reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

iguana , dzieki, ja raczej szukalam jakiegos uniwersalnego planera podrozy PKS na cala polske , ale chyba nie ma takiej strony w tym kraju. Intersowaly mnie rozne warianty podrozy i nie tylko z/ do Krakowa. Ale dzieki, chociaz te linki odpowiedza mi na czesc pytan , podroz pociagiem z Katowic do Zakopanego trwa UWAGA! prawie 7 godzin! WOW ! This is hi-speed baby! Any way jak sie zdecyduje na ten Krakow to bede korzystac z Twojej uprzejmosci i wypytam napewno conieco.

A, Iguana! moze Cie to zainteresuje , bo jestes z Kraka, czytalam dzis artykul o matce z Krk , ktora popelnila samobojstwo skaczac z 10 -tego pietra z 3-miesiecznym dzieckiem w rekach :( Bardzo smutne...

reklama
co tu tak cicho dzis? :)))
Sobota - pewnie wszyscy sprzątają lub imprezują:-D
podroz pociagiem z Katowic do Zakopanego trwa UWAGA! prawie 7 godzin! WOW ! This is hi-speed baby!
No, ba - prędkość wręcz zabójcza....
Podejrzewam jednak, że samochodem nie bedzie wcale szybciej z powodu wiecznych korkow na zakopiance.
Swoja drogą Ayni - akurat w tym rku wybierasz sie na zwiedzanie kraju... Przecież będzie tyle luda ze strach.
No chyba że obcokrajowcy wystraszą się naszych drog i nie przyjada na euro:-D

Masakra, 3 miesieczny bobasek.. Tyle co moj Tomcio ma.. mogla sama skoczyc jak juz tak bardzo chciala, a nie brac ze soba takie malenstwo i odbierac zycie tej dziewczynce.. :(((( ehhh co sie dzieje z tymi matkami... Nie wiem.. moze miala depresje poporodowa.. jestem za tym, by przez pierwsze 2 lata zycia dziecka wszystkie matki regularnie badano pod katem wlasnie depresji poporodowej.. tyle jest psychologow i psychiatrow, nie maja co robic, to niech sie zajma takimi rzeczami. gdyby przynajmniej u czesci matek rozpoznano ta depresje to wiele maluszkow nie musialoby cierpiec.. no ale co, oczywiscie (przede wszystkim) Polska, ale takze inne kraje nie maja na takie rzeczy pieniedzy, a pozniej dzieja sie takie tragedie jak ta lub jak sprawa Madzi z Sosnowca.. Ciekawe swoja droga kiedy w koncu prawda wyjdzie na jaw jak to w koncu bylo z Madzia..

a do tego jeszcze to! biedne dziecko, co on malutki musi przezywac w tym ciemnym lesie.. ;( pewnie mu zimno, mokro i glodny jest..
Mam nadzieje, ze mi sie taka rzecz nigdy w zyciu nie przydarzy.. Ani zadnej z was zeby to nigdy nie dotknelo... Pilnujcie swoje dzieciaczki najlepiej jak umiecie... :((((
Łaguszewo: Dwulatek zaginął w lesie. Trwa akcja poszukiwawcza - Onet Wiadomości

Ostatnia edycja:
Iskierka nie chce ale muszę ;p chciałabym rodzinę zobaczyć w ciąży a ściągnąć ich nie dałoby rady za bardzo. Mehdi w ogóle Polski nie widział i chce zobaczyć. Zobaczę jeszcze bo w ogóle zapomnialam o euro i nie brałam pod uwagę ;D omg ciekawe ile za hotele będą wołać.

A co do tej kobiety ją wiem że nam ciężko zrozumieć kogoś kto się decyduje na taki desperacki krok ale myślę że po części musiała mieć depresję po porodowa plus Jeszcze warunki ekonomiczne w polsce to jakąś tragedia ludzie ledwo wiążą koniec z końcem a państwo nie pomaga nic i dochodzi do różnych tragedii i patologii. Ludzie są bezsilni i zostawieni sami sobie. Ale dziecko żyje jest w stanie ciężkim w szpitalu. Matka zmarła na miejscu.

Nieraz dziękuje Bogu że jestem w holandii bo wiadomości z polski aż się ciężko słucha ; najgorzej dotyczące własnej rodziny. My jednak z tymi zwrotami i opieką tutaj mamy jak paczki w maśle w porównaniu z uboższymi rodzinami w polsce.

Także cieszmy się zawsze może być gorzej. Dobranoc laseczki i bawcie się dobrze w queens night

reklama
Straszna ta informacja o tej matce z dzieckiem :-(. Niestety mam wrażenie, że mimo akcji w Polsce "Mama nie musi wychowywać dziecka sama", takich kobiet jest cała masa. Bo to zostawił ją partner, rodzina się odwróciła od niej, bo "nie chcą panny z bękartem" itd. Do tego mało kto się pochyla nad problemem depresji poporodowej, przynajmniej po ostatnich informacjach mam takie wrażenie. My faktycznie mamy tutaj dobrze. Owszem z M. teraz musimy zrezygnować z niektórych przyjemności typu: kupienie x pary butów, gry na xbox'a itp., ale nie głodujemy, opłacamy rachunki, no i dzisiaj jedziemy zrobić zakupy wyprawkowe do szpitala. W PL, jak patrzę na ceny artykułów dla maluszków, to się za głowę łapię. Niestety tam 1500zł to jest jakaś pensja głodowa. Nie byłoby nas stać na dziecko żyjąc w Polsce. A teraz na DDTVN zadali pytanie: "Za co kochasz Polskę?"... prócz walorów turystycznych i krajoznawczych, no i za to, że mam tam rodzinę i (odpukać) wszyscy są zdrowi... to za nic.

A słyszałyście o tym 2 latku co się zgubił wczoraj podczas rodzinnego grilla w lesie? Dzisiaj go na szczęście znaleźli. Swoją drogą gratulacje dla ludzi, którzy nie umieją upilnować 2latka. Ja pamiętam swojego chrześniaka, jak był w takim wieku. Oczy się miało dookoła głowy i zawsze ktoś był w pogotowiu, żeby go złapać, zanim sobie zrobi krzywdę.

A to taka ciekawostka: http://dzieci.pl/cid,1024121,paid,1...-w-maju,wciazy_artykul.html?smgputicaid=6e5ba :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry