reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Witam WAs dziewczynki!
:no::angry: to buziaczki z pozdrowieniem od Marysi :)

Iguana, to zdziwiona jestem, ze miesko kazdego dnia? hmm.. ja tak nie dawalam i dawac nie bede, bo jakos mi sie to nie widzi ;-)

Co do zespolow holednerskich, to moze Wam sie spodoba Within Temptation, moja kolezanka jest wielka fanka tego zespolu :tak:

Astrid, sto lat sto lat dla Ciebie! The Hague, juz 3 miesiace Twoj synek ma? ale ten czas leci!
Moja Liljanka konczy jutro 2 miesiace, nie moge w to uwierzyc, ze tak szybko. A zauwazylam dzis, ze jak lezy w lozeczku, to wyciaga raczke do zabawek na karuzelce i stara sie je dotknac. W ogole jest taka kochana, wesola, caly czas sie smieje, łypie oczami, bardzo kontaktowa, moje dzieciatko drogie.

Nana, zadzwonie tam, jak mi mala pojdzie spac, bo tak, to nie pojdzie :no:
od kiedy chcielibyscie sie tam wprowadzic?

Sencilla, ja też nie będę dawać mięska każdego dnia, ale zwiększę częstotliwość, bo na razie dawałam tylko 2 razy w tygodniu, a to nawet mi samej wydawało się za mało.

Within Temptation znam i nawet w miare lubię ich. Ale oni są z NL? To mnie zaskoczyłaś.

A ja właśnie sprzątam. Myślałam, że sobie odpuszczę, bo wszędzie pełno pudeł i ciężko jest to ogarnąć...ale strasznie się kurzy w naszym mieszkaniu i jeszcze tak jakoś mamy egzystować do końca maja.

W przyszłym tygodniu oglądamy pierwsze mieszkanie, które jest jednym z czołowych typów. Zobaczymy.

Fatalnie z tym Olvaritem tutaj, ma tylko 2 rodzaje ryby w słoiczkach: łosoś i tuńczyk. Przy czym tuńczyk jest z pomidorami, a ich na razie nie chcę podawać maluszkowi...więc zostaje tylko łosoś. Odkryłam w okolicy C1000, więc się tam w wolnej chwili przejdę, bo podobno można dostać coś z Hippa. Jednak na ich holenderskiej stronie też nie widzę nic z rybą:-( Wybór bardzo skąpy.

Zapomniałam napisać. Dzwoniłam do Bobovity, aby dopytać o częstotliwość podawania mięsa niemowlętom karmionym cycem...jaką zalecają w tabelce...bo jest nie za jasno sformułowana jak dla mnie. No i okazuje się, że zalecają mięsko dawać każdego dnia, a 1-2 razy w tygodniu zamieniać na rybę. A nie jak myślałyśmy tutaj na forum 1-2 x w tygodniu mięso, a w tym czasem ryba zamiast mięsa.

Może się to komuś jeszcze przyda...
Musze Ci powiedziec, ze jestem zszokowana nieco ich odpowiedzia, bo ja sama rzadko jem mieso (okolo 2 razy w tyg czasem rzadziej) i nie wiem czy chcialabym dziecku dawac miesko codziennie. Nie rozumiem ich stanowiska, jezeli doroslemu czlowiekowi sie nie poleca jesc miesa na codzien , bo sie ciezko trawi i osiada w jelitach, to czemu dziecku dawac ? Ja bym jeszcze troche poczytala w necie na temat podawania miesa, w Polsce to mnie w ogole nie dziwi, bo to miesny kraj, gdzie ryby sa drogie ale zszokowalas mnie , ze tam podaja dziewczyny tak malemu dziecku mieso z grilla. Dopisuje jeszcze, bo widze, ze piszesz o rybach, nie myslalas moze aby kupic parowar & blender w jednym z Aventu Philipsa ? Moglabys sobie kazda rybke na parze przyrzadzac i podawac malemu wg waszego uznania. Ja planuje kupic to urzadzenie i nie zdawac sie na sloiczki.

Ale poslucham sobie w wolnej chwili, tego Clanu, ja kiedys lubilam sluchac Closterkellera i nawet widzialam na zywo w Opolu podczas piastonaliow, razem z Moonlight jako support . Fajnie bylo i przesluchalam chyba wszystkie ich plyty.

Robale, ja tez jestem za tym, zebys sobie zrobila jakas przerwe i zorganizowala jakas przyjemnosc dla siebie i meza, z dala od obych ludzi, pracy i tego kraju. Moze krotki weekend w Paryzu dobrze by Ci zrobil ? Wiem, ze jest tutaj jakies biuro podrozy ktore organizuje wycieczki po Paryzu z polskim przewodnikiem i naprawde tanio jest. Musisz sie wyrwac od czasu do czasu, zobaczyc cos nowego, nie myslec o pracy, bo caly czas w takiej atomosferze to napewno na zdrowie nie wychodzi...

A ja jestem z 30 pazdziernika
moja mama miala termin na 1-go listopada, swieto zmarlych , ale na szczescie sie pospieszyla, inaczej mialabym urodzinki, po odwiedzinach na grobach :-D

Ostatnia edycja:
a moja ukochana bratanica-chrzesnica 31 pazdziernika :)

to mieso mnie niezle szokuje, mysle, ze bede dawac Baby Lily nie czesciej, niz 2 :angry:razy w tygodniu. to buzi od Tosi, no, nie opedze sie od tych dzieci :confused:

Ayni, mam taki plan robić jedzonko Jankowi sama, choć chciałam się za to zabrać nieco później. Raz wygoda, dwa na początek jedzenie ze słoiczków ma spory plus bo jest ze sprawdzonego źródła (gospodarstwa ekologiczne)....np. kurczak, bo po tym sklepowym to słyszałam, że od hormonów jakimi szprycują te zwierzaki dzieciom róźne rzeczy się dzieją...itd. Ale jak ryby innej nie znajde to będę choć rybę na początek robić sama. A jak pojadę do Polski to znowu sobie nawiozę na zapas, bo tam jest wybór że głowa mała.

Closterkellera i Moonlight bardzo lubię. Closter, to stara kapelka, mam do niej spory sentyment:tak: Z polskich rzeczy rockowo-gotyckich polecam Deathcamp Project (ach ten sexi wokalista Void:-D, swoja drogą z Krakowa. Miałam przyjemność poznać na żywo:-p:-)).

DEATHCAMP PROJECT- rule and control - YouTube

Iguana musze sie z toba zgodzic co do kurczaka, w Holandii nie ma juz miejsc (w przeciwnienstwie np do Wielkiej Brytanii) gdzie mozna kupic ekologicznego kurczaka. Boze, on calkowicie inaczej wyglada!! Nawet jego kszalt i kolor jest inny! Staram sie tego zwierzecia unikac najbardziej podczas spozywania miesa, niestety w sloiczkach tez moze byc wiele rzeczy napisane, co prawda ja nigdy nie zagladalam na etykiety sloiczkow, ale jestem ciekawa, czy tam chociaz jest napisane , gdzie sie dokladnie znajduja te hodowle ekologiczne, jakas nazwa, adres ? Nie do konca dowierzam producentom w ich "ëkologiczne hodowle i skladniki" dopoki sami nie zamieszcza informacji skad pochodzi produkt.

Ja np kupuje w SPARZE soki , metne, z jablek i gruszek, nieslodzone ktore sa 100 % bio , na etykiecie mam podany adres przetworni oraz nazwe firmy z ktorej pochodza zbiory, moge wsiac w pociag/samochod i zobaczyc to miejsce , ewentualnie wypytac, wygooglowac na temat tej przetworni. Niestety takich produktow jest niewiele w Holandii i kupujacy nigdy nie ma swiadomosci skad kupuje produkt , ktory bedzie spozywac...

Ayni, no dokladnie, te kurczaki to sa naszpikowane antybiotykami i hormonami. My w ogole zrezygnowalismy z kurczakow i nie daje ich tez dzieciom.

reklama
Hej hej - pisareczki moje:-) ale zasuwacie... my juz w domku - lody tez byly najwyzej obiad bedzie troche pozniej:sorry2::-D...
Ja z marktplaatsem mam ten sam probleem - ja rower potrzebuje na niedziele o on milczy:dry: oczywiscie tylko email jest...i pisz sobie babo pisz...

Moi wogole zup ze sloiczkow nie chcieli - wywalanie pieniedzy dla mnie:sorry2:lososiem to Victro plul dalej niz widzial:-) ale normalna rybe z targu wcinal az mu sie uszy trzesly:tak::tak::tak:

a tu foty;

Załączniki

• P5050074.jpg
    P5050074.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 36
  • P5050037.jpg
    P5050037.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 37
  • P5050053.jpg
    P5050053.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 40
  • P5050071.jpg