reklama
karola mozesz mi powiedziec gdzie jest ta biblioteka i gdzie jest ten nowy polski sklep?
Iguana jesli chodzi o stare tramwaje, to wszystkie wejscia sa ze schodkami, zawsze trzeba kogos prosic zeby pomogl wozek wniesc. generalnie to wozkiem mozna tylko przejechac przez trzecie drzwi, bo inaczej wozek sie nie miesci.. jesli chodzi o nowe tramwaje (nr2,3,4) to sa niskopodlogowe (btw, produkowane w Chorzowie) i bez problemu wozkiem mozna wjechac. Autobusy tez niziutkie, wiec da sie rade. Ale ja to autobusami nigdy nie jezdze, bo mi nie po drodze heheheh ))
Iguana jesli chodzi o stare tramwaje, to wszystkie wejscia sa ze schodkami, zawsze trzeba kogos prosic zeby pomogl wozek wniesc. generalnie to wozkiem mozna tylko przejechac przez trzecie drzwi, bo inaczej wozek sie nie miesci.. jesli chodzi o nowe tramwaje (nr2,3,4) to sa niskopodlogowe (btw, produkowane w Chorzowie) i bez problemu wozkiem mozna wjechac. Autobusy tez niziutkie, wiec da sie rade. Ale ja to autobusami nigdy nie jezdze, bo mi nie po drodze heheheh ))
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Iguana, nie, te stare tramwaje nie maja zadnego niskopodlogowego wejscia, wszedzie schodki
ja dzisiaj dzwoniłam na kontrole do arbo miałam wyznaczony termin kiedy mam sie skontaktować pogadałam sobie z lekarka po czym stwierdziła ze wysyła pismo do uwv ze mam chorobowe az do macierzynskiego
Iskierka spróbuj sama skontaktować sie z arboartsem mi wizyte umawiał szef i mialam za 2 dni
ja dzisiaj dzwoniłam na kontrole do arbo miałam wyznaczony termin kiedy mam sie skontaktować pogadałam sobie z lekarka po czym stwierdziła ze wysyła pismo do uwv ze mam chorobowe az do macierzynskiego
Iskierka spróbuj sama skontaktować sie z arboartsem mi wizyte umawiał szef i mialam za 2 dni
Iskierka71
Fanka BB :)
Mnie się marzy opublikowanie mojego bloga w formie książki, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Miałam nawet kiedyś pomysł, by przeredagowac posty na rozdziały i wysłac do jakiegos wydawnictwa. No, ale to tylko marzsenia.........Widzicie, jak jakis Adullah zostal piszarzem, to kto wie, moze mnie i tez czeka taka kariera moze wraz z Sencilla bedziemy pisac holenderskie wierszyki dla imigrantow ?
A gdzie byłas u tego arboarts? W Utrechcie?ja dzisiaj dzwoniłam na kontrole do arbo miałam wyznaczony termin kiedy mam sie skontaktować pogadałam sobie z lekarka po czym stwierdziła ze wysyła pismo do uwv ze mam chorobowe az do macierzynskiego
To jest niezly pomysł, muszę poszukac tego starego "skierowania" i zadzwonić tam. Dzięki:-)
Madziula85
Iskierka , ja byłam u arboarts od mojego pracodawcy, w miejscowosci gdzie pracowałam, niedaleko Hagi ale jesli ty chorobowe załatwiasz bezposrednio z uwv to chyba musisz isc do ich arboartsa
Iskierka71
Tak, wiem. Poprzednio byłam w Utrechcie, bo też byłam zgłoszona jako chora do UWV. Wtedy jednak nie mogłam wykonywac ciężkiej pracy, dziś nie powinnam w ogóle pracować....Iskierka , ja byłam u arboarts od mojego pracodawcy, w miejscowosci gdzie pracowałam, niedaleko Hagi ale jesli ty chorobowe załatwiasz bezposrednio z uwv to chyba musisz isc do ich arboartsa
zastanawiam się jeszcze nad jednym - wiem, że zwracają koszty podróży do arboarts. Ostatnio jechalam wlasnym samochodem, musislam na miejscu wyopełnic specjalny formularz i dostałam zwrot kosztów benzyny w wysokości niecałe 10€.
Teraz, mam problem z podróżami, szczególnie dalszymi. Czy jeśli weznę taksówkę, to UWV zwróci mi za jej koszt???
anetka880
Mi tez moj pracodawca zglaszal chorobowe 2 tygodnie przed rozpoczeciem macierzynskiego i nie musilam chodzic do zadych lekarzy. Przyslali mi pismo z UVW gdzie pisalo ze jestem 2 tyg na chorobowym a do 7 maja na macierzynskim, po ok 3 tygodniach mi wszytsko wyplacili.:-)
a ja juz po zakupkach z moja mama. Pierwszy raz zostawilam mojego Filipka na tak dlugo w domu z tatusiem :-) ale neich sie przyzwyczaja bo od pn juz codziennie beda razem spedzac w 3 wieczory bez mamusi :-(
a ja juz po zakupkach z moja mama. Pierwszy raz zostawilam mojego Filipka na tak dlugo w domu z tatusiem :-) ale neich sie przyzwyczaja bo od pn juz codziennie beda razem spedzac w 3 wieczory bez mamusi :-(
Iguana_
Hej....a co tak cicho na temat tych spacerówek-parasolek, temat który zarzuciłam na poprzedniej stronie;-) Może ktoś go rozwinie? Hmm... Ja tak lubię rozmawiać na temat wózków. Znowu bym sobie powybierała;-) hehe
Madziula85
anetka888 normalnie jest tak ze zgłaszasz chorobowe pracodawcy a pracodawca do uwv i masz prawo do 6 tyg chorobowego , po tym terminie pracodawca moze zglosić cie na komisje do arbo jesli u Ciebie bylo to 2 tyg to nie było takiej koniecznoscii ja byłam poniewaz pracodawca nie chciał zgłosic mnie do uwv wiec po wizycie u arbo nie miał juz nic do gadania a Iskierka to juz inna historia, u niej zawalili a uitzendbureau bo zgłosili chorobowe zamiast chorobowe ciązowe i chcac odzyskac pieniadze oni zadaja wizyty ehhhh
reklama