reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No Madziu u nas tak samo, u nas jeszcze trzeba framugi pomalowac , bo mieszkanie dostalismy zupelnie gole , tak to juz jest z tymi socjalnymi, ze stoi tylko kuchnia i lazienka a reszta to juz czaruj sama :D Powiem Ci, ze te gazetki co ja mialam od poloznej z kuferka to niektore pokoiki nawet po 2000 tys EUR , ladnie to wyglada, ale mysle, ze ja moge sobie zrobic tak samo. W koncu nie maja tam jakis cudow na kiju, tylko wszystko dopiete na ostatni guzik i kwestia ladnej poscieli i baldachimu i juz to inaczej wyglada, na tez komode powinnam jeszcze dostac i jakies poleczki z kontenerkami wezme z ikei , ponaklejam jakies pactwo na sciany i bedzie lepiej niz w Prenatalu hehehe :D u Ciebie pewnie tez !

Sencilla, no wy mnie kusicie ta dziewczynka, moja kuzynka powiedziala , ze jak bedzie meisje to ona nam przysle ciuszki po Clarze, bo mala zalozyla moze raz czy dwa, wiesz ciuszki prostu z USA (COOL) haha no ale ja sie z pisiorkiem juz prawie pogodzilam i mysle, ze mi polozna wywrozy z USG za pare dni i sie potwierdzi.

A co ty masz z ta ciecierzyca ? Twoj maz mieli ciecierzyce zawodowo ? :D hihi , ja daje Ci approval, chetnie zjadlabym takie cudo, uwielniam cukinie mmm.. Ja jeszcze nie wiem co dzis zrobie, ale chyba spaghetti ze szpinakiem z sosem czosnkowo-serowym.

Ostatnia edycja:
reklama
Sencilla pewnie ze nie przeszkadza, jak ja bym miala lozeczko w kolorze drewna a miala okazje nabyc np tanio biala komodke to bym nie grymasiła, to nie konkurs pieknego pokoiku hehhe u nas to tak wwszystko przypadkowo powychodziło ;) byle było wygodne i funkcjonalne :) a reszte mozna zawsze jakos urzadzic :)

Ayni no własnie 2000 e to mozna dolozyc i kupic jakies fajne auto na lata , a pokoik i tak sie bedzie zmieniac jak dzidzia urosnie :) i zas sie odsprzeda komus innemu, takze ja wiem czy to warto az tyle inwestowac :) pewnie dla holendrów to tylko czesc miesiecznej wypłaty ;) hehe

Ostatnia edycja:
jasne, Madziula, ze tak! ja to w ogole nie lubie na darmo wyrzucac pieniedzy, a wiem te z doswiadczenia, ze nie trzeba malemu dziecku duzo..
Chodzi mi o to, ze sklepy kusza jakimis akcesoriami, cudami na kiju, ze wszystko niby "niezbedne", jak czasem na to wszystko patrze, to mi sie smiac chce. Rodzice to kupuja, bo chyba mysla, ze sie bez tego nie obedzie, ze dziecko bedzie jakies "gorsze, biedniejsze, gorzej zadbane", czy jak?
doskonale mozna sie obejsc bez wiekszosci tych niepotrzebnych gadżetow, naprawde!
Nigdy nie szalalam z zakupami, lubie ladne rzeczy, ale tak, aby one byly funkcjonalne, i aby mi sie dobrze zylo/mieszkalo/wychowywalo dzieci.
Dziecku do szczescie trzeba przede wszystkim poczucia bezpieczenstwa i milosci, a reszta.. to tak jak mowil Forest Gump-"jest na pokaz" :-D;-)

ostatnio zakupiłam taka huśtawke grajaca na akumulator za bagatela 10 e i na fb zobaczyłam ze kolezanka ma identyczna na zdjeciu dziecka :) pytam ile zapłaciła , a ona ze 300 zł w pl. o ja cież pierdziele ..... a ja jedyne 42 zł ;)

...ale mój Janek dzisiaj maruda. Myślałam, że może to kolejny skok, ale wypatrzyłamjedną górną jedynkę jak idzie, więc pewnie to jest powód. Od rana żartuję, że albo oddam go do adopcji, albo Waśniewskiej (mama Madzi);-) :-p

Co do przeprowadzki, to spory minus...brak netu na początku. Wspominająć nasze poprzednie przygody tutaj z załatwianiem netu, to pewnie załączenie potrwa miesiąc, heh.

A wracając do kosmetyków. To ja jeszcze polecam mamą Palmersa w 2 wersjach, dla ciężarnych:

Palmer's

i dla tych co wracają do formy po porodzie: (oba do kupienia w Etosie)

Palmer's

AYNI ja tez tak wszystko rozkladalam ,przegladalam ,glaskalmi i calowalam.No takie sa uroki ciazy ,maciezynstwa ,piekne chwile.Wszystko to takie ekscytujace.Wiesz pokazalm twoje usg mojemu mezowi ,no i pytam go jaka plec widzi ,jednoznacznei odpowiezial ,ze widzi organy meskie:-) no czyli chlopczyk.

Zgadzam sie z wami ,dziecko nabardziej potrzebuje milosci ,bezpieczenstwa ,akceptacji i kochajacych sie rodzicow.Reszta to dodatki.U nas wyszlo na bialo ,bo wlasciciel mial tam juz tak szafe wlasnej roboty biala ,dotego mielismy komode biala no i lozeczko jak kupowalismy to biale i tyle .No a Tymek i tak z nami spi:-)

Ostatnia edycja:
Ja lubie wchodzic do pokoiku i patrzec na to łozeczko, nawet nie mebelki ale to lozeczko hehehe a od czasu do czasu otwieram szafe i ponownie przegrzebuje te rzeczy ktore juz zdazylam nagromadzic hehehe fajne to takie ;)

a propo, tesciowa chce zafundowac firanki do pokoiku i ja ostatnio siedzialam na necie i ogladałam firany, zwariowałam, takie cuda, cacuszka cudowne i w ogole , nie wiem juz co mi sie podoba a co nie hehehe najgorsze ze jak juz mi sie cos spodobało tak bardzo to sie okazuje ze nie na moje okno, a firany z metra juz nie sa takie sliczne ;(

hejka...

kochane wszystkie pokoiki -lozeczka- komody itp...cuda :tak: achhhh pamietam jak mnie to tez tak krecilo:-D
Astrid ja mialam tylko na weekend tam jechac i ...oto jestem:tak: 2200km umknelo pod kol:cool2: /piatek w rano wyjechalam i w poniedzialek o 16 juz bylam/
Sencilla ciocia ma j=sie lepiej ale jeszcze duzo czasu jej potrzeba zeby sie z tym pogodzic o ..ile to wogole jest mozliwe...:eek:tymbardziej ze jak patrzy na swoja corke to jest to skora z ojca sciagnieta...ale radza sobie:sorry:

Ktos pytal o pogode :cool2: tak 32 stopnie pelne slonce i blekit nieba - roslinnosc oszalala bzy pieknie pachna - kasztany kwitna jakby ktos mi kazal zgadywac obstawilabym miesiec sierpien:-D:szok:...siedzialysmy na balkonei w krotkich koszulkach i spodenkach do 3,30 rano:rofl2: zaduch po prostu hihi...

Co do proszkow...ja pralam w NEUTRALU tylko pierwszy miesiac...potem zwykly ARIEL w zelu, chusteczki ZWISTAL /czasem KRUDVAT-ETOS bez znaczenia dla ich skory/ i szampon do wlosow tez, mialam oliwke tez z Bambino...krem do buzi NIVEA ...a reszta jakos powiem wam szczerze szopki z tego nie robilam hihi... czapek tez nie nosza..wode z kranu od 1 miesiaca.. ogolna beztroska:-D nie trzese sie nad nimi- i sa zdrowi!;-)

zmykam mielone - suroweczkie i zeimniaczki na obiad przygotowac..smacznego wszystkim!!!

...ale mój Janek dzisiaj maruda. Myślałam, że może to kolejny skok, ale wypatrzyłamjedną górną jedynkę jak idzie, więc pewnie to jest powód. Od rana żartuję, że albo oddam go do adopcji, albo Waśniewskiej (mama Madzi);-) :-p
A wracając do kosmetyków. To ja jeszcze polecam mamą Palmersa w 2 wersjach, dla ciężarnych:

Palmer's

i dla tych co wracają do formy po porodzie: (oba do kupienia w Etosie)

Palmer's
O Boze Iguana, ty masz tez czarny humor pierwsza klasa, ale sie usmialam :D "nie placz, bo oddam Cie Wasniewskiej" hahahaha , powiem Ci, ze nasz net z KPN mial byc w miesiac, ale im sie przedluzylo do dwoch, nie wszystko dzialalo od razu, no ale dostalismy znizke na 10 eur na nastepne 3 miesiace, jakos przebolalam. Napewno w TP jest gorzej i pewnie jeszcze kazaliby abonament placic :-DA Palmers jest swietny. Mialam tez balsam na rozstepy z maslem kakaowym i elastyna, super sprawa, fajnie sie smaruje i uwielbiam ten zapach. Ale jak sie skonczyl to u mnie na wsi nie mozna bylo znalezc i kupilam na miejscu oliwke dla ciezarnych Olivia zwangerschapsolie i tez sie juz uzaleznilam od zapachu. Napewno po ciazy kupie tego palmersa na piersi i brzuch, bo czytalam opinie w przeciwienstwie do Bio-Oil Palmers naprawde swietnie sobie radzi z kondycja skory. A kiedy bedziecie juz w Hadze ?

ostatnio zakupiłam taka huśtawke grajaca na akumulator za bagatela 10 e i na fb zobaczyłam ze kolezanka ma identyczna na zdjeciu dziecka :) pytam ile zapłaciła , a ona ze 300 zł w pl. o ja cież pierdziele ..... a ja jedyne 42 zł ;)
Jasne! Tymbardziej ze Marktplaats roi sie od takich hustaweczek roznych, ciesze sie, w Polsce jednak wszystko trzeba kupowac na wlasna reke bo rynek wtorny raczej nie istnieje.

a Sencilla jesli chodzi o wydawanie pieniedzy to ja mam tak samo i nie z biedy czy cos, ale chyba po mamie tak mam, ze zanim cos kupie to przeanalizuje co lepsze , jak mozna lepiej i czy napewno jest to warte tych pieniedzy. Mojemu mezowi bardzo to imponuje jak czasem z koszyka w sklepie przekladam , bo on nawet nie spojrzal co wzial hihi , mowi wtedy , ze sobie dobrze wybral :) tak samo uwazam, ze niemowleta szybko rosna i niebawem znow trzeba bedzie robic przemeblowanie , wiec po co ten cyrk , chociaz duzo holendrow wcale nie kupuje nowych pokoikow, mam kolezanke, ktora na dniach bedzie rodzic i ona tez skompletowala pokoik po znajomych, czysci holendrzy nie lubia przeplacac ;)

reklama
Do góry