reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ayni karte dostaniesz przy kasie a potem musisz ja tylko zarejestrowac przez internet, fajna sprawa bo jest duzo promocji na ta kartke .... ale fakt nie duzo bylo z kruidvata, paczka pieluch, jakis balsam i oliwka czy cos takiego no i torba :)

Iskierka a jak długo czekasz na prenatala?? bo ja tez czekalam jakis czas i jak poszlam do pani w sklepie to powiedziala ze do 6 tyg mozna czekac na odzew ale do mnie jakos po 4 tyg juz wyslali ;)

Ostatnia edycja:
reklama
no moze ale to ogloszenie bylo z przedwczoraj:szok::dry::confused:
Yyyyy, no to faktycznie przegięcie.....

The hague - dopiero po weekendzie zacznę, bo jutro sprzątanie, a w niedzielę mam gości na urodzinach syna, więc nie wiem czy chwycę robótkę w dłoń.
A od poniedziałku całe ranki będę miała blogą cisze w domku, więc zrobię szybciutko:-D

Dziewczyny, w tenacie "Poród w Holandii" pytałam ile paczek tych inlegverband i kraamverband mam sobie kupić przed porodem, bo nie chciałabym posyłać po to męża lub córkę. Tym bardziej, że będą musieli jechac po nie specjalnie do miasta, do przyszpitalnego sklepiku, bo tylko tam są te z firmy Natalis....
Może tutaj któraś z was mi odpowie?

Anetko ja to widze tak ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, a noz za niedlugo domek dostaniecie:-)

Dobrej nocy wam zycze:-)

Iskierka a jak długo czekasz na prenatala?? bo ja tez czekalam jakis czas i jak poszlam do pani w sklepie to powiedziala ze do 6 tyg mozna czekac na odzew ale do mnie jakos po 4 tyg juz wyslali ;)
Nie jestem pewna, ale osobiście wydaje mi się że własnie mija coś kolo 6 tygodni.
A w Kruitvacie tez się rejestrowałam, ale dawno. I dziś doczytałam, że paczkę odbiera się 2 miesiące przed datą porodu i że przyjdzie info na e-mail.
Ja nie mam prenatala w okolicy:baffled:

Dobrze Iskierko, bede cierpliwie czekac :tak:
co do tych inleg i kraam verband, to powiem Ci, ze roznie tu bywa. dlatego, ze kazda z nas ma inny organizm, jednej po porodzie bedzie lecialo przez 4 tygodnie, innej przez 6 a innej tylko tydzien.. ja mialam tylko kraamverband, inlegverband nawet nie wiedzialam ze takie sa, i nawet nie byly mi potrzebne bo nie mialam jakiegos wielkiego krwawienia po. zuzylam 1,5 opakowania, jedno mialam swoje a pol dostalam od kolezanki bo jej juz nie byly potrzebne. potem uzywalam najtanszych podpasek z alberta (za 40 centow :) ), mozna tez always, ale ja nie moglam bo mialam szwy i polozna mi doradzila zwykle bawelniane zeby sie szwy nie papraly i nie ropialy. mysle ze 2 opakowania kraamverband Ci wystarcza - tak wedlug mnie :)

Aha, Iskierka, co do prenatala, to wraz z listem zapraszajacym po odbior doosu dostaniesz acceptgiro i jesli zaplacisz (chyba)5e to dostaniesz dosa do domu kurierem :)

Wiesz, zdaję sobie sprawę, że każda z nas krwawi inaczej. Pytam raczej orientacyjnie i wyłącznie dlatego, że mieszkam na wsi "zabitej dechami" i cięzko będzie w okolicy kupic te podpaski. A zwykłe są malo chłonne, jak na pierwsze dni....
Ale dzięki za odpowiedz.

Kobitki ale szalejecie:-D
Aniu gratuluje udanego zakupu:tak: Co do tych maili to tez mnie wkurzaja:tak:Czasem czekam i czekam i po dwoch lub wiecej tyg przychodzi odp:wściekła/y:Holendrzy zawsze maja czas:angry:

Niunia tobie rowniez gratuluje ale podjecia decyzji w spr mieszkanka :tak:
Anetka moze jeszcze zadzwonia , a jak nie to na pewno sie jeszcze cos znajdzie:tak:

Madzia tez sie zastanawialam nad tym czyms z prenatala:-D:tak: i wymyslilam ,ze to jest na ramie dla mamy zeby sie nie pobrudzila jak sie trzyma dziecko do odbicia:baffled::sorry2: ale czy dobrze mysle to nie wiem;-):baffled:

Ja juz o doos z kruidvata sie nie staram ,bo nic tam ciekawego nie ma , a mam juz dwa pudelka na chusteczki a tam znow jest to pudelko:happy2:

Iskierka ja tez dlugo czekalam na prenatala ,za to z etosa mialam po 2 tyg:tak:

dobrej nocki

Iskierka jak Ci sie beda konczyc, to mozna szybko przez internet zamowic, jest wiele drogerii internetowych ze jak zamowisz do 13.00 to na drugi dzien masz juz produkt w domku , ja mam ten sam problem, bo moja wies, to dopiero wies :D ale pocieszam sie, ze zawsze jest internet , mimo wszystko tez wole byc bardziej przygotowana.

The Hague - czytalam dzis ten artykul , omg co za dziwadla chodza po swiecie, kolejna matka, ktorej nie przeszkadza pindrzace sie dziecko od 9-tego roku zycia. No fajnie, panowie sie za nia ogladaja, samochody zwalniaja itd, jeszcze ten dzieciecy styl ubierania sie w sam raz dla starego, spoconego , tlustego pedofila. Nic, tylko czekac. Fajnie, ze dziewczynka mowi w kilku jezykach, chociaz ja wolalabym aby skupila swoja pasje na nauce a nie na pindrzeniu sie fuuuujjjj a potem sprzeda dziewictwo w internecie :D lol

dobraaanooc!!

reklama
Do góry