reklama
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
ja tu smaze post a juz 4 nowe hehe
Sencilla a tak z ciekawosci czemu jestes przeciwniczką hipotek???
Sencilla a tak z ciekawosci czemu jestes przeciwniczką hipotek???
nana19
Fanka BB :)
madziula no to my takich kryteriow nie spelniamy no ale tam jest napisane ze jak nei spelniamy tych wymogow to co ?
chodzi mi o ten fragment
Als beide situaties niet van toepassing zijn kan u een borgsteller garant laten staan, voor de borgsteller gelden dezelfde eisen
chodzi mi o ten fragment
Als beide situaties niet van toepassing zijn kan u een borgsteller garant laten staan, voor de borgsteller gelden dezelfde eisen
Wij stellen een aantal voorwaarden bij de verhuur van deze woningen: uw (gezamenlijk) maandinkomen bedraagt minimaal 4 maal de bruto maandhuur; of u bezit toereikend eigen vermogen. Als beide situaties niet van toepassing zijn kan u een borgsteller garant laten staan, voor de borgsteller gelden dezelfde eisen. bewoning door meerdere volwassenen is gebonden aan een maximum van 3 personen; het huurcontract wordt voor minimaal 1 jaar afgesloten
No tu sa chyba jakies wytyczne troche rozumiem pomozecie?
nO Wlasnie to co napisala madzia, plus tam jest napisane ze jesli nie macie wlasnego kapitalu ani dochodu 4 x wartosc czynszu brutto miesiecznie to chyba mozna jakiegos gwaranta znalezc, ale to dla mnie nie do konca jasne . Najlepiejby bylo zadzwonic i sie dowiedziec, czy spelniacie warunki , bo jak faktycznie chca 4 x czynsz, to szkoda czasu na te dokumenty .
dziewczyny ja mam takie samo zdanie dotyczace hipoteki, nawet jakbym pracowala i mielibysmy zarobki 50,000 tys rocznie to bym nie brala. Roznie w zyciu bywa, ludzie sie rozstaja, a hipoteka zostaje do podzialu/sprzedazy , kilka moich znajomych wlasnie wtopilo sie w taki biznes i probuja sprzedac np juz od 2 lat i nie ma w ogole zainteresowania bo w tym samym budynku/ulicy jest 8 innych mieszkan na sprzedaz, mimo ze dali najnizsza cene to i tak nikt nie chce kupic bo kryzys. tymbardziej jak ja mieszkam prawie za darmo po co mi tak problem, ktory sie moze ciagnac latami jak smrod po gaciach. Moja inna znajoma holenderka jest z partnerem, ktory sie rozwiodl i mial z zona dom, ktory sprzedali w wyniku rozpadu i jeszcze musi oddac bankowi ponad 20 tys eur... tamta by chciala miec juz dziecko, ale poki co splacaja dlugi meza z poprzedniego malzenstwa, kaszana... niby trzeba patrzec pozytywnie, ale zycie potrafi zaskoczyc..
Madziula85
nie wiem co to ten borgsteller wlasnie czy cos takiego jak zyrant???
Madziula moj brat pracowal w banku w dziale kredytow i mowil,ze hipoteki sa tak ustawiane,aby kredytobiorca (nie wiedzac o tym of course) pakowal sie w najbardziej ryzykowna dla siebie,a najkorzystniejsza dla banku oferte. Hipoteki to robienie ludzi w bambuko. Banki sa w rekach masonow,kazdy jeden,polecam filmiki na you tube o "samotworzacych sie "pieniadzach.kredyt nie ma odzwierdziedlenie w pieniadzach w rzeczywistosci,banki tworza go bez umiaru,a pozniej my pracujemy na niego cale zycie. Polecam tez filmik Money as debt.to jest temat na dluzej,jest tez wiele innych powodow,dla ktorych nie wezme hipoteki.a Ty,Madziula?Nana,zadzwonie wiec jutro.
Madziula85
Sencilla własnie głownie z tego powodu i tego co podała Ayni wyzej, ze to jednak jest wiazace, a potem co , sprzedaz , strata i kolejny garb na plecach, ja zdecydowanie wole mieszkania gemeentowskie jesli zmieni ci sie sytuacja to i zmieniasz mieszkanie, bez stresow ze musisz robic do ustranej smierci roznie bywa z zyciu
reklama