reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam :)
Ja już po śniadanku i po kawusi. Mam chwilke czasu, bo mąż robi porządki w garażu, a potem jedziemy na zakupy i z naszym pieskiem do weterynarza na szczepienie. Już mi go żal:sorry2:
Tyle, że jemu mnie nie żal. Obudził mnie glośnym piszczeniem o 3.00 w nocy i choć on potem jeszcze zasnął, to ja wierciłam się prawie do samej 5.00...
Za to potem spałam do 10.00:-D
o 13:00, będę starsza od siebie o rok... 25 lat, jeju, zawsze mi się wydawało, że to tyyyle jeszcze czasu przede mną, a to już
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!
Co do marki HP to jest chyba przereklamowana bo juz od tylu osob slyszlam ze maja problemy. My mamy acera (3 lata) i lenovo(1.5) z tym ze acer juz ma padnieta baterie a lenovo chodzi bez zarzutow.
Ja też mam acera. ma już 2,5 roku i oczywiście działa wyłącznie na prąd. szkoda mi na nową baterię, wolę poczekac i ew. kupic nowy laptop:-D

Wiecie co? Denerwują mnie niektórzy sprzedający na marktplaats. Dają ogłoszenie, nie podają nr telefonu tylko kontakt meilowy, człowiek pisze i czeka dniami, tygodniami na odpowiedz:angry:
Już tak miałam z łóżeczkiem, teraz tak mam z szafką. Chciałam kupic szafkę - taką wąską do 50cm, żeby postawić w kąciku dziecięcym koło łóżeczka. Miałabym na ubranka i kosmetyki. No i oczywiście czekam już od poniedzialku na odpowiedz i lipa:wściekła/y:
Niepoważni ludzie........

Robale, coś dawno cie tu nie bylo. Jak zdrówko?
Hehe, zapraszam, zapraszam. Oblejemy troszeczkę, by się tapeta nie odkleiła :-D:-D:-D

reklama
AYNI ja tez w pazdzierniku 22 .To byl dzien kiedy nasz papiez odprawial swoja pierwsza msze.Mama opowiadala ,ze ogladali to w Tv i co chwile lapaly ja skurcze.

Ostatnia edycja:
Ooo moj brat tez z 22 pazdziernika. Ja tez urodzilam pierwsza coreczke,jak mialam 25 lat,miesiac po urodzinach.

Z tych co wymienilas, to ja znam tylko Marco Borsato, nie lubie go za bardzo, ale ma piosenke o corkach : Dochters, na teledysku mozemy zobaczyc tatusiow z coreczkami :)
Znam za toBløf nawet lubie jego piosenki, Gerard Jorling, takie stare holenderskie disco polo , Anouk pewnie tez znasz, Guus Meeuwis tez nawet w porzadku, Jim , A do nauki holenderskiego polecam Lange Frans :
Lange Frans & Baas B - Het Land Van - YouTube

kusje! :*

Dzięki wielkie za info. Poszukam po necie, posłucham, pooglądam:-D Anouk znam dość dobrze i ją akurat bardzo lubię, bo rock to moja muzyka:tak: Znam jeszcze taką kapelę grającą gotyk, dość undergroundowa, członowie pochodzą z Amsterdamu, choć obecnie mieszkają w Niemczech, nazywają się Clan of Xymox. Byłam na ich koncertach kilka razy, ale w Polsce i wtedy błędnie myślałam że pochodzą z Niemiec, hehe:-D

A tutaj próbka ich muzyki:
Clan of Xymox- Jasmine and Rose - YouTube
Clan of Xymox- Muscoviet Musquito - YouTube
Clan of Xymox - Emily - YouTube

Iskierka ja już zdrowa :tak:, co do psiaka my w poniedziałek do weta jedziemy na kastracje, szkoda ale jak będę chcieć maluchy się uśmiechnę do Twego starszego ;-). A co za szczepienia ma maluch, jej jak mi ich brakuje, a ta moja pinda ma cieczkę muszę ich tak pilnować.

A nie wchodziłam bo ostatnio strasznie nerwowa chodzę, mam dobry humor a za chwilę bomba zegarowa, ja już się nie nadaję do życia z ludźmi, dziurę wiercę M abyśmy się przeprowadzili, ale sam mówi że to już raczej ostatni rok i idziemy na swoje :-D:-D. swoją drogą m mówi żebym się aż tak nie złościła, ale jak jak ludzie w pracy w ogóle nie myślą, już mam czasami dość tłumaczenia im po 10 razy prostych spraw, ja też kiedyś zaczynałam ale ja się starałam. Normalnie muszę wziąść chyba 2 dni urlopu i wyjechać sama, nie do Pl, bo tam to w ogóle męczarnia jak dla mnie, zostawić to wszystko, ten dom, tą pracę, tych ludzi i ich problemy, psy i odpocząć. Może na rybki pod namiot się wybiorę jak ciepło będzie.

Zapomniałam napisać. Dzwoniłam do Bobovity, aby dopytać o częstotliwość podawania mięsa niemowlętom karmionym cycem...jaką zalecają w tabelce...bo jest nie za jasno sformułowana jak dla mnie. No i okazuje się, że zalecają mięsko dawać każdego dnia, a 1-2 razy w tygodniu zamieniać na rybę. A nie jak myślałyśmy tutaj na forum 1-2 x w tygodniu mięso, a w tym czasem ryba zamiast mięsa.

Może się to komuś jeszcze przyda...

Ostatnia edycja:
Robale, ja nie wiem, czy mój już nie za stary na dzieci :-D
A co do urlopu - zapraszam do mnie - na strychu mam wielkie małżeńskie łoże, al od poniedzialku moja trójca pół dnia poza domem będzie - mąż w pracy a dzieci w szkole to bedzie czas na ploty.
Ja się juz do dalekiej podróży nie nadaję, więc podróż do ciebie odpada. Zapraszam więc do siebie.
A co do szczepień - nie wiem co mu dadzą, chyba wszystkie podstawowe szczepienia. Nie byliśmy wcześniej, bo mialam auto kapot, a w tym tygodniu mialam mlyn z urządzaniem kącika i dopiero na dziś udało mi się z weterynarzem umówić

Dobra - znikam dop sklepu, bo lodówka pusta, a moj mąż chce dziś pierogi robić:-D:-D

Hejka ;)

Ale dzisiaj pospałam, dopiero wstałam ;)

Astrid WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !

ja urodzinki mam juz za miesiac :) i w koncu bede swietować w Pl :)

Co do laptopów to ja mam hp i jestem bardzo zadowolona oprócz tego ze padła bateria :) ale i tak siedze cały czas na pradzie, pewnie dlatego sie zarżneła ;)

Iskierka ja tez jestem ciekawa jak tam urzadzanie pokoiku ;)

reklama
Karola tak moj maz zadzownil po te mieszkanie ale jestesmy na 2 miesjscu wiec mamy 50% szans dzisiaj bede wiedzila czy sie udalo. Oczywiscie dam znac.

musze sie wziasc za sprztanie bo moj tata wlasnie wyszedl a ja zamiast zaczac sprztac to do laptopa :-) dobrze ze obiad rano zrobilam.

A ja tez z pazdzierniak 29 :-) Skorpiony gora

Do góry