reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla, ja ostatnio ogladalam brytjski dokument, w ktorym sie ocenia jedzenie z supermarketow, bylo wlasnie o kurczakach , odwiedzali kilka hodowli, a tam jeden na drugim, mieli taka sciolke jakas chemiczna po ktorej odparzaly im sie nogi? (sorry, ale nie wiem co ma kurczak) niektore tam padaly i inne kuraki po nich deptaly i profilaktycznie szczepiono je przeciw chorobom antybiotykami, niektorzy hodowcy mowili, ze przed ubojem ten antybiotyk sie naturalnie wytraci, ale jak zrobiono badania pokazano jak przerazajaca jest ilosc tego antybiotyku w kuraku juz na polce sklepowej. Skontrolowali wszystkie sieci supermarketow w UK. Dziwi mnie czasem dlaczego tutaj nikt nie robi takich badan , np czym sa pryskane warzywa szklarniowe , jaki to ma wplyw na zdrowie itd. Czy holendrzy nie pytaja juz o jakos jedzenia, ktore spozywaja ? Czy bez lata intensywnej hodowli czego popadnie po prostu juz sie przyzwyczaili ?

Ania, ale super zdjecia!! Fajnie, ze macie takie miejsce w miare blisko, u nas nie ma nic, chodzimy tylko kaczki dokarmiac. A Karina gdzie zgubila sznurowki ? :D

Ostatnia edycja:
reklama
SENCILLA pytalas od kiedy chcielibysmy sie wprowadzic ,hmmyyy :-) jakby dalo rade to od czerwca .bo i tak mamy termin do 21 czerwca na wyprowadzke.

Mamy nowa fizjoterapeutke ,to juz trzecia:-)Jedna urodzila ,druga w ciazy.dzis ta nowa zobaczyla Tymka no i zuwazyla rozne problemy ,ktore tamta olewala obiecala sie tym zajac ;-) no zobaczymy .Tymek ciagle siada tak ze wygina sobie bioderka ,mowilam o tym za kazdym razem tej starej fizjo.no ale mowila mi ze to nic takiego ,ze to nic nie szkodzi bioderkom.ta dzisiaj mowi mi ,ze tak nie mozna ,ze to szkodzi bioderkom bo poprostu je sobie wygina po niewlasciwym kontem.OJ OJ :-(

Ostatnia edycja:
Ayni te buty takie wsuwki sa - bez sznurowek i mala je uwielbia!:-D
Nana no to trzymamy kciuki...

ide sie palnac na kanape bo moi sie tak dotlenili ze dwojka juz spi... :tak:

wiecie tak sobie pomyslalam ze to moze byc racja z tym co pisala IGUANA ,bo to jest codzienna porcja bialka dla dziecka.My tez jakby nie patrzec codziennie mieso jemy nie koniecznie na objad ale np jako wedliny to tez mieso.Ja nie dawalam tak Tymkowi ale teraz myle ze mozna tak robic.Pamietam ,ze na dietetyce kiedy uczylam sie o zywieniu niemowlat to tez mowiono nam zeby dawac miesko na przemian czyli 2 razy ryba no czyli to w zasadzie nie codzien miesko :-D ale nagmatwalam.

ROCK to tez moja muza:-)

ale sie wscieklam wlasnie:angry::wściekła/y: - ani emaila od goscia ani juz tego ogloszenia na markplatsu nie ma...:confused::dry:- nic tylko golymi rekami bym go udusila;-):tak:

Widzę, że nie tylko ja lubię klimaty w stylu Closterkeller czy Within Temptation :-D:-D:-D. Nie czytałam wszystkich postów, więc dziękuję z góry za życzenia. Zaraz wstawiam bułeczki do piekarnika. Nie chciałam zostawiać słoika nutelli, bo potem by mnie korciło, żeby zjeść. Tak to zjedzą inni. Zaraz też się zabieram do sushi, bo mi chyba już ryż wystygł :-).
Buziaki dla Was :*, nie piszcie za dużo, bo potem nie ogarnę ;-).

Nana co do bialka to ja sie zgodze, bo to skladnik budulcowy miesni i sie bez niego nie obedzie, ale bialko to przeciez nie tylko mieso. kiedys polecanym zdrodlem bialka byl drob, no teraz wiadomo jak jest z tym drobiem... Mysle, ze wiedze poradnikowa trzeba by nieco zmodyfikowac, bo jeszcze 10 lat temu procesy produkcyjne oraz konwersujace miesa i wedlin nie byly az tak inwazyjne, nie wiem czy wiedza ksiazkowa za tym nadaza i w ogole to jest chyba jeszcze temat tabu, pewnie przez nastepne pare lat. Ja sobie tylko wyobrazam to wszystko osiadajace w jelitach i mysle, ze lepsza ryba, bo tez bogata w bialko pozatym aminokwasy ;)
Fajnie ze macie nowa babeczke, czesto zmiany wychodza na dobre , mam nadzieje, ze to tylko z korzyscia dla Tymka.

Dokladnie AYNI bialko jest nie tylko w miesie , dlatego rybki ,nabial mozna dawac dziecku jajko naprawde jest w czym wybierac i warzywa sa takie ktore maja duzo aminokwasow czyli bialek .ja zaluje iz nie wiedzialm wczesniej ze moge kozie mlesio Tymkowi dawac .Ja daje tez Tymkowi tran ,albo oliwe z oliwek do jedzenia bo to zrodlo NNKT i kwasow omega .Polecam tez omege dla Pan w ciazy:-)

Nana moj tato odkad pije pare lyzek dziennie oliwy z oliwek obnizylo mu sie cisnienie :tak:ja pozeram duze ilosci oliwek i wszystko smazymy na oliwie z oliwek , slonecznikowy olej tylko we frytkownicy, gdzie smazymy domowe frytki. A ja wlasnie szukam kombinezonow, bo chce kupic sobie taki na lato jumsuit dla ciezarnych , widzialam kilka fajnych i rozgladam sie jeszcze

reklama
Do góry