reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ja się melduję, już po obiadku. Z Mężem pojechaliśmy do Zuidplein po ciuszki dla Małej, żeby mieć to wymagane minimum. Jeeej taki wybór, że oczy wyłażą :szok:. Kupiliśmy takie neutralne, białe z różnymi nadrukowanymi zwierzakami. Zawsze, to może jak synek będzie, to się przydadzą. Teraz się piorą w Neutralu :tak:. Polaków w centrum tyle, że przez chwilę poczułam się, jak w Polsce :-). W ogóle podoba mi się tu, że sporo rodzin ma 3 albo i 4 dzieci. No ale tutaj raczej im państwo w tym pomaga, nie to co w Poslce :dry:. Póki co, ja jestem przejęta tym, że zaraz będzie Mała na świecie i mam lekki stres, czy dam radę. Co ja gadam... dam radę :-):-):-).
A o tłumaczu to nie wiedziałam, dobrze wiedzieć w razie czego :tak:.

Zgagę miałam tylko na początku taką, że pragnęłam być odżywiana przez kroplówkę, byleby niczego nie gryźć i nie połykać, żeby nie zalegało w żołądku :baffled:. Teraz raczej nie mam, jedynie jak siedzę, to czuję ucisk na żołądek, ale to raczej dlatego, że dzidziolinka jest sporsza i się pcha. Ostatnio, to coraz bardziej.

Ostatnia edycja:
reklama
Tymcio odsypia nocke z tatusiem.Nie wiem co to bylo w nocy ,bo juz raz takie cos sie zdarzylo ,no i nie wiem czy to bol brzuszka(bo bardzo sie napinal )czy zabki albo skok rozwojowy.No ale powiem wam ,ze juz potrafi samodzielnie zrobic kilka kroczkow ,ba nawet przejsc np.2 metry.Wczoraj jak bylismy w IKEA to sei usmialismy bo siedzial sobie w wozku i machal do ludzi ( mowi pa ) jak krolewicz w karecie ,ktory pozdrawia tlumy:-D.No i jeszcze moj D zobaczyl pana i mowi o patrz BILL COSBY ,ja patrze no fakt podobny i wolam do meza patrz a tu idzie Woody Allen.Mowie wam podobni jak nic ale sie usmialismy:-D

nana, a może to był Woody Allen i Bill Cosby;-):-D

My już po spacerku i zaraz jakiś obiad. Zimno na polu, a szkoda... choć słoneczko świeci, to wieje mroźny wiatr.

Janek dzisiaj na okrągło wygaduje "Mama", "baba". Moja mała gadułka:-)

No kurcze wygladali jak prawdziwi :-D zwlaszcza Allen ,taki sam nos ,broda ,wlosy ,okulary ,profil:szok:

hej hej, widze, ze zgaga caly czas na tapecie hihi
naprawde polecam WAm sok z burakow, dziala fenomenalnie!

Te zdjecia tych biednych dzieci.. no coz, trzeba tylko wspolczuc, zarowno dzieciom, jak i rodzicom, ktorzy chyba nie wiedza, co to jest odpowiedzialne, dobre rodzicielstwo. No nic, nie mi oceniac.
PO drugie, to strony typu Pudelek.. no coz . maja one na celu szokowanie, osmieszanie, plotkarstwo, a przede wszystkim robienie wody z mozgow internautow, aby sie Bron Boze nie zajeli niczym pozytecznym, a jedynie czytaniem tego typu smieci.

Takim stronom mowie stanowcze NIE :tak:

Astridzia zobacz jak ten czas leci. Jeszcze niedawno byłaś w 28 tyg ciąży a tu już coraz bliżej do rozwiązania. Gratuluje udanych zakupów. A lozeczko macie już? Będziecie mieć intensywne zakupy teraz. Mam nadzieję że pójdzie gładko. Ją nie lubie dużo lazic po sklepach ostatnio i dlatego rozlozylam wyprawke na całą długość ciąży a:-D

A myśmy dopiero co wrócili z roweru znad morza. Nie wiem czy to przerzutki czy moja kondycja ale pod górę już było ciężko i czuje sie wymeczona ale pozytywnie tak ;-) leze z kotem i odpoczywam :-D

Sencilla co u was dziś na kolację ?

nana ale cie rozumiem z tym twoim Tymciem co przezywaliscie bo ja srednio raz na rok tez mam taka noc z Kuba i zawze sie zastanawiam co mu jest. Ostatnio mial ok rok temu to cala noc nie spal ja rano szlam do pracy a on dalej szalal.

Ja jak bylam w pierwszej ciazy to mialam taka zgage ze spalam na siedzaco a Kuba urodzil sie prawie lysy a teraz to mialam moze z 5 razy zgage ale taka konkretna no i Filip ma troszke wloskow.

Dziekuje za gratulacje dla meza.

My dzisiaj na obiadek miesko wieprzowe w sosiku do tego kluski slaskie i kapusta czerwona mniam mniam
Aniu 100 lat dla Twojego synusia :-D:-D:-D:-D

Astridzia zobacz jak ten czas leci. Jeszcze niedawno byłaś w 28 tyg ciąży a tu już coraz bliżej do rozwiązania. Gratuluje udanych zakupów. A lozeczko macie już? Będziecie mieć intensywne zakupy teraz. Mam nadzieję że pójdzie gładko. Ją nie lubie dużo lazic po sklepach ostatnio i dlatego rozlozylam wyprawke na całą długość ciąży a:-D

A myśmy dopiero co wrócili z roweru znad morza. Nie wiem czy to przerzutki czy moja kondycja ale pod górę już było ciężko i czuje sie wymeczona ale pozytywnie tak ;-) leze z kotem i odpoczywam :-D

Sencilla co u was dziś na kolację ?

Łóżeczko i inne akcesoria do kącika dla Małej, Mąż będzie składać, jak ja będę się wylegiwać w geboortecentrum. Dzisiaj mieliśmy jechać i oglądać, ale po łażeniu po galerii, już nie miałam siły na oglądanie mebelków :no:. No ale mam nadzieję, że Mała poczeka ten miesiąc i da mi chociaż mieć wgląd w to, co kupimy. Tak samo w temacie wózka, bo w końcu ja go będę najczęściej używać. Ale kupować będą nam później rodzice, bo bardzo chcieli.

reklama
Anetko mialam pytac a jak zdrowko Kuby ,lepiej mu?

Wiesz zeby Tymek tylko sie bawil ale on strasznie plakal ,lamentowal ,krzyczal no nie wiedzielismy czy go cos tak boli czy sen zly mial ,oj dzieci ,dobrze ze to weekend,bo pewnie i sasiedzi slyszeli:-(

Do góry