reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Jasne ,zartuje sobie tylko :-) A tak pozatym to by bylo fajnie w Leiden mieszkac mialabym blisko do szkoly ,szpitala i widze duzo mozliwosci:-)

reklama
No fajne to mieszkanko, w samym centrum! Tylko musialabys sie skontaktowac czy nadal aktualne, bo juz bylo jednen dzien drzwi otwartych 5 kwietnia a oferta wazna do 16 maja. I zorientuj sie co to sa za dokumenty np IB 60 formulier czy tez Woonverleden nie mam pojecia co to jest.

tam jest napisane ze 0 reakcji no to chyba znaczy ze nikt nie reagowal .swoja droga dziwi mnie ze jak sa mieszkania z 700 e to pisza ze trzeba zarabiac np powyzej 34 tys .jak brutto ,jak ktos tyle zarabia to stac go na kupno.no i te dokumenty ,obawiam sie ze zaraz zechca cudow na kiju

IB 60 to formularz z belastingu, zestawienie zarobków za cały rok poprzedni, musisz zadzwonic nawet jutro bo sie czeka na niego ok. 2 tyg ;)

woonverleden co prawda nie mialam stycznosci ale tam pisze ze to dokument z gemeente gdzie masz wykazane gdzie mieszkałas wczesniej ;)

nana19 to jest mieszkanie z vrije sector, czyli nie socjalnie wiec sie nie reagujesz przez woonzicht tylko tam pisze , musisz wejdz strone www.deSleutels.nl i tam reagowac bo to tzw mieszkanie z wolnej stopy ;)

ok ,no juz dalam cynk mezowi .No ale on mowi ze nie wie czy dzis w pracy u niego gdzies zadzwonia bo troche mlyn maja a jutro jest piatek i szef jest sam a on to taka dupa i ma pomocnika a bez niego to ani rusz a tu trzeba szybko dzialac.

Nana ta granica jest dlatego, ze niektorzy nie chca miec podjemcow z niskimi dochodami, bo boja sie ze beda miec dluznikow. Jesli chodzi o ta granice to wymagaja min 34 tys rocznie , moze byc podzielone na 2 zarabiajacych, wtedy byloby to 1,400 brutto x 2 ... / miesiecznie , ja nie wiem czy z takimi niskimi dochodami brala bym sobie hipoteke, wg mnie 34 tys to malo na wpakowanie sie w takie bagienko zwane hipoteka ;D jakbys tez pracowala na full time to byscie spokojnie z mezem spelniali takie kryterium.

Wij stellen een aantal voorwaarden bij de verhuur van deze woningen: uw (gezamenlijk) maandinkomen bedraagt minimaal 4 maal de bruto maandhuur; of u bezit toereikend eigen vermogen. Als beide situaties niet van toepassing zijn kan u een borgsteller garant laten staan, voor de borgsteller gelden dezelfde eisen. bewoning door meerdere volwassenen is gebonden aan een maximum van 3 personen; het huurcontract wordt voor minimaal 1 jaar afgesloten

No tu sa chyba jakies wytyczne troche rozumiem pomozecie?

ja nawet z wyzszymi dochodami nie chce sie pakowac w takie cos jak hipoteka ;)

miesieczne wasze dochody musza byc minimalnie takie same jak 4 razy miesieczna kwota najmu brutto czyli tam było 4 x 789e = minimum wasze dochody. kontrakt jest na minimalnie 1 rok, i moga zamieszkiwac max 3 osoby dorosłe + dzieci oczywiscie ;) ;) co do reszty to pewna nie jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry