reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Bry i ja się witam :-D. Dziś piękna pogoda i u nas, ja o dziwo dziś dużo lepiej, nafaszerowałam się lekami i dziś na chodzie jestem. m przyszedł rano z nowiną że świnie szef kupuje, chce mieć też kucyki :-D:-D, uwielbiam takie zwięrzątka na chętnego będę chodzić i sprzątać, a my chcemy Pedra wykastrować, Figa za miesiąc ma mieć już cieczkę, a nie chcę powtórki z rozrywki, więc napisałam do weta kiedy możemy się umówić na zabieg, zobaczymy co odpisze, póki co uciekam w końcu się ubrać bo M zaraz przyjdzie a ja w szlafroku latam :-)

reklama
Bry i ja się witam :-D. Dziś piękna pogoda i u nas, ja o dziwo dziś dużo lepiej, nafaszerowałam się lekami i dziś na chodzie jestem. m przyszedł rano z nowiną że świnie szef kupuje, chce mieć też kucyki :-D:-D, uwielbiam takie zwięrzątka na chętnego będę chodzić i sprzątać, a my chcemy Pedra wykastrować, Figa za miesiąc ma mieć już cieczkę, a nie chcę powtórki z rozrywki, więc napisałam do weta kiedy możemy się umówić na zabieg, zobaczymy co odpisze, póki co uciekam w końcu się ubrać bo M zaraz przyjdzie a ja w szlafroku latam :-)

Pogoda jest super, czekam na Męża aż wróci z pracy, to go wyciągnę na jakiś spacer. Jej, ale fajnie z takimi zwierzątkami :tak:. Mi się marzy taki domek, kawałek pola i właśnie jakieś kucyki szetlandzkie, kózki i owieczki :-D

Też się witam:-D I zaraz wybywamy całą rodzinką, bo śliczna pogoda za oknem:-)

Nas w nocy też obudzili świętujący ludzie. Głośno śpiewali idąc ulicą, a potem wpadli do naszej klatki i dzwonili po domofonie po wszystkich mieszkaniach, heh.

A teraz za oknem widzę grupki pomarańczowych ludzi zdążających... chyba do centrum.

Co do Cejrowskiego, to ma dramatyczne poglądy jeśli chodzi o religię, odmienne orientacje seksualne itd. Zdecydowanie wolę Pawlikowską. I dość ciepło wspominam serial podróżniczy z Martyną Wojciechowską.

Sencilla fauna i flora tez maja sie dzis dobrze ;-)Fajnie, ze zyjesz i ze jedziecie sobie nad jeziorko hu hu.
Astrid ciezkie noce w Delfshaven ;p ja mieszkalam zaraz przy Nieuwebinnenweg i nie pamietam zbyt wiele nocy, w ktorych sie wysypialam. Moi sasiedzi grali na zywo karaibska muzyke (bar) i nawet milleuservice nie byl w stanie ich uciszyc. Dzis to pewnie tez za duzo nie pospisz, ale jak party to narty! :D

Nana ja dzis idac dalszym tropem Malkowicza wyladowalam w Ekwadorze. Musze powiedziec, ze gdyby nie bujniejszy krajobraz, Ekwador wyglada zupelnie jak nasza poczciwa Polska ; kiepskie, zalatane drogi, banery reklamowe przy drogach... Za to tania benzyna ;p I musze sie z toba zgodzic, ze Europejczycy a juz tymbardziej Polacy, snuja bajke, ze sa jakims narodem nad narody, wybranym, wychuchanym, ilustrujac swoja wyzszosc nad innymi, odleglymi kulturami. Najbardziej mozna to odczuc wsrod Polskich emigrantow. Czesto slyszymy : "dlaczego temu ciapatemu (nawet jakby ciapaty byl Holendrem) sie nalezy socjal, a ja tak ciezko pracuje i nie mam nic. W koncu jestem bialy" , "dlaczego tamten turek/surinam/chinczyk ma lepsze stanowisko niz ja, w koncu ja tez na cos zasluguje" To jest wlasnie polski kompleks.
Kiedys sie zastanawialam skad sie biora takie uprzedzenia do innych kultur, bo w koncu ci stamtad, nie maja uprzedzen do nas (?) Jak to mozliwe ? ! Otoz nam, europejczykom wmawia sie , ze zyjemy na jakiejs ziemii obiecanej, ze rozwoj ekonomiczny, gadki szmatki , eldorado, zloto plynie potokiem , tymczasem rzeczywistosc to niewolnicza praca do 67 roku zycia i kiepska emeryturka. Wiele Polakow mysli rowniez (mowie szczerze) , ze sa narodem wybranym... bez kitu.. :-D

No, ale ja jestem podekscytowana piekna pogoda i mam nadzieje odwiedzic dzis nasze piekne Zeelandzkie morze :))))))))))))) Milego dnia lejdis!

Hej dziewczynki:)

Jestem dzisiaj bardzo szczęśliwa bo za oknem wręcz lato nareszcie aż sie z domu chce wyjść , cudownie :) Ja sie zaraz pakuje na rower i mykam do centrum poszperać troche :)

A propo orientujecie w jakich sklepach mogłabym ewentualnie znaleść jakąś fajną sukienke na cywilny???? Tak sie zastanawiam gdzie... w prenatalu nic takowego nie ma, moze miss etam.... jakieś inne pomysły ?

P.S tak się juz do was przyzwyczaiłam, ze nawet jak nie mam nic do powiedzenia na jakiś temat to i tak tu zaglądam kilka razy dziennie i czytam ;) to sie nazywa uzależnienie hihih

dziewczyny co do nocnych hulazek.To np. w Hillegom (miejscowosc gdzie mieszkalam wczesniej ) raz w roku jakos w czerwcu dzieciaki maja swoja noc.Moga wtedy robic co chca.Halasuja ile wlezie ,np przyczepiaja do rowerow puszki i tak jezdza .Do tego obsypuja auta maka ,pianka do golenia ,obrzucaja jajkami ,wszedzie papier toaletowy ,np.rozciegniety jak szlaban przez ulice.No nie cierpie tej nocy strasznie .Raz wstaje po ciezkiej nocy ,nie moglam spac bo tak halasowali .lece do auta bo zaraz do pracy a tu cale auto w piance i papierze toalet:szok:Jade a tu szlaban z papieru.Czy u was tez sa takie zwyczaje.teraz mieszkam w lisse i tu juz tego nie ma.W Tunezji poznalismy pare ,nowozencow(pochodza z wojewodz,mazowieckiego).no i oni mowili ,ze u nich jest zwyczaj ,ze w noc przed slubem znajomi panny mlodej przychodza pod jej dom i robia straszny halas,tluka szkolo ,stukaja garnkami itd.ja pierwsze slysze takie zwyczaje a wy?

Madziula moze tu http://www.bonprix.nl/product/zwang...4D493B95?bpsid=1779405281515931974-0-4f9e67c7

Ostatnia edycja:
nana19 bon prix juz kiedyś przeglądałam, ale wolałabym jednak na miejscu z mierzeniem, bo to jednak brzuszek jest i nie zawsze rozmiar rozmiarowi równy :)

ja w hadze nie spotkałam się z taka hałaśliwą noca :) może zależy od miejscowości lub rejonu ;)

Madzia a ja bym Ci poradzila isc do C&A , tanio, rozne rozmiary i dzial ciazowy tez jest. Wlasnie zerknelam na sukienki , napewno w cos sie wcisniesz, tylko idz przymierzyc :p nie kupuj online, zreszta nie wiem jaki masz brzuszek :)

http://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/product.html#!/Dames//Collectie/Jurken

Nana na opolszczyznie slazacy tak robia, ze robia party, przebieraja sie i tluka szklo i para mloda musi razem sprzatac w przed dzien wesela. Natomiast nie slazacy na opolszczyznie nie robia raczej takiego party. To sie jakos z niemieckiego nazywalo, nie pamietam juz.

Za krótko mieszkam w Holandii, żeby powiedzieć coś na temat dziwnych zwyczajów. Mi wystarczy darcie ryja wczoraj i pewnie dziś w nocy. Właśnie weszłam na stronę Miss Etam i jestem mile zaskoczona, że mają ubrania podzielone względem wzrostu. Kiedyś będę musiała się tam wybrać na dokładniejsze oględziny, bo coś czuję, że będę mieć gdzie kupować spodnie dla "hobbitów" do 164 cm wzrostu :-D. Dział ciążowy też mają (http://www.missetam.nl/positiekleding/nl/page/182/ ). A ja głupia łaziłam tylko do H&M, bo mi się nie chciało szukać po innych sklepach.

Ostatnia edycja:
reklama
Ayni juz jesdna wpadla mi w oko :) mam nadzieje ze ja znajde w sklepie :) i przede wszystkim dobre ceny, bo po co mi droga jak ja zapewne raz ubiore :)

Astrid hehe grunt to samokrytyka ;) ja w h&m kupowałam tylko długie spodnie ciazowe bo był duzy wybór, ale nic wiecej mi sie nie podoba, prenatal ma śliczne bluzki ale tylko po przecenach bo w normalnych cenach szkoda tyle kasy na okres ciazowy wydawac :) poki co chodze w bluzkach jakich do tej pory chodziłam bo brzusio nie jest wielki :) ale do polski chcialabym cos dokupić zeby miec wiecej na zmiane :) tu wiadomo, siedzi sie w domu to po co kupowac ;)

Do góry