reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam was serdecznie.
Dziś mam trochę luźniejszy dzień, bo mąż stwierdził, ze do tapetowania wcale a wcale nie jestem mu potrzebna. Zrobiłam więc rano zakupy, zamówiłam tort dla syna i chwilowo siedzę:-D
Dzieciaki wzieły się za szorowanie kompletu ogrodowego i może dziś obiadek zjemy na dworze - oczywiście o ile pogoda dopisze bo jak na razie to i słońce i chmury, ale przynajmniej ciepło:-)
Dzis kolejny obiad na szybko - salatka ryżowa z piersią z kurczaka, papryką i porem. Wszyscy to uwielbiają, więc nie bedzie marudzenia przy jedzeniu:-)

Cos dla Iskierki. Spotkalam w dzien krolowej taka Polske ktora jest w ciazy ma termin na 15 maja kobitka juz w 4 ciazy ma 40 lat i 3 corki tym razem cieszyla sie tak strasznie bo wkoncu chlopak. Rozmawilam z nia i ona mi mowi ze byla na ostatnim USG w 36 tyg na sprawdzenie pozycji i lekaz jej mowi ze w brzuszku mieszka jednak dziewczynka :-)
Wiesz, ja się zawsze liczę z taką niespodzianką i generalnie ciuszki mam raczej "uniwersalne" kolorystycznie. A mąż stwierdził, że w razie czego to i kącik zdąży wytapetowac na nowo:-D Nawet już wybrał tapetę, gdyby jednak się okazało, że to chłopczyk
a ja sprztam bo tak zaposcilam mieszkanie ze az wstyd. Ogolenie nie naleze do osob ktore lubia sprztac i sa pedantami :-) ale czasem trzeba cos zrobic.
Wolę nie mówic, jak w tej chwili wygląda moje mieszkanie.... Sypialnia zamieniona w pracownie tapeciarską, łazienka w magazyn różnych rzeczy, a ogród pływa od zlewania krzeseł wodą.... Przez to i podłoga w kuchni wygląda nieciekawie. Ale sprzątne to wieczorem, bo teraz znow sie naniesie.
A ja w ogole poszlam sprawdzac bilety na nasz urlop w Polsce i zagladam na Wizz air, patrze do Gdanska sa super promocje, tam 17.99 a spowrotem 4.99 , super mysle sobie. Tydzien nad morzem w czerwcu w sam raz dla mnie. Mojej mamy nie bedzie w Polsce wiec odpuszcze sobie rodzinke i tylko relaks nam morzem , wdychanie jodu i te sprawy. Po czym wchodze na portal bookingowy (w ktorym kiedys notabene pracowalam) a tam ceny jak z kosmosu :szok:od 14-21 czerwca ceny sie zaczynaja od 1,000 EUR dochodza nawet do 10.000 EUR za caly pobyt. Wszystkie 5-cio gwiazdkowe hotele juz wyprzedane , zostaly tylko 4, 3 i jakies apartamenty. Najtaniej wychodzi miejsce namiotowe (tak mozna wykupic w centrum kibica) za 300 eur za ten caly pobyt. Spodziewalam sie wyzszych cen ale nie az takich ! Polska definitywnie odpada tego lata... Chyba trzeba bedzie sie zadowolic czym innym ;']
No tak, nie ma się co dziwic - oni wszyscy chcą zarobić na Euro....

Idę wieszać pranie na dwór - po raz pierwszy w tym roku ;-)

reklama
hejka :)

widze kulinarna dyskusja od rana :)

ja sie zastanawiam z jakim znowu ciekawym tematem wyskoczyć zeby było tu tłoczno do wieczora :)

dzisiaj rano wstałam i pomyślałam, a co do czesania??? ogladałam ostatnio w gazetkach komplety grzebyk , szczotka i obciazki do paznokci , ale od kolezanki slyszalam ze najlepiej tylko szczotka z prawdziwego wlosia i nic wiecej :) a wy co na to ???

Ayni, ja kocham czekoladę!!! To mój wielki nałóg. I wcale nie zamierzam sobie jej odmawiać, nigdy. Życie jest za krótkie aby rezygnować z takich przyjemności:-D No i co to by było za życie bez CZEKOLADY???!!!:-)

My dzisiaj już po spacerku i zakupach. Zaraz zabieram się za obiad. No, a wieczorem dalsze pakowanie pudeł:szok: hehe

Kupiłam Jankowi tego baby walkera vtech-u. Miał być używany, ale jakoś takie troche niekompletne były, albo wytarte dość mocno, no i fundnęłam mu nowy. Na razie stoi zapakowany i chyba poczeka na imieniny Jana:-D Ciekawe czy mu się spodoba i ile będzie używany.

838365 Vtech Baby Walker

Ostatnia edycja:
Witam!!!

a ja dzisiaj na obiad grilowałam....kurczaczek, bataty,cukinia i papryka a na to sos jogurtowo-mietowy...teraz siedzę na patio i umieram z przejedzenia!!! A pogoda dziś fajna!

Iguana czy idziesz jutro do amstel parku na spacer???Umawiamy się?

hihi..z wami na bierzaco Karola to byc nie mozna:-Dtakie tempo macie... zadnych herbatek ani wspomagaczy - czasami mam taki dzien do porzadkow i juz...:tak:
Iguana szkoda ze sie nie zgadalysmy bo moj walker ladnie wyglada i juz nie uzywany raczej... czasami moje dziecie cos sobie tam naciska i tyle...;-)

A na obiad bedzie chinszczyzna prosto z restauracji...bo jak linelo to mi sie juz nic nie chcialo gotowac i...poszlam na latwizne...

co do szczoteczki to mialam kiedys przy Karinie - taka z wlosia i czasami jej uzywalam przy chlopakach ale grzebyk tez wystarczal...:sorry:

AnnJ, właśnie miałam Ci wysyłać nawet SMSa w tej sprawie:-D Dobra, możemy się umówić:-D tzn. jak będziesz wychodzić tradycyjnie daj znać, to się wtedy też zbiorę....poprostu nie wyjdę wcześniej sama tylko będę czekać na wieści od Ciebie. Ja mam jeszcze coś dla bezdomnych kotków, to możemy podejść do tego kociego schroniska (za wiatrakiem, za parkiem Amstel). Jakieś takie rzeczy i karmę której mój kot już nie jada, bo ma problemy z pęcherzem i teraz musi jadać tylko specjalistyczną.

A tak spytam z innej beczki Was Mamy, bo czasami mnie coś zamuli i nie wiem co czytam. Poradnik żywieniowy Bobovity jest dla mnie w kwestii mięsa troche nie do końca jasny. Dzieci karmione cycem po 6 m-cu jak często powinny dostawać mięso? Poradnik zaleca mięso (lub rybę 1-2 w tyg). Tzn. jak? Mięso ile się chce lub ryba nie więcej niż 2 razy w tygodniu? Czy ogólnie mięso lub ryba nie więcej niż 2 razy w tygodniu? ...bo już zgłupiałam.

Schemat żywienia niemowląt | Wiadomości | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Iguana to się umawiamy tak jak napisałaś.Zadzwonię jak będę już się zbierała i się umówimy w parku bo Hela to autobusem będzie chciała podjechać.

Co do niedawania mięsa wogóle to jeśli ktoś bardzo chce to może tylko wtedy należyto robić z "głową" i zastepować białko zwierzęce innym, itp.
A co do bloga mama natura to ja raczej jestem za tym aby byc mama wyluzowaną i nie przesadzać w zadna stronę.

Ostatnia edycja:
To zapytam jeszcze raz... Jak rozumiecie to co napisane jest w sprawie mięsa w tym poradniku Bobovity, bo ja nie do końca rozumiem? Ile razy w tygodniu zalecają dawać mięso dzieciom które skończy 6 m-cy i są na cycu?

reklama
Iguana ja rozumiem że 1-2 razy w tygodniu mięso lub ryba...(tzn. jak dajesz 2 razy to raz ryba a raz mięso lub 2 razy mięso). Myślę że jak dasz 3 razy to też Jankowi nie zaszkodzi.
możesz dać w jednym tyg: 2 razy mięso w drugim tyg.: 1raz mieso a drugi rybe

Do góry