reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ayni też tak mam ;) patrze na łozeczko i juz sobie mysle jak tam lezy ;) no i prawda, im wiecej zaczyna sie przygotowan i gromadzenia rzeczy to tak jakoś blizej sie jest tego wszystkiego ;)

nie, torbe dostałam z kraampakket z ubezpieczalni w prezencie ;)
a w prenatalu były pieluszki i chusteczki, skarpetki, butelka, smoczek jeszcze takie cos jedno co nie wiem co to :)gazety ksiazeczki kupony i 2 puszeczki piwka 0% heheh nie pamietam czy cos jeszcze.... mialam tez z etosa ale tam w sumie mało było, tylko butelka i smoczek i same gazety :) czekam jeszcze na kruidvata;)

reklama
Ojej kurcze to fajnie,myslalam ze jakies takie skromne bedzie a tu taki wypas. No moj byl dzis niechcaco w miescie, jakby wiedzial wczesniej ze jedzie to by mi juz odebral, juz sie nie moge doczekac!! a wy macie juz wybrane imie/ imiona ?

siema...

Anetko bardzo mi przykro - glowa do gory, nie ma tego zlego ...:tak:
Iskierka ogloszenie niespadlo bo przeszukalam wszystko - po prostu jak napisalam do goscia to sie chyba kapnal ze zapomnial wycofac a rower dawno sprzedany...:dry:naszczecie sie udalo i oto w garazu stoi PREZENT:-D /Sencilla ja za niego zaplacilam 45euro ale jest jak nowy - moj M byl w szoku zreszta wstawie wam fotke po weekendzie/
Co do bluz z kapturem to ja je uwielbiam bo np zima nie uzywalam czapek :szok::-D/maly w maxicosi kaptur na glowie i spiworek na nogach/ my tylko z domu do auta z auta do sklepu ze sklepu do pracy i jeszcze do szkoly wyskakiwalismy wiec jakby mial wiecej na sobie to by mi sie zgrzal w aucie:tak:a tak noprobleem..

Nana GRATKI fajnie ze wam sie spodobalo i ze fajne warunki:tak:

a w prenatalu były pieluszki i chusteczki, skarpetki, butelka, smoczek jeszcze takie cos jedno co nie wiem co to :)gazety ksiazeczki kupony i 2 puszeczki piwka 0% heheh nie pamietam czy cos jeszcze.... mialam tez z etosa ale tam w sumie mało było, tylko butelka i smoczek i same gazety :) czekam jeszcze na kruidvata;)
Hmmm, a ja już daaaawno rejestrowałam sie w prenatalu po ten prezent i jakoś do dziś nic nie dostałam.....
Owszem, mam z Etosa i z JongeGezinen, no i z BabyDump, ale tam większośc jest gazet i ulotek różnego rodzaju, w tym kilka "przeterminowanych" na jakieś akcje do konca 2011 roku...
Generalnie to z tych pudełek mam w sumie: dwie malutkie butelki ze smoczkami w kształcie imitującym pierś, smoczek dla maluszka, 2 próbki kremu na mój brzuszek, pieluszkę pampers new born, husteczki do pupy wraz z pudelkiem ze Zwitsala, śliniaczek, body rozmiar 50, plastikowe łyżeczki i kubeczki-niekapki. Do tego dwie maskotki i całą stertę gazet...
Musze jeszcze "zapukać" do Kruitvata

Łoooo matko, czlowiek pare godzin w robocie spedzil a tu nawolone tyle postow hihihi fajnooo lubie tak czytac i czytac bez konca :-D
Tomek jak zwykle juz po kapieli, najedzony i spi :sorry2: jak go klade w kolysce o 21:30 to w sekundzie zasypia i nie ma go do 4 rano :) chyba lubi ta swoja kolyske, pozatym do mamy ma tak blisko - na wyciagniecie swojej malej raczki :tak::-)

Co do ubranek dla noworodka, to ja mialam tego dosc sporo, bo podostawalam od znajomych po ich dziecku (6 reklamowek ciuchow:szok:), od moich pracodawczyn no i od rodziny faceta mojej siostry :-D i niektore rzeczy maly zalozyl tylko raz a niektorych nawet wcale mu nie zalozylam:sorry2: trudno, ciuszki zostaly zmagazynowane i czekaja na kolejnego bobaska wlasciciela/wlascicielke :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: takze dziewczyny nie kupujcie nic duzo, kilka sztuk bodow wystarczy, tak samo z kaftanikami, polspiochami, spiochami, pajacami itd. wydaje mi sie ze wszystkiego po 10 wystarczy.. ja samych bodow z krotkim rekawem mialam 50 sztuk :szok: z dlugim tez cos kolo tego, ale przynajmniej jak mi sie Tomek obs*al za przeproszeniem to moglam go przebierac nawet 10 razy na dzien :) a ja lubie przebierac pare razy dziennie w inne ciuszki hehehehe :))))) no ale gdybym miala sama kupowac wyprawke za wlasne pieniadze, to nigdy w zyciu nie kupilabym tyle ubran, bo dziecko nie zdarzy niektorych ponosic, nim sie czlowiek nie obejrzy to rozmiar z 50 zmieni sie na 56 i za moment jeszcze na 62.. Tomek ma 3 miesiace a wiekszosc ubranek a szczegolnie body i spiochy nosi juz 68..

Z innej beczki, macie jakies zwierzaki? ja to bym chciala miec labradora.... tam gdzie pracuje jest taki piesek, jest tak madry, umie robic strasznie duzo rzeczy, i do tego taki przytulasek.. ajjj... no ale moj M to sceptyczny jest, bo twierdzi ze bedzie musial sam z nim wychodzic, a ja bede lezec na kanapie hehehe :))))))

Iskierka czy ty zamawialas przez Prenatal czy przez WIJ ? Ja zamawialam przez WIJ i dostaje regularnie gazetki i ostatnio przyszlo zaproszenie o odbior tego pudelka szczescia ;D

WIJ Special Media - de blije doos

ja nie mam voordelkaart z kruidvatu ,jak sobie wyrobie to tez sie tam zapisze, ale jakos narazie mi nie po drodze do miasta, moze next week.

The Hague, ja sie wychowywalam z owczarkiem niemieckim, ktorego dostalam od rodzicow na dzien dziecka , kiedy mialam 6 lat. Bardzo madre pieski, duzo rozumieja, moja sunia sie nauczyla , ze nie wolno deptac grzadek i po ogrodku chodzila tylko po sciezkach, potrafila podskoczyc i pociagnac galaz bo wiedziala ze spadna gruszki , cwaniara byla, i z moim malutkim braciszkiem tez sie swietnie obchodzila jak sie urodzil . Polecam ! Jeszcze dodam, ze jak ja chcialam kotka, to moj m tez byl sceptyczny na poczatku, mowil, zeby poczekac i wziac po dzidziusiu juz, ale jak tylko Hitklif zamieszkal w naszym domu to prawie sie nie rozstaja. Teraz swiata poza swoim kotkiem nie widzi i nawet jak kot wychodzi wieczorem a my juz musimy spac, to zostawia mu okienko uchylone, zeby kot nie spal w zimnym na dworze hehe ;) musisz go jakos przekonac !

Ostatnia edycja:
Zamawiałam przez Prenatal, a dziś przekierowali mnie do WIJ. I w momencie jak kliknęłam tam, gdzie wyswietlało się to pudełko to otrzymalam info, że nie moga mnie ponownie zarejestrować.... Nie wiem o co kaman....
The Hague - mulina kupiona ;-)

z kruidvata nie ma nic ciekawego ;/ nie postarali sie, no jedynie to opakowanie pieluszek sie przyda, bo butla to masakra... i do tego zinkzalf na odparzenia, to juz wiem ze tego nie zuzyje, bo mojemu dziecku sie pupa nie odparza, a jakby sie juz miala odparzyc to wole uzyc sudocrem, bo najlepszy. no ale w sumie za darmo to mozna brac :) chociazby ze wzgledu tych pieluch wlasnie..

Iskierka ciesze sie :D daj znac kiedy mniej wiecej prace maja sie zakonczyc, zebym mogla 'mezusia' poprosic o podwozke ehehe :))))

a ja z prenatala teraz czekam na baby doos i do dzis jeszcze nic nie przylazlo...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry