reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Iskierka & Ayni, dzięki za pomoc:-) A teraz sobie właśnie słucham tego Jantje Smita:tak:

A możecie mnie doinformować, podajcie jakiś main-streamowych wokalistów tutaj w NL. Oglądając The Voice of Holland poznałam Marco Borsato, Nicka & Simona, Angele Groothuizen oraz tego malutkiego Roel'a van Velzen'a:-D

Sencilla, zaopatrzyłam się w te chusteczki do pupy dla Janka z Kruidvatu co polecałaś i będziEM testować;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iskierka , tak ja mam vastcontract wiec moj pracodawca ma obowiazki wzgledem mnie :)

Iguana czekam na opinie o chusteczkach z kruidvat'u

Astrid a umiesz robic oponki? bo jak umiesz to jestem w przyszlym tygodniu u ciebie hahahaha

Iskierka , tak ja mam vastcontract wiec moj pracodawca ma obowiazki wzgledem mnie :)

Iguana czekam na opinie o chusteczkach z kruidvat'u

Astrid a umiesz robic oponki? bo jak umiesz to jestem w przyszlym tygodniu u ciebie hahahaha

Nie umiem :no:. Chciałabym umieć oponki, pączki i inne bułki drożdżowe, takie polskie.

Iskierka & Ayni, dzięki za pomoc:-) A teraz sobie właśnie słucham tego Jantje Smita:tak:A możecie mnie doinformować, podajcie jakiś main-streamowych wokalistów tutaj w NL. Oglądając The Voice of Holland poznałam Marco Borsato, Nicka & Simona, Angele Groothuizen oraz tego malutkiego Roel'a van Velzen'a:-D

Z tych co wymienilas, to ja znam tylko Marco Borsato, nie lubie go za bardzo, ale ma piosenke o corkach : Dochters, na teledysku mozemy zobaczyc tatusiow z coreczkami :)
Znam za toBløf nawet lubie jego piosenki, Gerard Jorling, takie stare holenderskie disco polo , Anouk pewnie tez znasz, Guus Meeuwis tez nawet w porzadku, Jim , A do nauki holenderskiego polecam Lange Frans :
Lange Frans & Baas B - Het Land Van - YouTube

kusje! :*

Iguana, ja tez sie zaopatrzylam w zapas chusteczek kruidvatowskich plus chisteczki higieniczne Hello Kitty, dziewczyny oszaleja, haha
no bo wlasnie wrocilam niedawno z koopavond, odebralam babydoos z prenatalu, a takze odwiedzilam oczywiscie moj ulubiony turecki sklep. No i wlasnie wpierniczam baklave, jak ja ją kocham! z orzechami wloskimi, tą z pistacjami lubie tez, ale juz mniej.
No i oczywiscie poltora kilo wolowiny piekniusiej na gulasz, Ayni, wyobraz sobie, specjalnie spytalam, czy jest halal. No i JEST :tak:

ogladnelam dzis z dziewczynami odcinek Maklowicza w TUnezji, no i moje orzekly stanowczo, ze "musimy tam pojechac" :tak: wybralabym sie, nawet jeszcze w tym roku.. trza bedzie pomyslec :)
nie moglam za to za Chiny znalezc odcinkow w Holandii, czy ma ktoras z Was linka? moze juz podawalyscie, ale troche nie chce mi sie szukac...

Aniahaven, dlaczego poszukujesz swojego nastepcy? Nam z Toba dobrze, taka wyrozumiala jestes :tak:;-)

Nana, dzieki za priv, jedynie chcialabym Cie prosic, abyscie z mezem sie zastanowili, jakie pytania mam w Waszym imieniu zadac. w koncu to Wy chcecie tam mieszkac, a ja nie wiem, co chcecie wiedziec :)
poprosze wiec o szczegolowa liste :tak:

Ostatnia edycja:
Sencilla , ja tez lubie chalve pistacjowa mmmm i w ogole przepadam za pistacjami, suszonymi figami i innymi rarytasami z tych sklepow. Mi tez ostatnio swietny gulasz wyszedl, a rzeznik zorientowany juz ze my na gulasz bierzemy zawsze ;D takze jedzcie na zdrowie <3 hartje hartje , my tunezyjskie odcinki obejrzelismy wszystkie, az z 5 czy 6 ich jest. Fajnie, ze pokazuje kilka miejsc w danych kraju : - Telewizja Polska SA
i tu masz Pana Maklowicza w Holandii, bardzo mi sie podobalo w Hadze, reszte tez musze obejrzec.

AniaHaven a ty co znow kombinujesz? Nie chce Ci sie juz naszych wypocin czytac? Ja stanowczo protesuje, mi sie Pani moderator podoba. Jak patrze jakie sepy siedza na niedzieli, wtedy mysle o naszej mamie-AniHaven , jestes niczym ptasie mleczko ;p

ANiuhaven, przylaczam sie do "Ody na czesc Ani",

Aniu, czyś Ty z haven czy z doliny,
proszę, czytaj nasze wypociny,

Tyś nam jest ostoją wielką,
w glonach martwych cud-muszelką,

Nie wymiguj się, o nie!
Bowiem straszna kara spotka Cię!

:-D

Ostatnia edycja:
Nie probowalam jeszcze tych kruidvatowych chusteczek do pupci, musze sprobowac. na poczatku mialam 2 opakowanie zwitsala - nie spodobaly mi sie, pampers tez mialam - ale smierdziele, kupilam etosy - akurat byla wtedy promocja i kupuje je do dzis, ladnie pachna, tylko sa troche zimne niestety, ale zawsze przed dotknieciem pupci chucham na nie i ogrzewam w dloniach :) zawsze byla promocja na nie 6 opakowan za 6e, teraz byly az 2 kartony - 12 chusteczek za 10e :D zaopatrzylam sie na dlugi, dlugi czas :-D

co do wycieczki.. to ja w tym roku Polska niestety i stety.. Za rok jednak napewno sie wybierzemy gdzies za granice. Apropo dziewczyny, czy ktoras z was byla w Ameryce Polnocnej? Chodzi mi dokladnie o USA, chcielibysmy zwiedzic New York i pare innych wiekszych miast, jak sie trafi na okazje, to dziennie mozna byc w innym miescie w stanach za smieszne pieniadze :sorry: i ciekawi mnie ile sie czeka na wize i czy kazdy ja dostaje, czy robia selekcje typu "Ty jedziesz, a Ty juz nie :p" widzimisie?

Sencilla szkoda ze tu nie ma jak na 'fejsie' LUBIE TO :D
ps. Lilusia widze juz 2 miesiace ma.. :) sto lat, stoo lat :))))))))))

Ostatnia edycja:
Sencilla ale z ciebie poetka! :-D DZIEKUJE...:tak::tak::tak::tak:
Aynni tobie tez dzieki za cieple slowa...ale obawiam sie ze trace kontrole nad forum bo mnie z wami zwyczajnie nie ma, praca- praca -praca a po pracy 10 stron:szok: a w ciagu dnia tyle pytan i wpisow... Chcialam tylko przez to powiedziec ze moze ktos kto spedza teraz duzo czasu powinnien nim zostac...:tak: bo co ze mnie za moderator co nie ma pojecia o czym pisalyscie przez ostatnie 20 stron /wlasnie doczytalam:sorry:/

Ayni gratuluje syneczka.....;-):tak:

reklama
Aniu, my oczywiscie Cie chcemy, naprawde!
Ale oczywiscie wszystko zalezy od Ciebie, jesli sie zle czujesz z ta sytuacja, to rozumiemy to, oczywiscie. Najwazniejsze, aby Tobie samej bylo z moderowaniem dobrze. Co o tym myslisz?

Ayni, a masz na mysli chalve, czy baklave?

Mamusie troche starszych dzieci, moze Was to zainteresuje, ja sie interesuje wlasnie rozwojem mowy, pomaganiem dziecku w czytaniu, liczeniu, itd.

http://www.glottispol.pl/_sklep/index.php?p=txt_onas

Ostatnia edycja:
Do góry