reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No Madziula ja to tak rozumiem, ale cholera ich wie, wyglada na to, ze tam jest jakas luka/ rozwiazanie w postaci zyranta czy gwaranta jak to oni nazywaja, ale nie dam sobie reki uciac, bo nie jestem az tak biegla w holenderskim.

Sencilla, napewno obejrze, swoja droga ostatnio przy nowej karcie pytali mnie ile chce miec debetu i czy chce kredytowa, to im tylko ladnie podziekowalam. Co wiecej powiem, ze bardzo mi sie podoba, ze w islamskich bankach nie ma pozyczania na procent i brania korzysci z porzyczania, to jest haram , jakos banki Allaha w ogole nie bankrutuja i maja sie dobrze,ale to juz taka mala dygresja, jak najdalej od kredytow , hipoteki, czy jakiejkolwiek innej formy zniewolenia.

Astrid ty chyba pisalas gdzies o tym KOKO Euro Spoko. Wlasnie na to zajrzalam i jestem przerazona !!! Pomysl zerrzniety od Ruskich z Eurowizji
Buranovskiye Babushki - Party For Everybody (Russia) 2012 Eurovision Song Contest - YouTube tylko ze Babushki jeszcze sa slodkie i powabne a to nasze to jak zwykle jakas wielka tragedia, niby rocku dodali, a wyszla kiepska, rzadka kupka.. Jeszcze jakies buraki pisza na jutubie, ze fajne, bo rytmiczne, to moze od razu disco polo ?

A miala spiewac przeciez Oceana... Nawet w miare byla jej piosenka.Jeeej czy my zawsze musimy sie skompromitowac?

reklama
Witajcie, ja znow prawie ze z wieczora, bylismy dzis na szczepieniu, tak samo jak anetka dostalam skierowanie na usg bioderek.
ktos pytal o moja prace, to nie mam zadnych kolezanek ani kolegow tam, pracuje przez gemeente. mam dosyc dobra stawke takze nie musze sie przestawiac na full time i moge byc z dzieckiem - to najwazniejsze :)))

astrid ja mam 4-5 czerwca egzaminy w rotterdamie, nie bedziesz wtedy robic buleczek? :DDDDD

a co do hipoteki to ja bym chciala kupic, ale nie wiem czy chcemy tu zostac az tak dlugo, bo chcemy tez do pl wrocic, ale nie wiemy kiedy :))))

Dzisiaj troche zalatana byłam. Zakupy, spacer, obiad...a zaraz kąpiel Janka i usypianie.

A potem ile sił starczy będę pakować rzeczy do przeprowadzki, uff.

Takie pytanie z innej beczki.... Jak się zdrabnia imię Jan tutaj w NL? Holenderska wersja naszego polskiego Janek, Janeczek? Ciekawi mnie jak się to pisze oraz jak się wymawia.

Noo spoko :-D. Coś czuję, że te bułeczki będą często i to w różnych wersjach smakowych (na słono pewnie też), bo się szybko robi. 4-5 to pewnie będę czekać na rozwój wydarzeń, ewentualnie mogę być już po. Szkoda, że nigdy się tego nie wie, kiedy dzidziolek będzie chciał wyjść.

Po usłyszeniu tego "hymnu", to mam wrażenie, że internauci sobie zrobili jaja z tego głosowania. Jeśli jednak nie robili sobie jaj, to moje poczucie zażenowania i wstydu osiągnęło apogeum. Jakby to było coś w stylu: http://www.youtube.com/watch?v=4cjgQ9Tv0-k ... to bym się ucieszyła, ale nie jakieś babuszki.

Ostatnia edycja:
nooo Astrid masz racje, szkoda, ze nie wszystkie dzieci rodza sie punktualnie w terminie, wtedy wszystkie mamy bylyby zwarte i gotowe na powitanie bobaska :D

...i szkoda, ze sie na buleczki nie zalapie :( moze jakies spotkanko forumowe z buleczkami w tle?? hehehehe o kurde, juz mi odbija, ale bym pojadla takich swojskich lakoci.. :))))

reklama
nooo Astrid masz racje, szkoda, ze nie wszystkie dzieci rodza sie punktualnie w terminie, wtedy wszystkie mamy bylyby zwarte i gotowe na powitanie bobaska :D

...i szkoda, ze sie na buleczki nie zalapie :( moze jakies spotkanko forumowe z buleczkami w tle?? hehehehe o kurde, juz mi odbija, ale bym pojadla takich swojskich lakoci.. :))))

Oj chętnie chętnie :). Mam nadzieję, że któregoś dnia do takiego spotkanka dojdzie.

Do góry