reklama
Anetka,takie mi jeszcze przyszly do glowy:dagblad-gazeta,das-krawat,degen-szpada,dwerg-krasnoludek,dweil-scierka,druif-winogrono,drop-cudowne cukierki holenderskie o obrzydliwym smaku lukrecji,doek-sciereczka,na pewno to masz,diamant-to na pewno tez,hihi
anetka880
Fanka BB :)
Sencilla wezme diment hehe. Dziekuje bardzo a zastanawiam sie i jak mozesz to oswiec mnie mslalam ze krant to gazeta czy krant i dagblad czyms sie rozni? Bo to bym wziela.
niunia_2008
mama Wiktorii :)
heej...
nie jestem w stanie doczytac waszej 10 dniowej lektury
dzisiaj dojechalismy z PL.. a od jutra koniec ferii.. :-(
aniahaven- super zdjecia chlopcy bardzo podobni za tata, a karinka ma twoja urode;-)
milego wieczoru;-)
nie jestem w stanie doczytac waszej 10 dniowej lektury
dzisiaj dojechalismy z PL.. a od jutra koniec ferii.. :-(
aniahaven- super zdjecia chlopcy bardzo podobni za tata, a karinka ma twoja urode;-)
milego wieczoru;-)
karola82_82
mama slicznego Michałka
Hejka
Carinio gratulacje, a co taka zajeta jestes?
Aniu piekne zdjecia i prezenty
Sencilla twoj notatnik tez extra
Ja dostalam robiona ramke z 4 mini zdjeciami Michalka jak zrobie fotke to wstawie
Wczoraj nabylam wozek jednak mutsy 4 rider -fioletowy
Dzis bylismy w zoo Michalek tak zachwycony ,ze zasnac nie moze
A ja ledwo zyje ,takie dlugie chodzenie to juz nie na moje sily Ide sie polozyc bo wszystko mnie boli...
A we ssrode wyjezdzamy do pl
Co do ubranek to ja nie dostalam nic dla Michalka ( uzywek) ,i teraz tez na nic nie licze
buzialki..
Carinio gratulacje, a co taka zajeta jestes?
Aniu piekne zdjecia i prezenty
Sencilla twoj notatnik tez extra
Ja dostalam robiona ramke z 4 mini zdjeciami Michalka jak zrobie fotke to wstawie
Wczoraj nabylam wozek jednak mutsy 4 rider -fioletowy
Dzis bylismy w zoo Michalek tak zachwycony ,ze zasnac nie moze
A ja ledwo zyje ,takie dlugie chodzenie to juz nie na moje sily Ide sie polozyc bo wszystko mnie boli...
A we ssrode wyjezdzamy do pl
Co do ubranek to ja nie dostalam nic dla Michalka ( uzywek) ,i teraz tez na nic nie licze
buzialki..
A
aOLA
Gość
hello
my jesteśmy jedynymi Polakami w szkole i w okolicy Wiem że mieszkają gdzieś jacyś Polacy ale nie znam Dziewczyna napisała do mnie na n-k że jest z Klundert i jest fryzjerką ale teraz jedziemy do Pl Chciałabym tu miec koleżanki ale niestety większość których znamy jest bardzo....interesowna Na szczęscie mamy brata z już prawie zoną Jest z kim pogadać
my jesteśmy jedynymi Polakami w szkole i w okolicy Wiem że mieszkają gdzieś jacyś Polacy ale nie znam Dziewczyna napisała do mnie na n-k że jest z Klundert i jest fryzjerką ale teraz jedziemy do Pl Chciałabym tu miec koleżanki ale niestety większość których znamy jest bardzo....interesowna Na szczęscie mamy brata z już prawie zoną Jest z kim pogadać
Iskierka71
Fanka BB :)
Dobry wieczór. Ja wprawdzei dziś siedzialam w domku, ale nie mialam czasu na forum. Chcialam posiedzieć w ogródku, ale chlodon mi bylo pomimo pięknego słoneczka.
Siedzialam więc w domku i haftowalam sobie, a potem musialam pomóc synowi zrobic prezentację do szkoły. Top znaczy mial wszystko zrobione, tylko trzeba było dorobić "efekty specjalne"
Trochę mi z tym zeszło.
Potem obiadek, rozmowy z babciami na skype no i wreszcie jestem.
Carino - gratuluję drugiej ciąży. Oby wszystko było jak najlepiej.
Jeśli chodzi o liczenie tygodni ciąży, to liczysz zawsze od ostatniej miesiaczki. Nawet jeśli zaszlas w ciążę bezpośrednio po odstawieniu tabletek, bo to oznacza, że twoja plodność wróciła od razu.
Im wyższa szkoła, tym jest jeszcze trudniej. Najgorzej jest, jeśli ma się dzieci w różnych szkolach. W zeszłym roku np mój syn w basisschool mial wakacje od 22 kwietnia do 8 maja (Wielkanoc + majowe wakacje), a moja córka w College musiala iść do szkoly między świętami a majowymi wakacjami. Dyrekcja nie wyraziła zgody na zabranie jej ze szkoły i nie mogliśmy jechać do Pl na święta. Ja nie bylam wtedy świadoma tego, że w tej samej provincji szkoły podstawowe i ponadpodstsawowe mogą miec wakacje inaczej....
Jeśli ktoś czyta mój blog to wie, jakie mialam problemy z Polakami, a jeszcze nie opisalam wszystkiego
Ach.... Nie pochwaliłam się prezentem - dziecikaki zapakowały jedna paczkę, taką z którą musialam się nieźle namęczyć, by ją odpakować. W środku był kupiony płyn pod prysznic DOVE z myjką, kubek z napisem "Najlepsza mama na świecie", a oprócz tego pokrowiec na telefon komórkowy uszyty własnorecznie przez mojego syna w szkole. Niestety baterie w aparacie padly i nie moge zrobić zdjęć. Niestety komórkę mam przedpotopową i tez nie zrobię zdjęc
Ale prezentami się wzruszylam
Siedzialam więc w domku i haftowalam sobie, a potem musialam pomóc synowi zrobic prezentację do szkoły. Top znaczy mial wszystko zrobione, tylko trzeba było dorobić "efekty specjalne"
Trochę mi z tym zeszło.
Potem obiadek, rozmowy z babciami na skype no i wreszcie jestem.
Carino - gratuluję drugiej ciąży. Oby wszystko było jak najlepiej.
Jeśli chodzi o liczenie tygodni ciąży, to liczysz zawsze od ostatniej miesiaczki. Nawet jeśli zaszlas w ciążę bezpośrednio po odstawieniu tabletek, bo to oznacza, że twoja plodność wróciła od razu.
Tak, to prawda. Jak już pisały wcześniej dziewczyny - tu dzieci w Holandii mają naprawdę tyle wolnego w ciągu roku, że spokojnie można sobie dopasować wszelkie wyjazdy. O ile łatwo jest wyprosić w szkole jeden dzien wolnego przed dłuższym wolnym lun tuż po nim (czyli piątek poprzedzający ferie lub poniedzialek po feriach), o tyle dużo trudniej jest uzyskac ekstra tydzień czy dwa tygodnie wolnego w ciągu roku. Holendrzy planują wszelakie wyjazdy w czasie, kiedy ich dzieci mają ustawowe wakacje i bardzo żadko wyjeżdżają w innych terminach.czy to prawda ze dzieci moga wyjezdzac na wakacje tylko wtedy kiedy sa ustawowo wakacje w szkołach?? moj brat ma problem z córa bo chca teraz do polski jechac i musiał pisac jakies podanie do dyrekcji, a jesli zabierze dziecko bez pozwolenia to zapłaci wysoka kare... co to za dziwnosci???
Im wyższa szkoła, tym jest jeszcze trudniej. Najgorzej jest, jeśli ma się dzieci w różnych szkolach. W zeszłym roku np mój syn w basisschool mial wakacje od 22 kwietnia do 8 maja (Wielkanoc + majowe wakacje), a moja córka w College musiala iść do szkoly między świętami a majowymi wakacjami. Dyrekcja nie wyraziła zgody na zabranie jej ze szkoły i nie mogliśmy jechać do Pl na święta. Ja nie bylam wtedy świadoma tego, że w tej samej provincji szkoły podstawowe i ponadpodstsawowe mogą miec wakacje inaczej....
Np. mnie??;-)znalazłam parę z was na fb
Dlatego własnie ja stronię od Polaków zamieszkujących moją okolicę. Sama mam swoje problemy i nie mam ochoty by codziennie ktos mi opowiadał jeszcze o swoich - mniej lub bardziej wymaginowanych lub powstasjących ze swojej głupoty lub przemądrzalstwa....z czasem sie czlowiek nauczyl zyc swoim zyciem , wole czasem sama sie przejsc nad morze niz bym miala sluchac ludzkich dramatow jak to kazdemu jest ciezko w zyciu.
Jeśli ktoś czyta mój blog to wie, jakie mialam problemy z Polakami, a jeszcze nie opisalam wszystkiego
Z całym szacunkiem, ale wydawało mi się że krawat to stropdas... Myliłam się???das-krawat
Ach.... Nie pochwaliłam się prezentem - dziecikaki zapakowały jedna paczkę, taką z którą musialam się nieźle namęczyć, by ją odpakować. W środku był kupiony płyn pod prysznic DOVE z myjką, kubek z napisem "Najlepsza mama na świecie", a oprócz tego pokrowiec na telefon komórkowy uszyty własnorecznie przez mojego syna w szkole. Niestety baterie w aparacie padly i nie moge zrobić zdjęć. Niestety komórkę mam przedpotopową i tez nie zrobię zdjęc
Ale prezentami się wzruszylam
reklama
witam Was kobietki,
nie doczytam WAs.. mialam dzis piekny dzien matki, sniadanie do lozka, prezenty i basen z Marysia. super.
dla zainteresowanych uczeniem dzieci jezyka polskiego link:
Szkoły Polskie za Granicą - Ośrodek Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą
nie doczytam WAs.. mialam dzis piekny dzien matki, sniadanie do lozka, prezenty i basen z Marysia. super.
dla zainteresowanych uczeniem dzieci jezyka polskiego link:
Szkoły Polskie za Granicą - Ośrodek Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą