reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam sie z wieczora, ale dzis zalatana jestem :) pierwszy dzien w pracy zlecial, ale bylam dzisiaj az 5 godzin bez Tomcia i straaasznie mocno sie za nim stesknilam, nie wiem jak daja rade te kobiety co musza do pracy wracac na pelny etat:szok: i zostawiac te maluchy w zlobkach, bo ja raczej bym tego psychicznie nie wytrzymala, masakra jakas...

burza nadchodzi, bo co chwile sie blyska :angry: boje sie burzy :baffled:

Iskierka pochwal sie kacikiem jak skonczycie :tak:
Aniahaven kobieto ale Ty robotna jestes, ja to czasami mam takiego lenia, ze nic mi sie nie chce, a pranie jak zawsze mam wstawic w piatek popoludniu, to robie to dopiero w niedziele,a czasami nawet w poniedzialek heheheh :))))) podziwiam Cie :)
Tyle napisalyscie ze juz nie pamietam o czym czytalam i co mialam dopisac :-D

Ide dalej You Can Dance ogladac, moje dziecie juz spi.. pol dnia mnie nie widzial, i na wieczor musial odreagowac placzem i marudzeniem :eek:

reklama
Iskierka, to nieźle namieszali.... dlatego tez ja byłam odrazu u arboarts i ona kazała zglosic pracodawcy do uwv jako 100% ;) dostałam deklaracje cała ;) a jak dzwonili z uwv to pani pytała czy byłam u arbo i czy tam zadecydowali ze nie moge pracowac ;)
No właśnie o to chodzi, że ja JUŻ BYŁAM u arboarts w lutym, tłumaczyłam, że jestem uitzendkracht i że pracuje fizycznie. Arboarts nawet kserował sobie pismo od mojego polożnika, że nie mogę pracować w miejscu gdzie muszę długo stać lub chodzić.
Sęk w tym, że potem mialam inna pracę, lżejszą która się po 5 tygodniach skończyła. A uitzendbureau nie może mi zapewnic takiej samej lekkiej pracy. Zresztą ja mam juz nawet problemy z samym dotarciem do pracy - rower odpada, samochodem coraz cięzej, autobus jedzie najwcześniej o 8.10, a z przystanku mialabym bardzo daleko do firmy.
Poza tym - maszyna powoduje drgania, na hali jest klimatyzacja ktora dmucha zimnym powietrzem prosto w plecy, no i jest bardzo głośno....
Madzia miała ta komisję oni chyba chcą sprawdzić czy faktycznie jesteś w ciąży. Ehhhh cierpliwości życzę bo mi się czasem kończy.
Mnie tez, ale co zrobić...
generalnie to niedługo pewnie też mnie na macierzyńskie poślą - bo maja prawo do 6 tygodni PRZED porodem, czyli w moim przypadku mogą mnie posłać na macierzyńskie juz 30 maja......
jak do konca tygodnia nie dostanę l;istu z data wizyty u Arboarts to bedę dzwonić do skutku..............

U nas jakiś armaggedon burzowy się przewinął :eek:. Ja się panicznie boję burzy. Na szczęście ta panika ujawnia się poza domem :-D. Na wszelki wypadek odłączyłam tv i inne xboxy. Laptop, na którym pisze, jest już stary, bateria mu zdechła, a jak się zagrzeje, to zaczyna warczeć, że się nie da normalnie na skype pogadać. Jakby go rąbnął piorun, to bym się nie przejęła :rofl2:.

a ja witam porannie ;)
dzisiaj bede pierwsza hehe od 3 w nocy nie spie, co za koszmar :) własnie zjadłam sniadanko i popijam kawke :)

Iskierka, a dostałaś od arbo cała analize problemu?? zreszta z drugiej strony to uiztenbureau cie zgłasza na chorobowe i to oni musza podac ze nie maja dla ciebie pracy odpowiedniej w czasie ciazy :( jesli lzejsza praca skonczyla sie po 5 tyg to musza ponownie cie zglosic .... co to za porzadki :) musisz ich tam przetrzepać ...

Sencillka:) nie mam pojęcia, odkąd zaszłam w ciąze, raz na jakis czas tak mam ze poprostu budze sie w srodku nocy i ni cholery zasnac nie moge, wierce sie , krece i nic :( hormony czy co... hehe

Nie przejmuj się, też tak czasem mam. Najgorzej miałam, zanim się przeprowadziliśmy i mieszkaliśmy z kuzynostwem. Mój Mąż wstawał o 5, więc się budziłam, potem któreś z pozostałych zaczynało się kręcić od 5:30. W wyniku tego ja już nie spałam i ciężko było mi potem zasnąć.
Zaraz idę sprzątać, potem po składniki na ciacho... no i będę czekać na kraamzorg :nerd:.

Nie jest źle bo nie musze isc do pracy wiec o kazdej porze dnia moge sie zdrzemnąć :)

Astrid no to bedziesz miała miła wizyte dzisiaj:) no stress :) te panie fajne sa;)

reklama
Witam ,ja tez dzis mialam koszmarna noc:no:
Najpierw ta burza ,a kolo 3 zoladek mnie bolal ,7 poty a pozniej dreszcze:baffled:Nie wiem od czego ,nie jadlam zadnych nowosci...

U nas dzis znów pochmurnie i brzydacko ,dobrze ze wczoraj pol dnia na placu zabaw bylismy:tak: zaraz na krotki spacerek i do sklepu...no moze nie tak zaraz ,bo dopiero 9 ;30:-D

Do góry