reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam :-)

wlasnie wrocilam z ogladania mieszkania. Dziewczyny nie wiem co robi bo mieszkanie fajne dosc duze, ale tez troszke trezeba w nim zrobic mam do jutra czas czy sie decydujemy.

Moj Kuba ma zapalenie oskrzeli, wczoraj bylam odebrac lekarstwa (inhalator i jakas komora do oddychania).

A ja dzisiaj mialam wrecz przeciwnie do was super noc nie budzilam sie wogole, moje dzieci jak zwykle cala noc przespaly. jedyne z czym mam problem to z zasypianiem. Jak bylam w ciazy to caly czas zle spalam, moj T wychodzi o 3 w nocy do pracy to zawsze wstawalam i siedzilam do 6 a pozniej godzinka drzemki i z Kuba do szkoly. Teraz to codziennie mam jakis kryzys ok 16 i normlanie zasypiam na stojaco.

reklama
Sencilla faktycznie Lilka ma zdziwiona minke:tak:Jate dzieci sie szybko rozwijaja:szok: Ja to by chciala ,zeby kazdy rok trwal co najmniej 2 lata:sorry::tak: Raszta rodzinki tez bardzo ladnie sie prezentuje:laugh2::tak:
Ayni napisz co sie znajduje w brzuchu:happy:

Co do sprzeatania to to ja przy jednym dziecku i mezu ledwo wyrabiam:baffled: a co bedzie za pare mies:szok::sorry:
Dzis troche przemeblowalam i juz jest miesce na lozeczko:tak:

ok idziemy na ten spacerek:tak::tak:

SENCILLA jeju ,No twoja Lila to naprawde silna taki maluch juz sie obraca.

ANETKO no ja nie wiem co by ci doradzic ,bo to zalezy tez jaki metraz i jak duzo trzeba zrobic.

U nas sprawy mieszkaniowe nie maja sie dobrze.Maz byl wczoraj na rozmowie u maklera ,zeby potraktowali nas priorytetowo no i dowiedzielismy sie ,ze nie mozemy wynajac mieszkania dla 3 osob z 1 sypialnia ,a na mieszkanie z 2 sypialniami nas nie stac.Do tego nie zawsze ludzie chca wynajmowac polakom.4 lata temu mielismy taka sytuacje mieszkanie sie nam podobalo ale wlasnie nie chcieli wynajac polakom:-(

nana19 ja sie jeszcze nie spotkalam z tym, zeby rodzinie z dzieckiem nie chcieli mieszkania wynajac.. ;/;/;/

anetka jesli podobalo Ci sie to mieszkanie i czynsz jest niski to bierz a z czasem sobie zrobicie wszystko jak chcecie..

Anetka, ja na Twoim miejscu bym zrobila spis rzeczy, jakie trzeba zrobic, ile to bedzie kosztowac, ile zajmie czasu, i czy jestescie gotowi to wszystko robic :tak: My tez wprowadzalismy sie do pustego mieszkania, nawet zarowki nie bylo, tynk nie zdrapany, zero podlog.. i to musielismy od razu w nim zamieszkac... rozkladalam w pokoju kartony, abym mogla tam siedziec z Marysia.. bylam w 8 mies. ciazy.. ciezko bylo. Ale dalismy rade powolutku :)
oplaca sie czasem wlozyc w cos wysilek, aby pozniej moc cieszyc sie efektem :tak:
Nana, wydaje mi sie wiec, ze pozostaje Wam wylacznie rozgladanie sie na marktplaats w poszukiwaniu mieszkania od prywatnej osoby.. czy macie jakies inne opcje?

a propos mieszkan, czy zna ktos namiary na pokoj/male mieszkanko w amsterdamie dla spokojnej, pracujacej dziewczyny? kolezanka poszukuje.:szok:i buziaczek od Tosi :)

Anetka, zapomnialam Ci odpisac, nie szkodzi, ze nie przyjedziecie, jeszcze zdazymy sie spotkac na pewno! najwazniejsze teraz, aby Kuba wyzdrowial, zycze mu zdrowka! oby przeszlo jak najszybciej.

Ostatnia edycja:
Tak my wszedzie szukamy ,na marktplaats tez,szef meza pomaga ,uruchomil znajomosci ale wszedzie rece rozkladaja .w gminie powiedzieli ze nie maja z tym nic wspolnego.Dzis planujemy ogladanie tego mieszkania ,ktorego fotki wam kiedys pokazywalm.tam sa 2 sypialnie ,no i sposcili 5 e :-)no ale to wciaz 800 e + rachunki.

Nana, a Wy szukacie tylko w okolicy Lisse, tak? czy jestescie gotowi gdzies dalej tez? pytam dlatego, ze u nas jest troche mieszkan do wynajecia, nawet tu kolo mnie, jedna sypialnia plus salon, za niecale 500 eu.

SENCILLA szukamy tez w okolicach i to mieszkanie gdzie mamy dzis ogladac to jest jakies 10 km od lisse.No ale dalej to nie bardzo bo tu jestesmy praca meza zwiazani.No a ja tak sobie mysle ze jak ma maz dojezdzac 50 km i placic za paliwo to na to samo wyjdzie jak bysmy drozej wynajeli a do tego czas dojazu tez jest wazny.

No a ja dalej siedze zplanem mieszkania i sie zastanawiam co zrobic. Ja i moj T mamy odmienne gusta i sie chyba pozabijamy przy meblowaniu. Zadzwonimy chyba jutro ale jest jeszcze 1 osoba przed nami i nie wiadomo czy ona sie zdecyduje. Podoba mi sie ze ladna okolica widok na plan zabaw i taka ladna lake do tego 4 pokoje ale salon z aneksem kuchennym:sorry:

reklama
No ja nie lubie takich salonow z kuchnia ,no ale my to juz chyba nawet na to sie zgodzimy jesli reszta bedzie ok.4 pokoje fajnie:-)

Do góry