reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witajcie...nawet nie probuje doczytac..wybaczcie ale padam z nog...:baffled:Milego wieczorku zycze i ..ponawiam swoja propozycje o nowego moderatora - dajcie jakies kandydatury pliss...:-D:tak:

reklama
Ja miałam się dziś nigdzie nie ruszać z domu, ale... postanowiliśmy odwiedzić kilka sklepów by już w miarę dopieścić kącik dla naszego maluszka. Wczoraj kupiuliśmy i położylismy różową tapetę i do tej tapety wizualnie mieliśmy już dobrany dekor. Dziś byliśmy w Karwei i oglądaliśmy inne dekory, ale jakoś nie przypadły nam do gustu. No bo np. Hello Kitty to jednostajny motyw kotka na bladoróżowo-białym tle, a Kubuś Puchatek był na ciemnoniebieskim tle... O ile ten Helli Kitty jeszcze by obleciał, to ten Puchatek kompletnie "pogryzłby" sie nam z różowością tapety....
W ostateczności wróciliśmy po ten wczorajszy dekor i oczywiście już schnie na ścianie:-D Tak więc kącik jest dopieszczany, ale jeszcze nie całkiem wykonczony. Pokażę Wam fotki, jak już go całkiem wykończyny.
Uchylę wam jednak rąbka tejemnicy i powiem, że kącik wygląda bardzo podobnie do kącika Anetki - nawet lampke mam taką samą:-D
a ja własnie dostałam decyzje z uwv o wysokości mojego chorobowego :) miodzio :)
Iskierko uwv mnie poinformowało ze pieniazki beda wypłacane przez mojego pracodawce, wiec bede miała ciagłosc normalnych wypłat juhuuuu a juz sie matrwiłam ze nie wiadomo ile bede czekac na nich ;)
Szczęściara. Ja nie dość że musiałam czekać, to jeszcze wypłacili mi tyle, że tylko siąść i płakać... A ty pracujesz na kontrakcie??
Jak się zdrabnia imię Jan tutaj w NL? Holenderska wersja naszego polskiego Janek, Janeczek? Ciekawi mnie jak się to pisze oraz jak się wymawia.
Nie wiem, jak się to czyta, ale holenderski Janek to Jantje.

Ayni - gratuluję syna
Anetko - ja mam domek z woningcorporatie i tez musieliśmy robic sami wszystko, oprócz kuchni i łazienki. Łazienke mieliśmy zrobiona kompletną (prysznic, umywalka, kafelki ścienne i podłogowe), w kuchni musieliśmy wytapetować sobie ściany powyzej drzwi i położyc kafelki na podłodze. W salonie i w sypialniach na podłodze gołe, nieheblowane dechy, a w przedpokoju, ubikacji no i kuchni - lastryko. Schody wołały o pomste do nieba - nie pomogło ich malowanie, trzeba było całe przykryć wykładziną. No i wszedzie na ścianach stare, brudne tapety, a raczej kilka warstw tapet.....
Ponad pół roku zajęło nam zrobienie wszystkiego, ale warto bylo. Zresztą szczególy na moim blogu w galeriach zdjęć:-D

Ayni, gratuluje polmetka ciazy! and still bellydancing.. :tak::-D;-)

Dziekuje shamsi :)

Dzisiaj troche zalatana byłam. Zakupy, spacer, obiad...a zaraz kąpiel Janka i usypianie.

A potem ile sił starczy będę pakować rzeczy do przeprowadzki, uff.

Takie pytanie z innej beczki.... Jak się zdrabnia imię Jan tutaj w NL? Holenderska wersja naszego polskiego Janek, Janeczek? Ciekawi mnie jak się to pisze oraz jak się wymawia.

Jantje - tutaj jest taki slynny piosenkarz Jan Smit , bodajze 22-letni i zawsze byl Jantje...
Zobacz
jak jest w innych jezykach, z ciekawosci zerknelam, buhahah chyba sie usmieje z Pepiczka :)

Iskierka, Karola i wszyscy generalnie ktorzy skladali dzis gratki, dziekuje :)

Ayni ja jeszcze nie gratulowalam :-D ale teraz to robie :tak:

Aneta ja tez chyba bym wziela to mieszkanko,a ile tam jest m2? Mi wszyscy odradzali ,zebym czekala na domek bo za niedlugo dostane:tak: cale cale szczescie ,ze posluchalam ,bo na domek dalej czekam:baffled:A tak bym sie gniotla w 38 m2:baffled::szok:

Astrid ale smaka mi narobilas chyba upieke na weekend:happy:
Nana na pewno cos znajdziecie:tak: Ayin ma racje co do km od pracy:tak:
Anetka twoje chlopaki to niezle pzrystojniaki:tak:

Aniu odpoczywaj ,odpoczywaj:tak:

Iskierka pochwal sie efektami..:tak:

Ja dzis wyladowalam u Anety na kawce:tak:U nie wsio ok .Nikodem ma komunie w tym roku, ale ten czas leci...:tak:

Sencilla, Oj tam , ja bym go zaraz po czesku zagadala to by mi od razu wybaczyl ;) np idemy se parzyc ? :D hahaha , ale... w koncu wiem, skad sie wzial Pepiczek, za chiny nie moglam tego pojac !

Ogladnijcie sobie wiec w oryginale Szpital na peryferiach,czyli Nemocnice na kraju miesta,albo Kod Leonarda da Vinci,czyli Szifra mistra Leonarda haha.albo Kobieta za lada,czyli Zena za pultem. Simply love it! Hihi

reklama
Do góry