Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ja mam ten problem, że M. pracuje też w weekendy, chociaż max do 13. Obadam w sieci, co się ciekawego ma dziać na mieście. Spore są te przeceny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak pisze w piśmie - z ostatnich 12 miesięcy. Wczoraj specjalnie dzwoniłam do ksiegowej i też powiedziala to samo - z ostatnich 12 miesiecy i liczy sie każdy dochod BRUTTO, czyli pensja z pracy, zasilek dla bezrobotnych, chorobowe.Obliczają z 12 miesiecy?? ja własnie nie byłam pewna bo mój szef mówil ze chyba z 3. no ale to mój szef, on to sie tak zna jak.....
Ja wiem po sobie, że jak nie będe a nikim rozmawiać to żadne radio czy telewizja mi nie pomogą. Radia słucham od 5 lat - w drodze do i z pracy/sklepu/kosciola/wycieczki. czasem są to naprawdę długie trasy. I nic - rozumiem sużo, ale co mi z tego, skoro nie potrafię się wysłowić. Rozumiem z kontekstu zdania czy calej wypowiedzi. A rozmowa z kimś, budowanie zdan to juz zupelnie inna bajka.Iskierka i tu sie mylisz, bo moja kolezanka poprzez ogladanie telewizji nauczyla sie angielskiego, a moj kuzyn niemieckiego! non stop ogladal niemieckie rtl i inne kanaly i jak przyjezdza do nas rodzinka z niemiec to ten kuzyn normalnie z nimi po niemiecku rozmawia - i co najlepsze - rozmawia gramatycznie! i to nie jest dziecko, bo koles ma 30 lat juz.. jak sie CHCE to sie nauczy. A ze lenistwo kroluje, to nie ma co sie dziwicja w szkole nawet nie potrafie sie skupic na zajeciach, a docenta mam na seriooo dobrego.