reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam
Moja mala szaleje w brzuchu az sie caly trzesie:-D

Ayni ,Madzia piekne pokoiki i ubranka:tak:
Madzia dla mnie ta torba na lózeczko lub jak kto woli na kojec:tak:
Co do proszków to ja pralam w neutralu do 6 mies a pozniej juz normaly:tak:Jesc tez jadlam wszystko :tak:Michal jak i myu pijemy wode z kranu i to dla nas norma:happy: sie smieje ,bo mija mama mi juz mówi ,ze malemu dziecku zimniej niz nam itp A przyjedzie po porodzie na 3 tyg:szok::-D Ale ona sie nie obraza i ja tez wiec luz ,poogada ,pogada i ....:tak:
no i juz nie wiem co mialam pisac :sorry:

reklama
Sencilla, dzięki za info w spawie tych chusteczek do pupy. Ja stosowałam do tej pory Pampersa i Natusanu, te drugie super...ale drogo wychodzi i wybrałam Pampersa. Teraz przetestuję te co polecasz, choć Kruidvatu nie mam pod domem:eek:
Co do teściów to super, że jakoś się Wam udaje dogadać.

Ayni, wystawa super. Też robiłam podobne foty przed narodzinami Janka:tak::-D

Jak się przeprowadzimy to urządzę oddzielny pokoik Jankowi, bo w tym mieszkaniu ciasno...i miał tylko taki mały swój kącik.

A co u nas na obiad, bo ktoś pytał;-) Indyk, kasza i wiosenna sałatka:-)

Ja kupuję ostatnio baraninę na bazarze w Berverwijk od Turków(chyba-nie pamiętam czy mieli złowrogie brwi:rofl2:).
Ayni czy oni(Turcy) też jedzą mięso halal??? Właśnie teraz się zastanowiłam jakie mięso jem...ciekawa jestem...

Ciezko powiedziec, bo to moze byc np Turek pracujacy dla jakiegos holenderskiego ubojnika i wtedy sprzedaje mieso wg holenderskiego uboju. Druga sprawa jest taka, ze nie wszyscy Turcy to muzulmanie, moze sprzedaje bo jest np dobrym handlarzem :D Czasem wieszaja w budkach certyfikaty, ze mieso jest 100 % halal , skad pochodzi itd ale po samej narodowosci sprzedajacego ciezko mi powiedziec :D prawdopodobnie tak , jesli nie dopatrzylas sie tam wieprza to zapewne sprzedaje halal. Spytaj ich nastepnych razem i spogladaj podejrzliwie :D i koniecznie obbadaj jakie maja brwi i zobaczysz, ze im sie w ogole oczy nie swieca.

U nas juz po obiedzie. Wyslalam wczesniej mediego po smietane, on nie wiedzial jaka wiec sie w sklepie spytal , to mu buc holenderski powiedzial , ze jeszcze nie slyszal , zeby ktos gotowal ze smietana... Co za dziwadla , wszystko jedza z plastiku i nie wiedza potem co jedza. Ide spoczac.

Iguana, mam nadzieje, ze jak sie ogarniecie w Hadze to pokazesz pokoik rowniez :)

Madziula pochwal sie hustawka!:tak:

Dziewczyny ja juz po ciazy do wagi sprzed ciazy wrocilam. Ale... przyjechala mama, poprzywozila pierogi, mieska, szyneczki, paroweczki, sledziki.. i co?... zas 2kg na plusie.. :-D:-D:-D

A co do mebelków to ja kupiłam nowe tylko że akurat "wyprzedażowe" czyli kupiliśmy model "show off" i była duża zniżka wtedy. Mam drewniane, biąłych nie chciałam ze względu m.in. farby na nich.Później dziecko pewnie będzie gryzło łóżeczko więc niech mniej chemii gryzie....:-D.
Chusteczek używam pampers,lecz nie używam do każdej zmiany pieluchy. U mnie świetnie się sprawdziło wycieranie pupy zamoczonymi w wodzie płatkami kosmetycznymi...W zimę stawiałam miseczkę z wodą na kaloryfer i była ciepła.Ogólnie polecam wodę i wietrzenie!!! Tymek nie miał żadnych odparzeń więc maści używałam/m bardzo mało.

tego jest ciut i jeszcze troche, nie wiadomo co wybierać :) ja jeszcze myślałam nad takim bujaczkiem co to go wszyscy polecaja :) no zobaczymy, niedlugo nie bede miala gdzie tego wstawic :)

reklama
Madzia extra ta hustawka:tak::tak:
Michal;kowi moze ze daw razy sie pupa odparzyla ale nie jakos strasznie.:happy: Uzywalam parmersów pampersa ,chusteczki tez z pampka lub aldi:tak:

Do góry