reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

statystyczny niemowlak hehe, dobre :p kazde dziecko jest inne, wszystko zalezy od tego jaki wzrost maja rodzice, dziadkowie, itd. moje dziecie w ogole nie nosilo 50, bo oboje jestesmy dosc wysocy (moj ma 188, ja 170) i tak jak pisalam juz wczesniej teraz ma 3 miesiace a JUZ nosi 68 bodow i spiochow. nie ma reguly ze urodzisz 3,5 kg dziecko. Tomek urodzil sie z waga 3330, coreczna Sencilli juz 4900 (cos kolo tego, ale dokladnie nie pamietam), a coreczka mojej kolezanki 2770. Nigdy nie wiesz z jaka waga urodzi sie Twoje dziecko i z jakim wzrostem, dlatego uwazam ze lepiej miec wszystkich ciuszkow po troche. Pozatym jak (nie daj Boze) urodzisz wczesniej i dziecko bedzie mniejsze, to nie bedziesz miala je w co ubrac, a w za duzych ciuszkach bedzie mu zimno i niewygodnie.

reklama
AYNI to ciezka odpowiedz i statystyki na nic sie zdaja ,bo jedno twoje dzicko moze byc male a drugie wieksze tzn,mojej kuzynce jedno urodzilo sie 53 a drugie 57.do tego wazna jest waga.Mysle ze 51 nie kupuj.No ale moze swiezo upieczone mamy sie wypowiedza.

Ha ha wlasnie przeczytalam co napisala DE HAGUE i smiac mi sie chce bo to odwrotnosc tego co ja napisalam i AYNI dalej w kropce:-D

Ostatnia edycja:
kurcze faktycznie to wcale nie takie proste, najlepiej własnie po kilka roznych rozmiarow a potem jak juz bedzie dokładnie wiadomo jakie potrzeba to reszte dokupic , bo nie ma sensu nie wiadomo ile kupowac jednego rozmiaru jak sie okaze ze sie nie uzyje ;)

Ayni nie kupuj malych rozmiarow - ja mialam 50-tki 3 szt... 56-tki moze z 5szt... i uzywalam ich tylko do 3tyg.:tak: tak wiec ja gdybym teraz miala kupowac kupilabym ze 4 szt tej 56 a reszte juz wieksze... moje dzieci 4000-4630 wiec 56 bardzo malo 62/68 tego potrzebowalam mnoostwo...
Mniejsze mozesz zawsze dokupic...:tak:

tak czytam i czytam, ze duze dziecia wam sie rodziły, powyzej 4 kg to juz nawet nawet , ja sama wazylam 4,1 jak sie urodzilam i do dzisiaj nie raz słucham jak to wszystkie kaftaniki w szpitalu byly za małe hahaha a po drugie im wieksze tym chyba bardziej bolesny porod cio?? czy moze nie koniecznie ;0

macie jakies fajne pomysły na firanki do pokoiku?? ja przegladam na internecie to piekne sa, no ale znalesc cos na moje okno graniczy z cudem, za to na metry nie sa juz takie sliczne ...:(

Dzieki dziewczyny, za wasza rada kupie mniejszych mniej, a "normalnych" wiecej. U nas ciezko wyrokowac jakie bedzie dziecko, bo ja mam 167 cm a moj Peanut jest pare cm nizszy :sorry:za to u niego w rodzinie wszyscy poszli po ojcu i jego bracia sa bardzo wysocy , moj tato tez. Poki co dzidzius rosnie pomiedzy przecietna a gorna granica na wykresach, ale pewnie dopiero pod sam koniec dowiemy sie jak duzego dziecka sie spodziewac.

Madzia niestety nic, u mnie okno na skosnej scianie, tam juz w ogole nie wiem co i jak powiesic.
:rofl2:

Jezu sorry Sencilla, pomylilam sie o kg, a mialam napisac 3900, matko ale dowalilam heheheheheheh :)))))))) przepraszam!! :) :*

reklama
niekoniecznie jak duze dziecko to bolesny porod, wszystko zalezy od fizycznosci kobiety...

aha no ja nie wiem jak to działa, ale takie pierwsze skojarzenie przychodzi na myśl ze im wieksze dziecko tym wieksze wyjscie musi byc a tym samym bardziej bolesne :) ale skoro to nie koniecznie tak jest to dobrze :)

Do góry