reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

ktory link ISKIERKO?:-)

ANETKO oj ty biedna ,duzo zdrowka dla was:-)

IGUANA zgadzam sie z Toba odnosnie tematu ,za co kocham polske.Ale tak to juz z nami jest cudze chwalimy swego nie znamy.Fajne fotki zwlaszcza podoba mi sie to gdzie Jas lezy na macie :-)

SENCILLA moze chociaz dzieci skorzystaja na wizycie dziadkow ktorych tak dawno nie widzialy.

Ja mialam sen ,ze gotuje mleko kozie dla Tymka.SENCILLA ten pomysl z kozim mlekiem byl super.Tymek pije je juz chyba 2 m ,no i jogurty je i nic mu nie jest.Tylko ja nie moge zniesc tego zapachu wiec sen ze gotuje to mleczko to dla mnie troche koszmar:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nana ja tez zaliczylam wszystkie odcinki tajemnic okraglego brzuszka i Malkowicza w Hadze , Tunezje zostawiam na wieczor jak M wroci to bedziemy razem ogladac. Swoja droga zagraniczne odpowiedniki programu Malkowicza nie sa tak fajne, bo Maklowicz zawsze duzo pokazuje i opowiada w swoich odcinkach i to nie sa standardowe informacje z folderu turystycznego. A myslalam, co za holenderska potrawe bedzie gotowal haha przeciez oni nie maja nic dobrego, a tu rzeczywiscie rybka po marokansku i zajadal sie nasi i bami, polykajac sledziem ;D juz myslalam, ze bedzie sie staral kogokolwiek przekonac do smacznej holenderskiej kuchni, ktora nie istnieje :D

Nana ja tam swoje "nasze polskie" swietnie znam , moja rodzina pochodzi z jednego z najwiekszych osrodkow kulturalnych Polski w jej rozkwicie - Lwowa. Po wysiedleniu z tamtych ziem pradziadek zaprojektowal lodowisko w Opolu, ktore stoi po dzis dzien. Co z tego, skoro w tym kraju po prostu sama sztuka i literatura nie da sie zyc. Z wielkim zapalem bede uczyc moje dzieci historii Polski oraz wszczepiac ducha polskich tradycji, ale niestety wspolczesna polska nie ma nic wspolnego juz z tamtymi tradycjami. Teraz ewentualnie pozostalo nam sie pocieszac polska sztuka kulinarna, historia i zabytkami tudziez polska natura; obecna Polska w oddzwieku jaki ze soba niesie wrecz obrzydza mnie oraz pro-amerykanskosc i konsumpyjna polityka , nastawiona na wyzysk obywateli. Brak pomyslu na szanowanie i promowanie naszych atutow. Kraj z duzym potencjalem - niestety nie wykorzystywanym.

Czego mozna sie w Polsce nabawic ? Grzyba, stresu i gruzlicy - tak odpowiem zartobliwie :D

Anetko 3maj sie wspolczuje zapalenia piersi, co prawda nigdy nie mialam ale obawiam sie ze to nic przyjemnego. <przytul>

Ogladalam kiedys juz ten odcinek Maklowicza prostu z bazaru tureckiego heheheh, ale do dzis nie moge wyczaic gdzie ta knajpka jest na Scheveningen.... hmmm....

Czego się można w Polsce nabawić? Grzyba, to się zgodzę... nieuleczalnego zrzędactwa (zwłaszcza na pogodę!? - zawsze bardzo tego nie rozumiałam) i oczywiście stresu.

Ja też lubię Makłowicza. Cejrowski prowadzi fajny program "Boso przez świat", ale prywatne poglądy tego pana wołają o pomstę...Lubiałam jeszcze inny program podróżniczy "Kobieta na krańcu świata" z Martyną Wojciechowską. Pokazujący kobiety w różnych zakątkach świata i ich codzienność, problemy. Mój ulubiony odcinek? Ten o kobiecym oddziale rozbrajającym pola minowe (chyba w Afryce) oraz o boliwijskich kobietach wojownikach Cholitas i stylu lucha libre.
Cholitas - zapasy w spódnicy - Galerie - Fakty w INTERIA.PL

Ja tez lubie Maklowicza, teraz jest nowy program Pascala gdzie jezdzi po swiecie i kosztuje roznych kuchni swiata ostatnio byl w Tajlandii i jadl weza :-)

A ja dalej ledwo zyje Paracetamol pomaga tylko na ok 1.5h. Naszczescie moja mama wziela Kube do siebie na noc wiec nie musze bigac za nim. Mam nadzieje ze do jutra przejdzie bo mam w planach wybrac sie na ten bazarek ze starociami.

reklama
O tak Cejrowski ma kontrowersyjne teorie.Anetko widzialam ten odcinek Pascala.Martyne tez ogladalam .Uwielbiam podroznicze i przyrodnicze programy .No oczywiscie zaczelo sie w dziecinstwie od pr .Pieprz i wanilia:-)

Do góry