reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Iskierka, jak to masz malo ubranek? przeciez dostalas dwie torby ciuszkow, keidys pisalas :tak:
Owszem kochana, dostałam ciszki od kuzynki i od koleżanki i bardzo się z tego cieszylam, aż do momentu dopóki do tych toreb nie zajrzałam....
jak by ci to powiedzieć.... - ja wiem, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, ale... większość z tych ciuszków była już tak znoszona, sprana i przetarta, że... nienadawaly się do niczego.
Przykro to mowic, ale prawie sie nad nimi popłakałam, bo ja po moich dzieciach oddawałam zawsze wyłącznioe dobre ciuszki - wyprane, wyprasowane, niemal bez śladów użytkowania, a dostalam taki szmelc.....
do użytku nadawało się naprawdę niewiele i to przeważnie dla starszego dziecka - powyzej pól roku.

Jedyne dobre ciuszki jakie dostałam to byly kaftaniki i to od zupełnie obcej osoby poznanej na forum niedzieli - ciuszki jeszcze z metkami, którymi kiedyś ta osoba jeszcze w PL handlowala na hali w Tarnowskich Gorach. Ale te ciszkoi sa roznych rozmiarow i akurat od 62 wzwyż.
Chodzi mi że tych najmniejszych - 50/56 mam strasznie malo, no i nadal nie mam tych śpioszków. Musze sobie zamowic online w C&A....

reklama
Wlasnie skonczylam cyckowanie :-) Moje dzieci juz spia wiec mam teraz czas tylko dla siebie.

Ayni u nas na wsi to wiecej Polakow niz Holendrow ale te dziewczyny to tylko czekaja na weekend zeby zaszalec a ja takich kolezanek niepotrzebuje. Mam w planach jak sie przeprowadzimy wrocic na silownie to troche pochloanie mojego czasu. Wydaje mi sie ze moj problem lezy w tym ze ja nigdy nie musialam sie nikim ani niczym dzielic bo jestem jedynaczka i chcialbym miec mojego T zawsze przy sobie i najlepiej zeby nie wychodzil nigdzie :-D:-D

Sencilla moj Kuba tez wczoraj mi przyniosl prezent. Wlasnorecznie zrobiona torba z papieru w ktorej byla ramka z jego zdjeciem ustrojona przez niego :-)

Sencilla moj Kuba tez wczoraj mi przyniosl prezent. Wlasnorecznie zrobiona torba z papieru w ktorej byla ramka z jego zdjeciem ustrojona przez niego :-)
Mój syn chyba też coś wczoraj przyniósł ze szkoły, bo jak wrócił to nie pozwolil mi nawet dotknąc plecaka, tylko zawolal siostrę, coś jej poszeptał i wręczyl ten plecak mowiać, ze potrzebuje go u siebie w pokoju. Potem poszedł z psem, a ja zapomnialam o sprawie. Teraz mi przypomnialyscie:-D

Iskierka ale cie rozumiem. Ja jak sie Kuba urodzil to tez dostalam cala torbe ciuszkow i niestety musialam to dac do pojemnika PCK bo az sie poplakalam nad tymi ciuchami. Nie wiem jak mozna cos takiego dac. Ja ostatnio sprzedalam ciuszki po Filipku cala duza torba od roz 50 do 62 i tez wszytsko wyprane i poskladane.

Ja dostalam od znajomych 4 reklamowki ubranek rozne rozmiary, ale tez znoszone.. wiec wiekszosc nadala sie do wyrzucenia... dostalam jeszcze multum ciuszkow od moich bylych pracodawczyn, sliczne, czyste, niektore jeszcze z metkami i wiekszosc z prenatala, c&a i h&m, nie byly sprane tylko mile w dotyku :) w sumie to ja dla Tomka kupilam... moze z 3 sztuki spioszkow, bo od tych holenderek podostawalam naprawde ladne i nowiuskie ciuszki:happy2:

Teraz mi sie przypomnialo cos. Ostatnio rozmawialam z moim T o naszej przeprowadzce i on mowi ze mimo tego ze tak narzekal na nasza wies to bedzie tesknic za nia i za kazdym razem jak bedziemy na plaze przyjezdac albo do rodzicow i bedzie przechodzic kolo naszego domu to bedzie myslec ze w tym domu przszlo na swiat jego dziecko. Wyobrazcie sobie ze tak te slowa na mnie wplynely ze sie poplakalam:-:)-(

No tak Anetko , w koncu to jednak ma wartosc sentymentalna urodzic dziecko w domu i potem pomyslec za 10-20 lat, tutaj przyszedl na swiat nasz syn :) A ty tak szybko po Fifim sprzedalas ciuszki... O masz Ci placek ! szkodaa..... ja bym chetnie od Ciebie odkupila, chociaz mam juz sie uzbierala spora kupka.

Sprzedaam przypadkiem bo moja kolezanka jest w ciazy i dowiedzila sie ze bedzie chlopaczyk a ja mialam cala szuflade za malych juz ciuszkow i zapytalam z ciekawosci czy by nie chciala i sprzedalam za 30 euro. Wiekszosc byla raz uzyta, ale jak mam to trzymac to wole za grosze sprzedac. A jej sie przydadza kurteczki itp bo bedzie rodzila koniec sierpnia. Szkoda ze nie ppisalas ze bys chcila bo ciuszki byly super wsztskie praktycznie kupowalam nowe.

ja chce zostawic sobie pare rzeczy (na przyszlosc :p) ale wiekszosc tez sprzedam, nie bede tego trzymac bo nie mam gdzie :szok:

reklama
Ach, jak masz prawdziwa kolezanke z krwi i kosci, to podejrzewam, ze miala pierwszenstwo ;) ja niebawem bede musiala je posegregowac i policzyc ile czego mamy z jakich rozmiarow i pewnie dokupimy pare sztuk. Poza tym mamy nasz cudowny sklep po sasiedzku i tam sa co tydzien dzieciece ubranka za grosze! Dzis w prenatalu bylo supertanio, maja 1o % kortingu , najgorzej jednak z pajacami, bo cena za sztuka 20 EUR to mnie troche przeraza, wiec chce kupic babaluno w polsce , sa piekne! Tutaj sie takich nie spotyka! lece dziewczynki, trzymajcie sie, dobranoc!!

Do góry