reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Astrid, moja mama odwiedzala mnie wielokrotnie, ale tato jeszcze nie byl w Holandii i w ogole za granica. On kocha gory i kazdy urlop spedza w Polsce, wiec dla niego zawsze wszystkie zdjecia z Holandii to jeden wielki szal, mysle, ze jakby tutaj przyjechal, tez by mu sie spodobalo :) chociaz napewno bylby w szoku w duzym miescie :D moze uda mi sie go namowic jeszcze w tej ciazy, bo z Polski zrezygnowalismy. Fajnie miec rodzinke przy sobie , szczegolnie w tak waznych momentach w zyciu. Moja mama planuje sie przeniesc do Niemiec wraz z moim bratem, wtedy widywalibysmy sie co miesiac.

Anna nie znam sie na amsterdamskich cenach, ale wiem, ze generalnie takie uslugi sa bardzo tanie i wiele dziewczyn szuka takiego zajecia, glownie studentki. Zazwyczaj stawka wynosi nie wiecej niz 6 EUR.

Sencilla super ten deserek, fajnie sie komponuje ten rabarbar z galaretka i serkiem mascarpone, pyszny kontrast. ja ostatnio robilam ciasto z rabarbarem i moj M powyciagal rabarbar ze swoich porcji bo mu kwasne bylo
:eek:dziwak :-D

reklama
hej hej...znowu czytam i czytam:-D z ta praca to faktycznie zaszaleli :szok: - wlasnie przez takie projekty moja mama co drugi miesiac musi tu przyjedzac do pracy bo w PL od roku poszukuje i nic...

Iskierka zdradze ci moj slodki sekret;-) - ja prasuje tylko koszulki z krotkim i dlugim rekowem:tak: dzieciom skladam i wkladam do szafeczki /zawsze wieczorem im przygotowuje tylko ubrania do szkoly/ a swoje wieszam na wieszakach bo nie mam ani jednej polki:-D a mojejmu nie prasuje chyba ze jakies galowe bo albo ma koszulki niewymagajace zelazka albo sie smieje ze do pracy mu wstyd w takiej wyprasowaniej chodzic/ on maluje i tynkuje:-p/

Za opiekunke tez place 3,5euro - mam ja na telefon i tez Polka jak ja...:cool2:
Zmykam - milego rozpoczecia weekendu:-D:-D:-D:-D

AnnJ, co do opiekunek do dzieci to pytałam o to jeszcze moją kraamzorg i poleciła mi wtedy aby zadzownić do nich do firmy Kraamzorgowej, do centrali, bo oni mają namiary na pielęgniarki, które dorabiają też prywatnie. Nie wiem jak cenowo, ale pewnie Ci wszystko powiedzą przez telefon. Moja firma Kramzorgowa nazywała się:

De Kleine Amsterdammer
www.dekleineamsterdammer.nl
Stadionweg 108 - 1 HG
1077 ST Amsterdam
tel 020 7512799

A firma pomagająca przy dziecku prywatnie ZZPers, ale oni podobno nie mają swojej strony w necie, więc musisz dzwonić do De Kleine A.

Ostatnia edycja:
Dzieku Iguana wlasnie mi sie przypomnialo cos co Anna moze wykorzystac:-);-) to jest link Oppassers, oppaswerk en ouders voor elkaar i mozesz sobie poszukac u ciebie w kolo twojego domu opiekunek - wystarczy sie zarejestrowac i juz mozesz sprawdzac kogo masz obok - ile ma lat i za jaka kwote pracuje - polecam - moje Holenderki czesto z tej wyszukiwarki korzystaja...:cool2:

Astrid to jak rodzice przyjada, to zapraszamy do Den Haag, moi pewnie tez beda w tym czasie w NL, to fajnie by tak bylo wspolnie kawke wypic, w koncu te same rojony z PL, to pewnie i by sie jakies wspolne tematy znalazly:-D:happy2:

a u nas leniwy wieczorek sie zrobil...dzieciaki sie jeszcze bawia w swoim pokoju a moj wybral sie na rybki... cisza i spokoj... uwielbiam - zaraz sie loguje na kanapie i ...jakis serial zarzuce:-D mielgo wieczorku:tak:dames

Ktos ma ochote na piwko?

hello
chciałam napisac coś mądrego ale nic mi do głowy nie przychodzi............chyba pójdę tez po piwko:sorry::-D

reklama
Do góry