reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

karola ja na 3 kołach bym nie brała...:no:...kiepsko z autobusu wysiadać jak wyprowadzasz wózek przodem(nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam). Ja mam mutsy i jedyny duży minus, który był w tym wózku to ten przeklęty kosz na zakupy-taki mały!!!Ale rozwiązanie się znalazło-można dokupić i wózek jest wózkiem transportowym..:-D...

reklama
ja juz drże na sama mysl ze pod domem mam tramwaj i to z trzema schodkami :( masakra :( widze jak ludzie bluźnia bo trzeba kobiecie pomoc wtargać wozek i w dodatku tamuje wejscie ;(

KArola, ogladnelam wszystkie podane przez WAs wozki.
Quinny ma jedno kolko z przodu, wiec dla mnie odpada. Mutsy urban ma nieskretne kola, wiec tym bardziej odpada :)
ten co ostatni podalas, kolor lila fiolet, jest wg mnie najlepszy.

Oczywiscie odkad mam joolza to uwazam, ze nie ma lepszego wozka :tak:;-) on jest genialny, prowadzi sie jedna reka, sklada jedna reka, spacerowka to jest w ogole cud swiata. Koszyk nie jest za duzy, ale i tak sie w nim sporo zmiesci, ale torba na zakupy jest potezna.. co ja juz w niej nie mialam, pol sklepu :-D i nawet jak sie tam wpakuje nie wiem co, to wozek stabilny.
Ta babka, od ktorej go mam, mowila, ze jezdzila nim duzo po piachu i prowadzi sie nawet na plazy dobrze, tylko trzeba kolka przednie zablokowac.
poza tym buda jest obszerna, i jest lekki, nie jakies koromesło.
aaa, no i dla mnie najwazniejsze: mamy maly bagaznik, a on sie swietnie sklada, jest naprawde maly stosunkowo.
POza tym w spacerowce mozna "wydluzac" nogi i skracac, wiec dziecku nie wisza. mozna tez obrocic ja calkiem na lezaco, razem z nogami, moge ja takze obrocic w moim kierunku, jak i w kierunku jazdy.

patrze na mutsy, rzeczywiscie maly kosz ma, w joolz jest wiekszy i mozna go zamknac.
aha, i jeszcze jedno dla mnie wazne. Ja mam 180 cm wzrostu i przy kazdym z wozkow sie garbilam bo tak niska raczka. A Joolz ma wydluzana, naprawde dluuuga.

Dla mnie te spacerówki "kubełkowe" za mało osłaniają od wiatru...szczególnie jak się dziecko przesadzi do spacerówki na zimę, no a tutaj wiaterek czasami potrafi zawiać.
Zwróć uwagę , tak jak Sencilla pisze, na skrętne koła przednie...ważna rzecz. I jeszcze dla mnie super że spacerówkę można i tyłem i przodem do kierunku jazdy montować, nie muszę stawać i zachodzić na przód żeby na dziecko spojrzeć.
Madziula współczuję schodków w tramwaju!!!W Amsterdamie chociaż tramwaj jedzie stary to każdy ma drugi wagon z podjazdem...myślałam że wszędzie w NL w miastach tak jest...:eek:

kobiitki dzieki za opinie jeszcze poszukam tanszego Joolza ale to graniczy z cudem:sorry2::tak:
A jak nie to chyba pojade po ten niebieski mutsy
mozna dokupic takie cudo i juz kosz jak ta lala:-D:-D

nie, u nas w Hadze sa 2 linie nowych tramwajów bez schodków, z podjazdami w kazdym wagonie ale juz nie mieszkam w tej dzielnicy wiec zostały stare i ze schodkami :(

sencilla widze ze twoj wozek ma wszytskie te opcje co moj i naprawde wiekszosc jest bardzo przydatna np. ta raczka. Wydaje mi sie ze karola powinna patrzec jeszcze na wielkosc gondoli bo niektore sa naprawde bardzo male a ona bedzie rodzic pod koniec lata wiec jak to w Holandii bywa we wrzesniu juz jesien sie zaczyna i najlepiej byloby zeby dzidzia dlugo jezdzila w gondoli chyba ze do spacrowki jest spiworek bo to tez bardzo przydatna rzecz.

Madziu juz tramwaj 2 jest tez zmieniony na nowy:tak:ale chyba do was nie jezdzi:sorry2:
Anetko mutsy ma duza gondole ,do 6 mies podobno dziecko sie spokojnie miesci:tak:
lece po miska a tu znów sie ciemno robi i bedzie padac

reklama
Do góry