reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Anetka a on tez jest cos z sortu bezzapachowych i bezbarwnikowych ? Czy po prostu jakis lagodniejszy ? Szczerze mowiac nie widzialam go nigdy w sklepie, ale to przez to , ze sie wczesniej w ogole nie rozgladalam za takimi rzeczami. Teraz mamy juz troche ciuszkow, przed porodem wszystkie trzeba by przeprac i tak sie zastanawialam w czym to wypiore. A powiedz mi jeszcze jakich kosmetykow uzywasz do pielegnacji Fifi ? Jakies zwitsale, cos tego typu? widzialam ze nawet Kruidvatowce sa hypoalergiczne i dosc tanie.

Ayni ten t-shirt mega :D polece i go kupie, bo za niedlugo mistrzostwa to Tomus bedzie z tata kibicowal hehehe body juz ma, ale ta koszulka tez fajna :D
co do proszkow do prania i plynow do plukania, to ja mam z Polski lovele, a z holenderskiego sklepu mam robijna plyn do prania i lenor plyn do plukania.
zreszta po co napoczatek kupowac cos hipoalergicznego, skoro nawet nie wiadomo czy dziecko bedzie mialo alergie czy nie? mija sie to z celem troche, a jesli okaze sie ze jednak jest alergia, to wtedy mozna dokupic hipoalergiczne a zwykle zostawic na pozniej, i tak sie przyda i tak.
Co do pielegnacji, to mam tez z PL NIVEA i jest super, ladnie pachnie i super nawilza. Zwitsal smierdzi o fuuj i to jak, pozatym babka z kraamzorgu powiedziala ze bardzo duzo dzieci ma po zwitsalu alergie.. Chusteczki z PAMPERS tez smierdza jakas chemia, masakra jakas.. a ostatnio mi sie skonczyl zel do kapieli dla Tomusia i w niedziele kruidvaty pozamykane kolo mnie, to polecialam do alberta i kupilam zwykly zel do kapieli, za 1,50e i tez dobry. Tylko te holenderskie zapachy sa PASKUDNE..... FUJ!

Ayni ten zel jest praktycznie bezzapachowy po wypraniu ciuszki lekko pachna. Najwazniejsze ze nie uczula (ja mysle podobnie jak TheHague) i dopiera kupki ktore potrafia czasem niezle pobrudzic ciuszki. Ja ten zle kupuje w Vomarze tylko tam go widzilam, ale mozliwe ze w innych tez sa. a kosmetykow uzywam z Zwitsal bo tutaj nie ma za duzego wyboru i rowniez zgodze sie z TheHague ze sa okropne w zapachu, ale jak po myciu natre oliwka Filipa to juz ladnie pachnie. A jak bedzie starszy to przejde na plyn do mycia i szampon z aldika maja tak ladny zapach, ze czasami sama sobie biore troszke :-)

Do prania rzeczy Jankowych używam płynu Neutral (do dostania w Albercie).
hipoalergiczny-plyn-do-plukania.jpg

A do pielegnacji maluszków polecam cała linię kosmetyków Weledy (takie żółte opakowania), do dostania w Etosie na dziale dziecięcym oraz w Eko-Plazie i czasem w aptekach. Tutaj info:
Calendula Babyverzorging - Weleda - Weleda

A tutaj róźowa linia Weledy dla mam:
Verzorging moeder en baby - Weleda - Weleda

Dzisiaj taki leniwy dzień mamy... gotować się nie chciało, to zjedliśmy lasagne z Alberta i była całkiem dobra. Wcześniej byliśmy na spacerku, no i fajnie widać, jak w parku ludzie sobie razem siadają i odpalają grille, muzyka leci, wszyscy pomarańczowi i duużo dzieci biega dookoła :tak:. Mi od łażenia w cieple lekko stopy spuchły, no i palce u rąk. Po obiedzie, zaczęliśmy oglądać 2. sezon "Gry o tron", no i mi się na końcu przysnęło. Na szczęście, ja widziałam wszystkie odcinki, jakie dotychczas wyszły, a dziś nowy na HBO :-D.

reklama
Do góry