reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

The Hague to fajnie ze ty znasz, bo ja do tej pory jeszcze sie dowiaduje o nowych polakach bo nie ogarniam jeszcze wszystkich , tak czy siak niektorzy mi sprawiają wrazenie ąę i widac to po zachowaniu .

reklama
thehague ja tez już przeszłam na rozmiar 68, ale te dzieciaczki nasze rosną :-)

Z ta szkoła to jest tak jak piszecie u nas trzeba wcześniej pisać podanie o wolne ale tez nie zawsze dają. Moja koleżanka raz już chciala zgłosić ze dziecko chore i jechać do pl ale jak dowiedział się ze robią kontrole i są pózniej okropne kary.

CARINIO ja tez chyba cię nie znam ale składam ci szczere Gratulacje !!!!

Na dworze niby ładnie ale taki zimny wiatr ze nie idzie wytrzymać brrrr siedzę i się trzese. Dwa dni mialm chrypke a dzisiaj to już wogole mówić nie potrafię.

Ostatnia edycja:
Wiecie niektorzy polacy tutaj to naprawde nosa zadzieraja .W bloku kolo mnie mieszka malzenstwo po 50 ,no i choc ja zawsze do nich dzien dobry zagadam ,i widza ,ze z dzieckiem chodze nigdy sie nie odezwa nic wiecej .Obcy holendrzy do dziecka zagadaj ,usmiechna sie a oni tacy dziwni bo mieszkanie wykupili i na nl blachach jezdza to chyba sie za lepszych maja.Kiedys poznalam tez dziewczyne no i ona opowiadala mi w jakich kregach sie obraca.Sami bogacze a i ona tu nie pracuje bo nie mosi ,maja domek ,maz dobrze zarabia .Najpierw wydawalo mi sie ze mila dziewczyna ,dala mi namiary na siebie itd no a za jakis czas zamiast na kawke sie umowic to napisal esa czy chcialabym u niej domek sprzatac ,a jak nie ja to moze znam kogos.No i zastrzegla ze w godzinach jak ich w domu nie ma zeby im nie przeszkadzac.Uf ............komentarz zbedny.

carinio gratulacje! pewnie synek bedzie sie cieszyl z braciszka lub siostrzyczki :tak: a wy co byscie chcieli? oprocz tego, zeby dzidzius byl zdrowy, bo to logiczne :)

madziula jak ja bym miala oceniac ludzi po wrazeniu, to 3/4 populacji bylo by ą ę albo i jeszcze gorzej haha :) rzadko zdarzaja sie ludzie z baaardzo milym wyrazem twarzy, niektorzy to wygladaja jakby z gory na wszystkich patrzyli:-D ja tych co mieszkaja w Twoim bloku to znam bardzo dlugo i bardzo fajni ludzie. moze nawet za niedlugo bede w Twoim bloku w odwiedzinach, bo narazie to sie zbieram i nie moge haha zawsze jak sojka za morze :D :D

The Hague to nie chodzi o wyraz twarzy ale o kulture. Wiesz jak idzie facet polak i wie ze ja polka i nawet dzien dobry nie powie tylko przejdzie jak mruk no to sory, ja mam za facetem latac i dzien dobry mowic?? a niektore babki to tez wleza do windy i ani be ani me , to juz ci turcy to chociaz sie odezwa i kazdy sie wita w windzie i na korytarzu.

na szczescie to tylko kilka osób, z innymi sie normalnie rozmawia na korytarzu ;)

Madziula a moze oni to samo mysla o Tobie, jak wchodzisz do windy i nic nie mowisz ;) najlepiej zaczac od siebie, a nie czekac na innych :tak: moze oni mysla ze nie jestes Polka :-D i sie wstydza odezwac :-p ja do moich polskich sasiadow sama sie pierwsza odezwalam jak sie przeprowadzilismy i jest fajnie, zawsze sobie mowimy czesc, a czasami jak jest chwila to nawet pogadamy :)

nana19 no to niezla ta babka, mloda jakas czy starsza?

reklama
The Hague , do jednej sie kiedys juz odezwałam, a potem idzie ulicą i bez słowa. Nic na siłe, poza tym obojetnie czy jestem polka czy nie , jak ja wchodze do windy to nie pytam " jestes polakiem?" tylko mowie Hai i tyle. Byłam nie raz mile zaskoczona myslac ze to holendrzy a tu slysze dzien dobry ;) ale jak mowie, to są wyjątki, reszta ludzi ktorych poznałam to mili ludzie :) a i tak nie wszystkich znam, bo sa jeszcze Ci co mieszkaja w drugiej czesci bloku:) no ale nie da sie poznac odrazu tylu sasiadow, w takim bloku to jest jedna wielka mijanka :)

Do góry