reklama
anetka880
Fanka BB :)
Ja juz Kube zaprowadzilam drugia raz do szkoly. Naszla mnie ochota na cos slodkiego i wzielam pudlo z lodami z zamrazalki i sie zajadam. Przed ciaza slodkosci mogly dla mnie nie istniec a teraz dnia bez slodkiego nie wytrzymam.
A
aOLA
Gość
ja miałam ten mutsy głęboki potem spacerowy A potem kupiłam maclarena ten najlżejszy Zwykła parasolka tylko bez funkcji rozkładania Taka na szybkie wyjścia i do samolotuJa tam nie uważam żeby spacerówka w mutsy była mała...te kubełkowe są mniejsze, tam to dopiero cięzko upchnąć dziecko...osłonka na nóżki tez ok.
aOla a jaki wózek miałaś drugi?
Gdybym miała wnosic wózek po schodach(jakikolwiek wózek) to dopiero byłaby porażka
anetka880
No to ja mam parasolke jeszcze po Kubie z Chicco naprawde super wozek skretne przednie kolka lekki tylko cena troche nie za fajna bo ok 600 zl dawalismy za niego ale warto.
A ja tak z innej beczki czy ma ktos sprawdzony przepis na tarte?
A ja tak z innej beczki czy ma ktos sprawdzony przepis na tarte?
Iskierka71
Dobrze wiedzieć, tyle że ja mam do Hagi jakieś 50kmIskierka u bas w hadze w bibilotece jset malutenki dzial polskiA ostatnio odkrylam nowy polski sklep i tam tez mozna wypozyczac polskie ksiazki
Mo mnie to narazie nikt nie pomaga, a jedynie przeszkadza - piesek, ciągnący mnie za rękaw i gryzący moja dłoń leżącą na myszce.ISKIERKO wiem jak jest ja to nawet mam problemy z pisaniem do was bo mi Tymek "pomaga"
Ja już obiad zrobiłam - dziś leczo i bułki. Bułki upieke świeżutkie, jak już domownicy wrócą. A leczo to juz właściwie można jeść.
Zastanawia mnie jeden fakt - mała się od wczoraj w brzuszku mało rusza, ale za to ja dostalam jakiejś weny i już dziś poodkurzalam caly dól (gory nie dam rady, bo sie nie wkulam tam z odkurzaczem) i podlogi pościeralam. Wprawdzie to wycieranie to bylo tak z grubsza, bo mi Snoopy gonił za szmatą, ale jednak - jestem z siebie dumna
Jak mąż pojedzie dziś na kurs to chyba się wezne za te naszą szafę w sypialni. Dzieci przypilnuja mi psa, ktory teraz chodzi za mna krok w krok
Teraz sobie musze posiedzieć chwilke, bo się tak spocilam, że aż mi po plecach cieknie:-)
Iguana_
Widzę, że zaczełyście wątek o spacerówkach. Ja mam Mutsy transportera, jak pisałam już wcześniej 3w1 i jestem bardzo zadowolona, choć wózek idealny nie istnieje;-) Na razie nie przewiduję zakupu spacerówki-parasolki. ...ale jakby coś, to co poleciacie? Mi wpadła w oko firmy MacLaren, Chicco też jest oki. Co polecacie? Jakie firmy i najlepiej jaki konkretny typ, bom troszke zielona, a chętnie bym się doinformowała w tej sprawie.
Co do spacerówek kubełkowych to wydaje mi się, że są małe, nie aż tak wygodne dla dziecka...ale mi się wizualnie dość podobają.
I jeszcze pytanko, do Mam Forumowiczek-Hagowiczek;-) Piszecie, że z tramwajami ciężko w Hadze, że są tylko 2 niskopodłogowe. A jak z tymi ze schodkami? W Amsterdamie w tramwajach tego starszego typu i tak jest zawsze 1 wejście bez schodków na wózek. W Hadze tak nie ma? Autobusy też są niskopodłogowe? No i widziałam, że działa też metro.
Co do spacerówek kubełkowych to wydaje mi się, że są małe, nie aż tak wygodne dla dziecka...ale mi się wizualnie dość podobają.
I jeszcze pytanko, do Mam Forumowiczek-Hagowiczek;-) Piszecie, że z tramwajami ciężko w Hadze, że są tylko 2 niskopodłogowe. A jak z tymi ze schodkami? W Amsterdamie w tramwajach tego starszego typu i tak jest zawsze 1 wejście bez schodków na wózek. W Hadze tak nie ma? Autobusy też są niskopodłogowe? No i widziałam, że działa też metro.
karola82_82
mama slicznego Michałka
Sencilla ja tak taniego joolza nie widzialama daje 75 km od nas...
Iguana autobusy sa ok ,siadziesz i wysiadziesz bez problemuja wychodzilam z wózkiem tylem tramwaje tylko 3 niskopodlogowe sa. Nr 2 jezdzi do voorburga ,na centealny ,cemtrum i dalej
Madzia no z wózkiem do tramwaju to ciezko wejsc
Nana ja nie lubie czytac z kompa ,wole tradycyjne ksiazki
Iguana autobusy sa ok ,siadziesz i wysiadziesz bez problemuja wychodzilam z wózkiem tylem tramwaje tylko 3 niskopodlogowe sa. Nr 2 jezdzi do voorburga ,na centealny ,cemtrum i dalej
Madzia no z wózkiem do tramwaju to ciezko wejsc
Nana ja nie lubie czytac z kompa ,wole tradycyjne ksiazki
Iskierka71
Mnie właśnie ręce i nogi opadły............
Córka zadzwoniła w moim imieniu po raz kolejny do UWV w sprawie tego wypłacania chorobowego. Owszem, powinnam mieć płacone 100%, ale .... mam czeakć aż mnie poślą do arboarts. Co z tego, że już tam byłam, co z tego, że jestem już w 8 miesiacu ciąży i generalnie to w każdej chwili moge urodzić - mam czekać.
Chyba faktycznie prędzej urodzę niż pójdę do arboarts....
Za tydzien w piątek mam wizyte u mojego prowadzącego - spróbuje go poprosic o jakies extra pismo do UWV albo zeby to on tam zadzwonił.
Właśnie sprawdziłam - za ostatnie moje ciążowe chorobowe (18 dni roboczych) dostałam 833€ co daje 46,29€ za dzień, czyli 231€ za tydzień (5 dni roboczych)- oczywiście wszędzie liczę kwoty netto.
W tej chwili dostaję tylko 142€ na tydzień, bo płacą mi 70% zamiast 100%, a ja miałam dośc fajen wypłaty przez te 5 tygodni....
Ja wiem, że mi to kiedyś nadpłacą (mam nadzieję), ale wkurza mnie to, bo mogłabym za te kase mieć już wszystko dla małej i siebie do szpitala, a tak muszę się liczyć z każdym groszem..........
Jestem zła
Córka zadzwoniła w moim imieniu po raz kolejny do UWV w sprawie tego wypłacania chorobowego. Owszem, powinnam mieć płacone 100%, ale .... mam czeakć aż mnie poślą do arboarts. Co z tego, że już tam byłam, co z tego, że jestem już w 8 miesiacu ciąży i generalnie to w każdej chwili moge urodzić - mam czekać.
Chyba faktycznie prędzej urodzę niż pójdę do arboarts....
Za tydzien w piątek mam wizyte u mojego prowadzącego - spróbuje go poprosic o jakies extra pismo do UWV albo zeby to on tam zadzwonił.
Właśnie sprawdziłam - za ostatnie moje ciążowe chorobowe (18 dni roboczych) dostałam 833€ co daje 46,29€ za dzień, czyli 231€ za tydzień (5 dni roboczych)- oczywiście wszędzie liczę kwoty netto.
W tej chwili dostaję tylko 142€ na tydzień, bo płacą mi 70% zamiast 100%, a ja miałam dośc fajen wypłaty przez te 5 tygodni....
Ja wiem, że mi to kiedyś nadpłacą (mam nadzieję), ale wkurza mnie to, bo mogłabym za te kase mieć już wszystko dla małej i siebie do szpitala, a tak muszę się liczyć z każdym groszem..........
Jestem zła
reklama