Robale
Fanka BB :)
Iskierka, nie ważne czy stary czy młody ważne że da radę haha. No kiedyś wpadnę do Was w odwiedzinki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Musze Ci powiedziec, ze jestem zszokowana nieco ich odpowiedzia, bo ja sama rzadko jem mieso (okolo 2 razy w tyg czasem rzadziej) i nie wiem czy chcialabym dziecku dawac miesko codziennie. Nie rozumiem ich stanowiska, jezeli doroslemu czlowiekowi sie nie poleca jesc miesa na codzien , bo sie ciezko trawi i osiada w jelitach, to czemu dziecku dawac ? Ja bym jeszcze troche poczytala w necie na temat podawania miesa, w Polsce to mnie w ogole nie dziwi, bo to miesny kraj, gdzie ryby sa drogie ale zszokowalas mnie , ze tam podaja dziewczyny tak malemu dziecku mieso z grilla. Dopisuje jeszcze, bo widze, ze piszesz o rybach, nie myslalas moze aby kupic parowar & blender w jednym z Aventu Philipsa ? Moglabys sobie kazda rybke na parze przyrzadzac i podawac malemu wg waszego uznania. Ja planuje kupic to urzadzenie i nie zdawac sie na sloiczki.Zapomniałam napisać. Dzwoniłam do Bobovity, aby dopytać o częstotliwość podawania mięsa niemowlętom karmionym cycem...jaką zalecają w tabelce...bo jest nie za jasno sformułowana jak dla mnie. No i okazuje się, że zalecają mięsko dawać każdego dnia, a 1-2 razy w tygodniu zamieniać na rybę. A nie jak myślałyśmy tutaj na forum 1-2 x w tygodniu mięso, a w tym czasem ryba zamiast mięsa.
Może się to komuś jeszcze przyda...