reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

ale nie wiem tego na 100% bo ja mam jedno dziecko to nie mam jak porownac :) ale tak mowila mi polozna, to jej wierze :p

reklama
witam dziewczynki,

Ayni, pytalam o Twoja wage urodzeniowa, poniewaz baardzo czesto zdarza sie, ze dziecko tyle samo wazy, co jego mama przy urodzeniu. Ja np. wazylam 3850 g, a moje dzieci, poczawszy od najstarszego: 3560, 3860 i 3900, wiec bardzo blisko. MOja kolezanka byla bardzo drobna, wazyla 2500, a jej obie corki 2400 i 2600. Moja bratowa wazyla 3400, a jej corki 3330 i 3500.

Mozna wiec mniej wiecej przypuszczalnie wyliczyc wage dzieciatka, a co za tym idzie-rozmiar, jaki bedzie mialo po urodzeniu.
moje dzieci mialy przy urodzeniu rozmiar 56, teraz dla LIlusi mialam moze ze 3 ciuszki rozmiaru 50 i wydaje mi sie, ze na pierwsze dni badz przy wyjsciu ze szpitala warto miec 2 komplety ubranek 50, czyli: body z dlugim rekawem (z krotkim takiemu maluszkowi sie nie ubiera raczej) i pajacyk do spania razy dwa oraz cos w rodzaju wygodnych spodenek czy getrow. pozniej kilka kompletow 56 (mysle, ze 3-4 wystarcza, w razie czego mozna przeprac), a najwiecej, moim zdaniem, potrzebne 62-68.
MI wszyscy przed porodem powtarzali: nie kupuj tych najmniejszych, bo i tak duzo dostaniesz na kraam prezenty, a wszyscy wychodza z zalozenia, ze przeciez"i tak dziecko z tego wyrasta", wiec kupowali mi 68-74.. a przeciez noworodka nie ubiore w 68, prawda? no wiec zostalam z niczym, haha. dobrze, ze mialam juz wczesniej mniejsze rozmiary, bo jakbym liczyla, ze "dostane" od kraambezoekers, to nic bym nie miala :D

AYNI ja tez czytalam ze dzieci czesto waza jak ich mamusia:-)Mniejsze rozmiary zawsze mozesz kupic,ja tez nie bylam przygotowana na takie malenstwo ale maz sie dzielnie spisal kupil wszystko ,wypral ,wyprasowal i przywiozl do szpitala.kochany moj mezulek.Mysle ze zainwestuj w rozmiary 56 i w zwyz.

Ostatnia edycja:
A my właśnie wróciliśmy z Hagi. Naoglądaliśmy się troszke mieszkań. Jeszcze nic nie wybraliśmy na 100%, bo czekają jeszcze kolejne mieszkania do objerzenia. W tym nadchodzącym tygodniu chyba już coś wybierzemy.

A Janek nie przestaje gaworzyć:-D Baba, Mama...Mama ma, pupa;-) Moja mała gaduła:-)

Iguana ho ho to jestecie bussy z tymi mieszkaniami ... a wszystkie tylko w voorburgu?? czy jeszcze jakies inne opcje macie ??
trzymam kciuki za podjecie własciwej decyzji ;)

dziewczyny które piorą w Neutralu.. co polecacie bardziej?? płyn czy proszek?? ja ogólnie za płynami nie przepadam, ale moze to łagodniejsze :) chyba ze sobie z polski lovele przywioze :) chciałabym niebawem ciuszki przeprać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry