reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Podzielę posta na dwa razy - Aniaheven mi chyba wybaczy;-);-);-)

Dziewczyny, pisałyście o kolorach.....
Powiem wam, że jeszcze jakoś panuje nad kolorystyką w naszej sypialni, ale obawiam się, że już nie długo.....
Na początku mieliśmy białe łóżko, białe szafki nocne i białą komodę. Mąż dorobił białą półkę i było idealnie. ściany wytapetowaliśmy tapetą w kolorze jasnołososiowym i na podłodze zaległa identyczna kolorystycznie tapeta. Dodam jeszcze, że wszystkie meble pochodziły z kringloopu, gdzie za niewielką cenę kupić czasem można naprawdę świetne rzeczy.
Tam własnie pół roku póżniej (tzn po wprowadzeniu się) wynalazłam piękne masywne dwuosbowe łóżko z szafkami nocnymi, lustrem i kompletem komód - całość za 150€. Nasze białe łóżko powędrowało więc na strych, a komoda i półka do pokoju córki, która też miała białe łóżko, wszystko więc kolorystycznie idealnie jej pasowało. Nam też, bo cały komplet był w kolorze jasnego drewna, co komponowało się ze ścianami.
Jakis rok później znów w tym samym sklepie znalazłam kolejne dwuosobowe łóżko - tym razem w kolorze.... - ciężko go nazwać - jasnego turkusu, czy mięty. Łóżko było zabudowane nad głową i po bokach szafkami, co mi bardzo przypadło do gustu, bo w komodach było jednak bardzo mało miejsca - cena 110€.
zamieniliśmy więc łózka, ale zostawiliśmy komody - niby się kolorystycznie nie gryzie ze ścianami, ale mebla ustawione po dwóch przeciwległych ścianach mają inne kolory....
Teraz kącik z komodami zamieniamy na kącik niemowlęcy, tapetujemy go na rózowo i stawiamy łóżeczko w kolorze jasnego drewna..... Całość może stanowić szokujące połączenie, ale niestety nie mam innej możliwości.
No, niby mogłabym nie tapetowac tego kącika, ale chciałabym, by maleńka miala coś swojego - przynajmniej kącik, skoro nie może mieć wlasnego pokoju. Inna sprawa to taka, że tapeta klejona 4 lata temy nie jest już idealna. Niestety nie stac mnie chwilowo na zmiane tapety i wykładziny w całej sypialni....
Wkleję wam fotki jak to wyglądało wcześniej:
Białe łóżko.jpgBiała komoda.jpgPo zmianie.jpgLustro i obraz.jpgKomody - tu będzie kącik malucha.jpg

Niestety nie mam zdjęcia tych "zielonych" mebli, ale jak skonczymy kącik malucha to wam zrobię i wkleję:-D:-D:-D

Jutro też pewnie zajrzę dopiero wieczorkiem - musze korzystać, że mąż ma urlop i jak najwięcej zrobić, a marzy mi się jeszcze kilka zmian w "klitce" u syna:-D:-D:-D:-D
Dobranoc all

reklama
Iskierka a powiedz, poprzednie dzieciaki tez rodzily sie przed terminem? Tomek tez wczas sie polozyl glowa w dol i sie nie przekrecil, caly czas byl w jednej pozycji i urodzilam go 2 dni przed terminem. moze uda Ci sie donosic do wyznaczonej daty :) a jesli nie, to 38 tydzien tez jest ok. najwazniejsze zeby malutka byla zdrowa i zebys Ty sie czula dobrze. no i zeby was szybko do domu wypisali :)
Juz odpisuję, póki jeszcze jestem - tak, obydwoje urodzili się dokładnie w 38 tygodniu, z tym, że przy drugim dziecku (syn) bardzo szybko mi sie brzuch obniżył i prawie cały miesiąc przeleżałam w domu by zbyt wcześnie nie urodzić.
Ok, teraz już idę:-D

nie mogłam wczoraj wszystkiego doczytac, taka lekturka sie zrobila.. ;-)

iskierka- mi tez sie bardzo podoba twoje lozko z lustrem i polkami, za te pieniadze sama bym kupila:tak: pochwal sie kacikiem jak bedzie gotowy;-)

aniahaven- ty to szybka kobieta jestes ;-) ile cioci corka ma lat jesli mozna spytac? na pewno bedzie jej meza przypominac ale i tez duzo powinna pomoc..

iguana- ale Janek szybko rosnie ;-) szkoda ze bedziecie musieli opuscic amsterdam ale pewnie w ghadze tez bedziecie miec wesolo, a mieszkanie juz ostatecznie wybraliscie?

juz nie pamietam co mialam pisac:sorry::-p

dzisiaj ostatni dzien musze z wiki isc do pracy i jedziemy do polski, nareszcie:-)

co do dnia krolowej to w amsterdamie byl pomaranczowy szal.. wgmnie jest to dzien w ktorym wszyscy pija (gl niedzielne imprezy) a smieci do dzisiaj kupa lezy... pogoda super na ten dzien dopisala chyba ja sobie zamowili :-D

Dzisiaj z kolei Święto Flagi Państwowej (w PL oczywiście). Szkoda, że u nas tak się nie bawią, że wszystko jest biało-czerwone, ludzie się bawią masowo i jest pozytywnie :baffled:. Owszem, są imprezy majówkowe np. we Wrocławiu, ale mi chodzi o samą otoczkę: koszulki, gadżety itd.

witaj didor... :tak:
Niunia - corka mojej cioci bedzie miala 18lat we wrzesniu...ale to nie jest taka prosta sprawa bo to ona potrzebuje opieki /kidys pisalam ze spadla pielegniarkom przy kapaniu i niekt sie nie przyznal dzieki czemu a maly wlos nie umarla - potem dawano jej tylko 3 mies zycia - prawie 10lat rehabilitacji i sterydow bo prawa strona byla sparalizowana i nie rosla rowno.... teraz chodzi do normanej szkoly - jezyka sie szybko nauczyla ale i tak trzeba sie nie opiekowac bo nie jest w pelni sprawna/:zawstydzona/y::-(

A moi chlopcy jeszcze spia....:-D ja natomiast zabieram sie za lodowke!:tak: a potem mam w planach sprzatanie garazu:sorry:

niunia, zdziwisz się, ale jeszcze nic na 100% nie wybraliśmy;-) hehe Oglądamy sporo ofert i ciągle się zastanawiamy. Jak jest coś fajnego to daleko do parku. Jak blisko parku to stare budownictwo i tak w kółko, zawsze cuuś;-) Na pewno nie chcemy parteru, chcemy blisko zieleńca, chcemy windę i chcemy raczej coś w nowym budownictwie...ale coś się wybierze:tak:

Janek coraz więcej mówi: "mama" i "baba" głównie. A dzisiaj rano jak się nad nim pochyliłam w łóżeczku to zaczął się śmiać i powiedział bardzo wyraźnie "mama!":-D To była cudowna chwila:-)

Witam :-)

Przy was to nie mozna isc spac wczesniej bo pozniej do nadrobienia 3 strony hehe:-D:-D:-D

Cos dla Iskierki. Spotkalam w dzien krolowej taka Polske ktora jest w ciazy ma termin na 15 maja kobitka juz w 4 ciazy ma 40 lat i 3 corki tym razem cieszyla sie tak strasznie bo wkoncu chlopak. Rozmawilam z nia i ona mi mowi ze byla na ostatnim USG w 36 tyg na sprawdzenie pozycji i lekaz jej mowi ze w brzuszku mieszka jednak dziewczynka :-)

A tak wogole to zapomnialam napisac ze bylam z Kuba u lekarza wczoraj. Trafilam na niezbyt sympatyczna pania doktor. Osluchalam Kube i wsumie to jej sugerowalam co mu moze byc. stwierdzila ze moze to byc alergia. Przepisala inchalator dzisiaj mam do odbioru w aptece. sencilla wiec nici ze spotkania bo przez 2 tygodnie moj Kuba ma brac leki i zobaczymy czy przejdzie a jak nie to dalej beda szukac przyczyny. Biedak ledwo oddycha, oczy zaropiale, lzy leca mu.

Witam

Iskierka extra komplet sypialniany:tak:
Anetka zdrówka dla Kuby ,mam nadzieje ze inhalator pomoze:tak:
Aniu ale dzis masz ambitne plany:tak: Mi sie pranko pierze ,cos sie pokrece i o 12 ide do siasaidki na kawke:tak:

Iguana faktycznie jak na pietrze to winda musi byc:tak::tak:Nie wyobrazam sobie znów wnosic i znosic wózka:no:

milego dnia

Witam

Iskierka extra komplet sypialniany:tak:
Anetka zdrówka dla Kuby ,mam nadzieje ze inhalator pomoze:tak:
Aniu ale dzis masz ambitne plany:tak: Mi sie pranko pierze ,cos sie pokrece i o 12 ide do siasaidki na kawke:tak:

Iguana faktycznie jak na pietrze to winda musi byc:tak::tak:Nie wyobrazam sobie znów wnosic i znosic wózka:no:

milego dnia

My mieszkamy póki co w starej kamienicy, na drugim piętrze. Trochę mnie przeraża opcja noszenia tego wszystkiego po stromych schodkach. Najwyżej zamienię się w Pudziana :-D.

reklama
Astrid to wspolczuje, ja tak sie tarabanilam przez rok :baffled:I to juz po 3 tyg od urodzenia musialam sobie sama radzic:tak:Pierwsze stelaz ,a pozniej dzidzius w gondoli :tak: Jak bedziesz kupowac wozek to sobie sprawdz czy jest w miare lekki ,bo troszke sie unosisz:baffled::sorry:A teraz parter wiec luzik:tak::tak:

Do góry