reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ja liczę na to, że są fajne :-D. Poza tym jestem gadułą i lubię sobie z kimś pogadać. Do tego mam do niej parę pytań, bo z racji tego, że my przesądni, jeszcze nie mamy żadnego łóżeczka, ani innych gadżetów. Tak to myślę, że kobitka pomoże nam stworzyć listę najpotrzebniejszych rzeczy, bo w sieci takich list jest masa, a potem się okazuje, że połowa jest niepotrzebna na początek.

reklama
Cześć ja też miałam niezbyt miła noc. Ciągle było zimno a potem śniło mi się że jakiś oszust chciał nam ukraść rzeczy dla dziecka ale go złapałam i brutalnie pobilam a potem już przyjechała policja. A potem już budzik. Wybieram się do położnej na usg. Ciekawe co tam dziś wypatrza. Buzka dames

Cześć ja też miałam niezbyt miła noc. Ciągle było zimno a potem śniło mi się że jakiś oszust chciał nam ukraść rzeczy dla dziecka ale go złapałam i brutalnie pobilam a potem już przyjechała policja. A potem już budzik. Wybieram się do położnej na usg. Ciekawe co tam dziś wypatrza. Buzka dames

Ayni, to Ty jesteś niczym Xena wojownicza księżniczka :szok:. Mam nadzieję, że sen się nie spełni. Powodzenia na usg :tak:.

No to jak wszystkie miałysmy niemiłą noc to chyba cos tu jest na rzeczy ;)

Astrid u mnie babka siedziala godzinke, i cała godzine przegadałysmy bez przerwy ;)

karola82 pogoda ochyda , szokk :(

Ayni,dzis wypatrza psiteczke,zobaczysz :)

dziewczyny, cos dzisiejsza nocka niezbyt udana dla wszystkich, co? Ja tez sie obudzilam o 1 i juz nie moglam spac do 3.. pozniej mnie takie koszmary dreczyly.. Snilo mi sie, ze w ciemnosci walczylam z wielka pantera-ludojadem na polu kukurydzy, ktora pozniej zamienila sie w mojego bylego. A pozniej mi sie snilo, ze przedzieralam sie w ciazy przez sniegi do mojej pracy i ciagle nie moglam do niej dotrzec, a jak juz mi sie udalo, to zobaczylam w biurze mojego szefa w lozku z kolezanka z pracy... a obok stal kibelek i zrobilam tak przy nich.. kupe ... umre ze smiechu, co mi w tej glowie siedzi haha :D
nie pisalam do WAs dwa dni, nawet chyba nie zdaze nadrobic, bo byli tescie, wczroaj wyjechali.. wizyte zaliczam do bardzo udanych i chyba w koncu zakopalismy topor wojenny.. ja to nienawidze miec z kims na pienku, klocic sie tez nie lubie, wiec sie ciesze, ze tak wyszlo. Hawk.

A wczoraj korzystajac z jedynego ladnego dnia bylysmy z kolezanka, moimi dziecmi i jej dziecmi na takim bardzo duzym placu zabaw na swiezym powietrzu. Jak przyszlam, to ledwo zylam, glowa mnie bolala.. ale to chyba przez te przewalajace sie fronty.

Madziula, ja tez przez cala ciaze zle spalam.. i mialam potworne sny! ale to podobno normalne.

Pisalyscie o porzadku, ja to nigdy pedantka nie bylam, wolalam czas na sprzatanie poswiecic czemus innemu, pozytecznemu ;)
ale teraz to mi sie jakos odwidzialo, normalnie jak mam bajzel, to jestem chora, a ze o bajzel z trojeczka dzieci i zakreconym mezem nietrudno, to staram sie sprzatac na biezaco, a i tak zawsze cos jest, co by sie przydalo zrobic.
Ale jakby teraz ktos wszedl do mnie do domu, to by sie przerazil :D haha
zawsze po gosciach mam cuda niewidy w domu, musze to jakos stopniowo sprzatnac, bo mnie trafi haha :)

milego dnia dla wszystkich, Ayni, czekam z niecierpliwoscia na potwierdzenie, ze to psitka! :)

Ostatnia edycja:
Witajcie nie bylo mnie z wami wczoraj ale czytalam was.
Ayni co by nie bylo to najwazniejsze zeby bylo zdrowe :-)Czekamy na wiesci.Powiem ci ze jak urodzil sie Tymek bylo mi wszystlo jedno jaka plec.No i wkoncu polozna wziela go tak bysmy widzieli plec i mow ,ze moze jednak sprawdzimy czy to to czego sie spodziewalismy:-D a nam bylo wszystko jedno tacy szczesliwi bylismy.

Oj ja w ciazy tez zle spalam ,najpierw bylam tak podekscytowana a pozniej to rozne dolegliwosci nie pozwalaly.Chodzilam po pokoju,ogladalam tv to byla masakra,przez noc wypijalam litra wody ,zgaga straszna i do tego jak juz usnelam to okropnie chrapalam , Normalnie nie chrapie,wiec maz mial tez kiepskie spanie:-)

Ostatnia edycja:
ach, musze sie pochwalic kolejnym osiagnieciem Liljanki, z lezenia na brzuchu potrafi sie z powrotem obrocic na plecki. HIhi, i taka smieszna jest przy tym, bo nagle jej sie swiat obraca, a ona nie wie, jak to sie stalo i taka zdziwiona, zszokowana mina jest :-D

kilka fotek ostatnich:

Ostatnia edycja:
ach, musze sie pochwalic kolejnym osiagnieciem Liljanki, z lezenia na brzuchu potrafi sie z powrotem obrocic na plecki. HIhi, i taka smieszna jest przy tym, bo nagle jej sie swiat obraca, a ona nie wie, jak to sie stalo i taka zdziwiona, zszokowana mina jest :-D

kilka fotek ostatnich:

Jejciu, jakie słodkie masz te dzieciaczki :tak:. Właśnie wróciłam ze sklepu. Przez tą ciążę, albo przez inny układ produktów w tutejszych sklepach, trochę mi zajęło znalezienie ciasta francuskiego. W życiu bym nie pomyślała, że będzie na dziale z masłem, mlekiem i jakimiś jogurtami (w PL jest zawsze obok podkładów do pizzy i innej garmażerki). No ale mam :-D. Jak odpocznę, to zacznę robić, a jak się będzie piekło, to odkurzę salon, bo się jakieś chipsy walają po podłodze :baffled:. M. jak je, to się nie patrzy i potem jest cale menu na podłodze. Ostatnio zwróciłam mu uwagę, że jednak KTOŚ tu sprząta, a on, że tu się mieszka i się tego nie uniknie :baffled:. Dobrze, że nie jestem nerwowa, bo bym go udusiła chyba :eek:.

reklama
Witam serdecznie w ten ponury poranek.
Mnie się w miare dobrze w nocy spało, nic mi się nie śnilo - przynajmniej ja tego nie pamiętam:-D Gdzieś kolo 3.00 obudziłam się na siusiu, potem ponownie o 6.00 i spalam dalej jak zabita. Po raz pierwszy nie bylo mi ani duszno, ani gorąco.
Jedynie juz rano, jak się obudziłam i próbowałasm się odwrócić na drugi bok to myslalam że umrę z bólu....

Iskierka, a dostałaś od arbo cała analize problemu?? zreszta z drugiej strony to uiztenbureau cie zgłasza na chorobowe i to oni musza podac ze nie maja dla ciebie pracy odpowiedniej w czasie ciazy :( jesli lzejsza praca skonczyla sie po 5 tyg to musza ponownie cie zglosic .... co to za porzadki :) musisz ich tam przetrzepać ...
Po wizycie u arboarts w lutym dostałam jedynie pismo z UWV w którym pisało, że z racji ciąży należy mi sie więcej pieniędzy i po jakimś czasie (chyba po tygodniu) dostałam wyrównanie.
Poprzednio pracowałam przez inne biuro pracy niz teraz...
Poczekam kilka dni. jak nie otrzymam żadnego pisma to będę interweniowac i w UWV i w biurze pracy

Do góry