reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

ALE PEDZICIE Z TYM PISANIEM:szok:

Karola ja mam taki wozek - tego na plasko nie uzywalam wogole bo maly nie lubil jezdzic na lezaco ..:-D maxi cosi bylo dla niego rajem i potem spacerowka bo wszystko widzial...:tak: ja cala zime z maxicosi obskoczylam bo mam do niego fajny spiworek;-) i do spacerowki tez... i oczywiscie 4 kola:-) - ..... raczke regulowana...:tak:

Lece po dzieciaki na lunch...:cool2:

Załączniki

• DSCF6968.jpg
    DSCF6968.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF6969.jpg
    DSCF6969.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF6971.jpg
    DSCF6971.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 36
  • DSCF6972.jpg
    DSCF6972.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCF6973.jpg
    DSCF6973.jpg
    48,7 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Karola tak sobie przemyślałam mój mutsy i gdyby to że nie miałam modelu specjalnego(teraz go nie ma jemu się podciągały przednie koła i można było wciągac po schodach) to bym nie kupiła wicej mutsy Gondola fajna duża ale spacerówka już kiepska-wąska W kurtce zimowej upychanie dziecka Zimowa osłona na nóżki porażka i mały kosz na zakupy Poszukaj może sam wózek z gondolą i zobaczysz Potem można dokupić samą spacerówkę

Ja tam nie uważam żeby spacerówka w mutsy była mała...te kubełkowe są mniejsze, tam to dopiero cięzko upchnąć dziecko...osłonka na nóżki tez ok.
aOla a jaki wózek miałaś drugi?
Gdybym miała wnosic wózek po schodach(jakikolwiek wózek) to dopiero byłaby porażka:szok:

nie, u nas w Hadze sa 2 linie nowych tramwajów bez schodków, z podjazdami w kazdym wagonie ale juz nie mieszkam w tej dzielnicy wiec zostały stare i ze schodkami :(

No to lipa z tymi tramwjami:eek: Nie wiedziałam, bo do Hagi i po mieście do tej pory to tylko autem jeździmy.

AniaHaven, fajny wózek.

My dzisiaj zaliczyliśmy basenik, zakupy... Rano byłam tak zaspana, że wyłączyłam budzik nawet o tym nie wiedząc i o mały włos bym nie dotarłam na czas na zajęcia.....także teraz chyba utnę sobie małą drzemkę:tak:

Czesc drogie Panie.

Karola przewertowalam te wszystkie wozki, aOLa piszesz, ze mutsy ma mala spacerowke, nie wiem, ten model musty, ktory my mamy jest dosc obszerny i wygodny dla dziecka, nie sadze, zeby sie mial cisnac.
Karola ten model ma rowniez skretne kola i wszystkie manewry wyprobowalam w salonie. Szybko skreca, na normalnych kolach ciezko mi sie widzi szybki zwrot, chociaz ten slider tez ladny. Minusem jednak sa te kola, bo w sklepie chyba trudno by bylo zawrocic. Poszukaj, moze zainteresuje Cie mutsy trans4mer :

Marktplaats.nl > Mutsy Mutsaerts Trans4mer - Kinderen en Baby's - Kinderwagens en Combinaties

Witam miłe panie!!! Pogoda za oknem jaka jest każdy widzi:baffled: Dobrze, że ja nie musze dziś nigdzie wychodzić. No może na ogrodek na chwilke z pieskiem, ale to tylko polar zarzucę na ramiona.....
Dziś w nocy spałam jak zabita. Nawet nie slyszalam jak pies piszczal i nie wiem kiedy mąż przyniosl go do nas do sypialni...
Obudzilam się kolo 4.00 na siku i niemal na spiąco szlam po schodach do wc i z powrotem. Podobnie bylo jak zadzwonil budzik o 6.00 - dobrze że męzowi nie muszę nic kroić do śniadania, bo pewnie bym sobie palce poobcinala:-D
Generalnie spalam do 10.30 i jestem wyspana i wypoczęta.
Wczoraj była mała wojna z moim mężem, ale wioecie jak to jest - jak się baba uprze, to chłop musi zrobic to co ona chce:-D
A poszło o szafkę na ciuszki dla dziecka.
Facet z tego ogłoszenia SZAFKA się nie odzywał, a ja potrzebowałam szafkę, w poniedziałek kuiliśmy więc inną, troszkę gorszą, białą i w ogóle kolorystycznie niezbyt pasującą.... Za zakupem przemawiał fakt, że gdy dla dziecka kupimy coś lepszego, to ta szafka stanie w bijkeuken i schowam do niej wszystkie produkty chemiczne - proszki do prania, płyny, tabletki do zmywarki etc.
Wczoraj bedąc w GAMMIE kupiłam drewnopodobna okleinę i wręcz zmusiłam męża do oklejenia tej szafki:-D A że robota nie szła jak należy, to mąż urzył słownictwa, którego nie będę tu przytaczać:-D:-D:-D:-D
Generalnie szafka wygląda o niebo lepiej, stoi już obok lóżeczka. Teraz trzeba zrobić porządek w łożeczku, schowac wszystkie niepotrzebne rzeczy do szafy (w której tez mąż MUSIAŁ zrobic mi dodatkową pólkę) i można wstawiać fotki. Może jeszcze dziś lub jutro wam pokażę.
Aniu ja nigdy nie czytalam tyle co teraz:sorry: przez 4 lata nadrobilam czytanie chyba za pól mojego zycia:tak: Uwielbiam , czytam wszystko oprócz sciense fiction
Ja też uywielbiam czytać i praktycznie do dnia ślubu i jeszcze trochę po nim czytałam co mi tylko wpadło do ręki - kryminał, horror, sf, romans...... Potem były dzieci, praca, latem wieczne siedzenie z teściami i szwagrostwem na ogródku, zimą haftowałam i tak brakowało czasu na ksiązki. czasem coś tam od kogos pożyczyłam i pochłanialam w 2 dni. No a potem nastała era internetu. Teraz znowu do polskich ksiązek za daleko, a na holenderskie jeszcze nie czas:-)
zdecydowanie wolę humanistyczne przedmioty Uwielbiałam pisac wypracowania......Szło mi nie źle bo na maturze z pl i historii byłam zwolniona
dobrze ze wtedy matematyki nie było obowiązkowej............
No ja też nie mialam matmy obowiązkowej, ale zdecydowanie wolalam zdawać wlasnie matmę niż np historię:blink:

Karola, mnie sie ten Mutsy podoba. Ja bedę miała taki: PARASOLKA Z WÓZKIEM 4W1 X-TRALL - WYSYŁKA EUROPA (2333330770) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kolor X-39.
a ja zawsze myslalam ze kupuje sie wozek ktory sie podoba a tu sie okazuje ze jest tyle szczegolow i szczegolikow ze wlasciwie poszukiwania bywaja czasochłonne ;)
Madziula, ja już mialam dawno, dawno temu dwa różne wózki i powiem ci że dziewczyny mają rację - wózek musi byc funkcjonalny przede wszystkim. Pierwszy wózek to była masakra - typowa gondola + spacerowka, a wszystko ciężkie jak sumienie Jaruzelskiego. Kolor - granatowy w białe kwiatuszki, z białym środkiem. Na śląskie warunki był to jedyny kolor jaki się w miare nie brudził (oprócz białego środka, który na szczęscie dawało się wyprać). Spacerówka niezbyt wygodna, ze zniżanym oparciem. Córka szybko wolała chodzić piechotą niż jeźdźić czyms takim...
Trzy lata później dla syna kupilam wózek, który był taką mocno zabudowaną spacerówką co pozwalało traktować ją jako gondolę. Był wygodniejszy, miał regulowana i przekładaną rączkę. Kolor - granatowy. Cięzar - podobny do poprzedniego.
Oba wózki do dziś wspominam jako koszmary, tym bardziej, że zawsze musialam je wciagac po schodach....

ISKIERKO ja czytam w necie:-) jak mam czas.Ja tez uwielbiam ksiazki ,kiedys to spalam z nimi pod poduchom mam nadzieje ze Tymek pojdzie w moje slady :-)

Nana, ja też czytam, ale głownie bloogi i fora internetowe. Na książki juz czasu brakuje, bo doba musiałaby mieć więcej jak 48h:-D
W ogóle to dziś przeżyłam horror, bo moj laptop nie chcial za Chiny Ludowe zastartować... To znaczy startował, pojawiał się ekran powitalny Windowsa, ładowały się ikonki na pulpicie i nagle wyskakiwał niebieski ekran z napisem CRASH:szok:
I tak ze dwa razy.........
Jak udalo mi się wreszcie normalnie włączyć lapka to natychmiast przenisłam wszystkie ważne pliki osobiste (zdjęcia i inne) na dodatkową partycję. Teraz nawet w razie konieczności sformartowania dysku nie stracę swoich zapiskow, zdjęc itp.

reklama
Sencilla te joolze tak od ok 350e chodza bez maxi cosi:tak::szok: taniej nie znalazlam :no:

Aniu zastanowie sie:tak:
Ola moje kolezanki ktore mialy 4 rider to sobie bardzo chwalily:tak:
Iskierka u bas w hadze w bibilotece jset malutenki dzial polski:tak:A ostatnio odkrylam nowy polski sklep i tam tez mozna wypozyczac polskie ksiazki:tak:

Do góry