reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No koko to jest masakra, ale w koncu reprezentuje ogolnopolski poziom intelektualny widzow, ktorzy wybrali ta piosenke. Pokazywalam mojemu i powiedzial, ze nie jest zle, jak sie nie rozumie tekstu, ale jak mu juz tekst przetlumaczylam to zmienil szybko zdanie :D

A Oceana, swietna piosenka, wlasnie taka powinna byc, wykonywana przez osobe, ktora ma jakas wiedze muzyczna i esperymentuje z roznymi gatunkami, ale jak to nasz prosty polski narod, oczywiscie musi sobie ponarzekac , ze dlaczego nie polska (sorry, ale polska muzyka popularna to jakas kpina) dlaczego 'murzyni' i w ogole dlaczego w teledysku jest wierza Eiffla
:crazy:moze jak sie zjedzie troche swiata do Polski,( bo polska do swiata raczej ma daleko) to moze Ci malutcy, glupiutcy otworza nieco horyzonty , jak narazie boje sie o Wroclaw szczegolnie po artykule , ktory przeczytalam dzis : Niech suka wraca do Iraku Polska to najbardziej rasistowski kraj w Europie (przy nas wilders to pikus) i az drze co bedzie jak sie nasze biale orly popija i zmierza sie np z ciemniejszymi brytyjczykami... :baffled:

reklama
No koko to jest masakra, ale w koncu reprezentuje ogolnopolski poziom intelektualny widzow, ktorzy wybrali ta piosenke. Pokazywalam mojemu i powiedzial, ze nie jest zle, jak sie nie rozumie tekstu, ale jak mu juz tekst przetlumaczylam to zmienil szybko zdanie :D

A Oceana, swietna piosenka, wlasnie taka powinna byc, wykonywana przez osobe, ktora ma jakas wiedze muzyczna i esperymentuje z roznymi gatunkami, ale jak to nasz prosty polski narod, oczywiscie musi sobie ponarzekac , ze dlaczego nie polska (sorry, ale polska muzyka popularna to jakas kpina) dlaczego 'murzyni' i w ogole dlaczego w teledysku jest wierza Eiffla
:crazy:moze jak sie zjedzie troche swiata do Polski,( bo polska do swiata raczej ma daleko) to moze Ci malutcy, glupiutcy otworza nieco horyzonty , jak narazie boje sie o Wroclaw szczegolnie po artykule , ktory przeczytalam dzis : Niech suka wraca do Iraku Polska to najbardziej rasistowski kraj w Europie (przy nas wilders to pikus) i az drze co bedzie jak sie nasze biale orly popija i zmierza sie np z ciemniejszymi brytyjczykami... :baffled:

Sam tytuł artykułu mnie przeraża :szok:. A co do teledysku Oceany, to już się gromy sypią, że po co jakieś "czarnuchy"... żenada, mam ochotę czasem wziąć i oddać swój paszport i dowód osobisty i tym samym zrzec się polskiego obywatelstwa. Szkoda, że nie można być obywatelem świata i mieć na to dokument :crazy:.

Co do tolerancji...to za Polskę w tej kwestii się bardzo wstydzę, szczególnie jeśli chodzi o tolerację dla mniejszości seksualnych. Kawały, uśmiechy na temat homoseksualnistów w Polsce to standard. Mój szef w poprzedniej pracy wygłaszał publicznie, że gejowi ręki nie poda, że to nie są ludzie itd. Jak się z nim zaczęłam na ten temat sprzeczać "...że każdy ma prawo do miłości i do wyrażania siebie". To stwierdził, że w sumie mądry slogan, że niby się zgadza, ale..."ja ręki pedałowi i tak nie podam":baffled:

Chyba tego najbardziej nienawidzę w Polsce i to jest numer 1 z rzeczy jakie bym zmieniła w tym kraju, więcej tolerancji, otwartości umysłu. Choć Ruch Palikota, obecność takich ludzi jak posłanka Anna Grodzka w polityce choć troche nastraja mnie optymistycznie.

Oj jakby taki byl to pewnie tez bym sobie zamowila ;) no, ale coz tutaj duzo mowic, kraj ktory byl odseparowany od swiata przez komunizm i przez biede obcokrajowcy jakos niechetnie sie osiedlaja w Polsce. Chociaz sa rozne wyjatki, mimo wszystko jak polacy przelamia pierwsze lody to sa bardzo goscinnym narodem, najgorzej im jednak zrozumiec, ze mimo, ze inaczej wygladamy to w koncu pochodzimy wszyscy z tego samego zdrodla i z jednych ojcow i laczy nas masa wspolnych rzeczy. Ale narzekanie... O laboga !! Na wszystko i wszystkich, kazdy zly, Polak dobry. Taki nasz polski urok ;) i generalnie w polsce drazni mnie jedna rzecz zwiazana z antykoncepcja/aborcja /wychowaniem seksualnym -zal mi coraz mlodszych dziewczyn w wieku gimnazjalnym z brzuszkiem :baffled:i zero pomocy znikad. Ale uwazam , ze Polska ma swietny potencjal tylko ludzie musza sie jakos obyc z zachodem troche szybciej :-D

przeczytalam ten artykul, nie zdziwilo mnie to, ludzie sa zdolni do takich rzeczy, ale najbardziej mnie dziwi, ze czuja sie kompletnie bezkarni? Jakim prawem uwazaja, ze mozna obrazac innych? szok.

Zdołował mnie ten artykuł. Z resztą w Polsce wystarczy ubierać się nieco inaczej od ogółu i mieć np. widoczne tatuaże, a już się jest "czarną owcą". Tutaj jakoś mało kogo to obchodzi, jak się kto ubiera. Poza tym, nie czuję się dyskryminowana na swojej dzielnicy, mimo, że "białych" jest tu mało. Wczoraj jakiś pan, z wyglądu Hindus, podszedł do mnie i się spytał jak się czuję, bo widzi, że w ciąży jestem. Potem chciał mnie na herbatę zaprosić do siebie (mieszka kilka bram dalej ode mojej). Odmówiłam mu, bo nie ufam za bardzo obcym, poza tym spieszyłam się, żeby zdążyć z robieniem jedzenia na imprezę.

W ogóle to częste tutaj jest, że obcy ludzie zapraszają do siebie do domu na herbatę i pogawędkę? Dla mnie to nowość. Już nie raz tak miałam.

dobry wieczor
my dzis tez dzien pod znakiem zakupów i przemeblowania mieszkanka:tak:bylismy tez w prenatalu ,pojedzilam wozkami i co? dalej nie jestem pewna który :baffled:

jaka ja mam dzis zgage:no:pól dnia mnie pali..:baffled:

dobrej nocki

Astrid, mnie tam na kawke nikt co prawda nie zapraszal, ale wielokrotnie mnie zagadywano, a ostatnio w dzien krolowej to juz nasz znajomy zdazyl nas przedstawic calej swojej rodzinie o dziwo juz kazdy o nas slyszal i koniecznie musieli nas zobaczyc. :D generalnie gdzie nie usiade publicznie zawsze jest okazja do pogaduszek, holendrzy chyba nie lubia siedziec w samotnosci i sa ciekawi swiata , czyis pogladow itd. Mnie raz babeczka zaczepila pytajac gdzie kupilam szal , bo ona tez by taki chciala.. no ale co do chodzenia na kawki to bym raczej odradzala ;) no ale ty takie rzeczy pewnie dobrze wiesz,bo nie jestes z pierwszej lapanki.

Sencilla : moj ulubiony fragement artykulu to ten, gdzie dziewczyna wchodzi do sklepu ze stanikami i slyszy komentarz : "a ona tu czego?" haha ja wiem ze to straszne, ale mnie smieszy polska niewiedza, polki pewnie mysla, ze arabki nie nosza stanikow czy tez seksownej bielizny
:-Dale... nie wybobrazam sobie takiej sytuacji tutaj w NL, ludzie tu sa jacy sa i mysla sobie co chca, ale nikt na glos przynajmniej nikogo nie zbeszta od zydow , polakow, muzulmanow czy czarnych, ja przyjamniej nie slyszalam, zeby ktos sie do mnie obrazliwie odnosil, ze jestem polka, procz banalnego okreslenia pare lat temu "poolse meisje" ale to w koncu niz obrazliwego... Odkad mowie po holendersku kazdy z latwoscia pamieta moje imie i nigdy nie nawiazuje do mojej narodowosci.

reklama
Karola jak zobaczysz "swoj" wozek, to bedziesz wiedziala, ze to ten jedyny :-Dtak jak z suknia slubna :tak:
mnie tez palila zgaga.. ale wiesz, co pomagalo niezawodnie? SOK Z BURAKOW< wlasnorecznie wyciskany.

POchwale sie Wam mamuski, zapisalam sie na aerobik! hura, ale sie ciesze, zaczynam w srode, na poczatku raz w tygodniu wystarczy, pozniej sie zobaczy. Kiedys bylam fanka aerobiku, nawet (hihi, kiedy to bylo, zamierzchle czasy) w trakcie studiow zrobilam dyplom instruktora fitness :-D:tak: haha, a teraz mi wszystko wisi.. tzn. tu i owdzie.. ech.

Ayni, to tez moj ulubiony motyw, mysle sobie: no tak, baba mysli, ze Arabka cyckow nie ma! :D

ok, lejdis, ide spac, byee!!!

Do góry