sa z dzieckiem
U nas na wsi to tyle Polakow z dziecmi ze glowa boli tylko zastanawiam sie gdzie te dzieci chodza do szkoly bo w szkole od Kuby jest lacznie z nim jest 3 dzieci z PL. Ogolnie osoby pracujace w Otto i mieszkajace hotelu nie maja meldunku moze dlatego olewaja rodzice szkole bo nikt nie wie ze sa z dzieckiem
nana19
TE HAGUE ty to zawsze inaczej zrozumiesz.Kiedy ja pisalm ze moj m powiedzial do Tymka brzydkie slowko to taka zbulwersowana bylas ,a jak teraz pisze ,ze przychodza do sklepu z malym dzieckiem ,przeklinaja od drzwi ,nie liczac sie z innymi ,z moim dzieckiem ,ktore to slyszy ,no i wogole zachowuja sie wulgarnie to cie nie razi.Ha ha dziwne.Wiem ,ze holendrzy tez przeklinaja i tez nieraz to slyszalam ale temat byl o polakach wiec pisze o swoich spostrzezeniach na ich temat.Dodam jeszcze ze przyszli do sklepu z psem ,ten nasikal na podloge ale oni nic se z tego nie robili i sprzatanie zostawili sprzedawczyni.Zla byla na nich strasznie bo dziewczyna wysoko w ciazy jest i mosiala psie siki sprzatac.
Ostatnia edycja:
reklama
hejka...
O Matko ile czytania...nie mam juz dzis tyle czasu ale z grubsza przelecialam i...
Snecilla piekny ten notesik - ja tez dostalam naszyjnik od Erniego, wazon z kwiatami od Karinki - sami robili w szkole /foty na dole/ a Victor zakupil mi serce z AH:-) czyt;torcik mnnniaam
CARINIO GRATULUJE SERDECZNIE !!! To ci niespodzianka na forum....;-)
Ktos pytal czemu MOEDERDAG kazdego roku inaczej - bo zawsze ma by w druga niedziele maja
A ja wczoraj wlasnie spedzilam super wieczor z dziewczynkami na Belgii - kupilam sushi zabralam butelke wina i ...plotkowalysmy do 3 rano... uwielbiam takie babskie- posiadzenia:-) i juz nastepne sie szykuje....
A to nasz dzisiejszy dzien;
O Matko ile czytania...nie mam juz dzis tyle czasu ale z grubsza przelecialam i...
Snecilla piekny ten notesik - ja tez dostalam naszyjnik od Erniego, wazon z kwiatami od Karinki - sami robili w szkole /foty na dole/ a Victor zakupil mi serce z AH:-) czyt;torcik mnnniaam
CARINIO GRATULUJE SERDECZNIE !!! To ci niespodzianka na forum....;-)
Ktos pytal czemu MOEDERDAG kazdego roku inaczej - bo zawsze ma by w druga niedziele maja
A ja wczoraj wlasnie spedzilam super wieczor z dziewczynkami na Belgii - kupilam sushi zabralam butelke wina i ...plotkowalysmy do 3 rano... uwielbiam takie babskie- posiadzenia:-) i juz nastepne sie szykuje....
A to nasz dzisiejszy dzien;
Załączniki